8/11/11

Πανό στην ακρόπολη από φοιτητές και την νεολαία του ΣΥΝ: “End the government of bankers”

Παρέμβαση με πανό αντίστασης και αλληλεγγύης πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί μέλη της Νεολαίας του Συνασπισμού, και φοιτητές ενάντια στη νέα «κυβέρνηση εθνικής ενότητας», των τραπεζιτών και των εκπροσώπων του ΔΝΤ. 

Στο πανό που έχει αναρτηθεί αναγράφεται: 
«End the government of bankers – Η λιτότητα δεν είναι η λύση, είναι το πρόβλημα – Αντίσταση – Resistance».

Ακολουθεί η ανακοίνωση τύπου:

Ανακοίνωση τύπου των φοιτητών και της νεολαίας Συνασπισμού

"Οι μάσκες έπεσαν! Αντίσταση! 
 

Σήμερα, εν αναμονή του νέου πρωθυπουργού, αποφασίσαμε να αναρτήσουμε ως Νεολαία Συνασπισμού  μαζί με φοιτητές-τριες, εργαζόμενους-ες, άνεργους-ες ένα μήνυμα αντίστασης απέναντι στην αντιδημοκρατική συναίνεση των αντιδραστικών πολιτικών δυνάμεων για τη συνέχιση του πολέμου ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία. 
Δεν έχουν καταλάβει τίποτα, αν νομίζουν ότι η οργή της κοινωνίας μπορεί να καμφθεί με το γεγονός ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση θα είναι πιο μεγάλη από την προηγούμενη. 
Η νέα κυβέρνηση είναι απλά η απέλπιδα προσπάθεια του «παλιού» πολιτικού προσωπικού να κάνει ότι δεν ακούει τη βούληση της κοινωνίας, όπως εκφράστηκε στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στις 19-20 και 28 Οκτώβρη. 
Για αυτούς, η δημοκρατία θεωρείται απειλή για τη χώρα και οι εκλογές επικίνδυνη διαδικασία. 
Γι’ αυτό διόρισαν μια κυβέρνηση, η οποία χωρίς καμία λαϊκή νομιμοποίηση, καλείται να λάβει αποφάσεις που θα δεσμεύουν την κοινωνία για την επόμενη εικοσαετία.

Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι τίποτα άλλο από τον εγγυητή της ανεργίας, του αυταρχισμού και της καταστολής, της πολιτικής που άλλωστε εφαρμόζεται πλέον με ακρίβεια εκατοστού σε ολοένα και περισσότερες χώρες της ευρωζώνης. 

Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία αρχικά, η Ιταλία και η Ισπανία έπειτα και η Γαλλία αργότερα. Είναι η πολιτική δηλαδή που προσπαθεί να φορτώσει όλα τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους, αφήνοντας το κεφάλαιο αλώβητο, και πάντα με μια πατριωτική φρασεολογία.

Οι εμπνευστές, όμως, αυτής της ομερτά, των τραπεζιτών με το δικομματισμό, κάνουν ένα λάθος, παραβλέπουν την Ιστορία.
Ξεχνούν, πως όποτε οι κυβερνήσεις αγνόησαν το Λαό, μέτρησαν μέρες και μπήκαν στο χρονοντούλαπο.
Τώρα είναι που πρέπει οργανωμένα να δώσουμε το τελειωτικό χτύπημα σε ένα σύστημα που καταρρέει στις πλάτες των εργαζομένων.

Ο αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής τους, είναι μονόδρομος.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία να βγουν στους δρόμους, να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους και να τους ανατρέψουνε.

Καμία ανοχή στο μνημόνιο και τους πολιτικούς του εκφραστές.
 
Ήρθε η ώρα να μιλήσει η κοινωνία!"

πηγή: http://www.iskra.gr ΤΡΙΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011, 12:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου