20/11/11

Η νέα κατοχή προχωρά με γρήγορους ρυθμούς...

Στη Βουλή, την οποία η Μέρκελ και ο Σαρκοζί μετέτρεψαν σε οπερέτα, ολοκληρώθηκε η πρώτη πράξη. 

Ο τραπεζίτης Λουκάς Παπαδήμος πήρε 255 ψήφους εμπιστοσύνης. Άνοιξε ο δρόμος για τα νέα επεισόδια πραξικοπηματικής συμπεριφοράς από την τρόικα.  
Τρεις ημέρες μετά, ο γκαουλάιτερ Ράιχενμπαχ έκανε τις πρώτες δηλώσεις ως πραγματικός κυβερνήτης της χώρας.

Η τρικυμία που μαίνεται με το βάθεμα της κρίσης σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, τροφοδοτεί το σκηνικό της απίστευτης ρευστότητας και αβεβαιότητας. 

Κανένας δεν έχει ξεκάθαρα σχέδια, κανένας δεν ξέρει τι ακριβώς θα προκύψει αύριο και κυρίως όσα αποφασίζονται σε συνόδους κορυφής ακυρώνονται γρήγορα από την ίδια την πραγματικότητα και τις αξεπέραστες αντιθέσεις που διαπερνούν την ευρωπαϊκή ήπειρο. 
Επομένως, αν η άγουσα των εξελίξεων στην Ελλάδα καθορίζεται από το τι γίνεται στην Ευρώπη, είναι ολοφάνερο πως όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία που θα έχει η Ευρωζώνη μέσα στην κρίση της και κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει οποιοδήποτε σενάριο. Τα 255 «ναι» μπορεί να αποδειχτούν αδύναμα, και εντέλει άχρηστα για το κατεστημένο.

Όπως πιθανότατα θα αποδειχτεί ότι η λύση Παπαδήμος, δεν θα είναι τόσο προσωρινή όσο θα ήθελε ο Αντώνης Σαμαράς, παρόλες τις κωλοτούμπες που έκανε...
Στο έδαφος αυτό και με βάση την προσωρινότητα, ρευστότητα, αβεβαιότητα σημειώνονται απίθανες επαφές, διεργασίες, πλασαρίσματα, διασπάσεις σχημάτων, προετοιμασία νέων κινήσεων, δελφίνομαχίες, συντροφικά μαχαιρώματα. 

Όλοι αντιλαμβάνονται ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα είναι σε αποσάθρωση, υιοθέτησε τον δρόμο της εκτροπής, εμφανίζεται ως κοινοβουλευτικός απολυταρχισμός, και οδηγεί σε αδιέξοδο. 
Μοιραία όλοι προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα.

Στη «λοιπή» κοινωνία η αγωνία για την επιβίωση, ο φόβος για το άμεσο μέλλον, η οργή για τα μέτρα και τα χαράτσια, δημιουργούν εκρηκτικό μείγμα.
 
Ογκώνεται η διαμαρτυρία, καθώς και οι κινήσεις ενάντια στα «χαράτσια» κάθε είδους. Αναδύονται νέες μορφές λαϊκής αλληλεγγύης και κοινής δράσης έξω από τα καθιερωμένα. Ασύμβατες με το πολιτικό περιβάλλον και την εκλογική τακτική των κομμάτων. Ο ριζοσπαστισμός και το λαϊκό μαζικό κίνημα, παρ' όλο το μούδιασμα από τις απανωτές εξελίξεις, είναι οι πρωταγωνιστικοί παράγοντες. Η παρέμβαση τους στις παρελάσεις αποκαθήλωσε τον Παπανδρέου και ώθησε τις πολιτικές εξελίξεις.

Τα εκατομμύρια «όχι» θα σπάσουν το τείχος της σιωπής που τους επιβάλλεται και - σύντομα θα κάνουν σκόνη και θρύψαλα τα 255 «ναι» της μνημονιακής ανομίας. Θα ανοίξουν άλλο δρόμο!

Η φετινή πορεία του Πολυτεχνείου ήταν η πρώτη μεγάλη λαϊκή διαμαρτυρία ενάντια στο καθεστώς της τρόικας, ενάντια στην παράνομη κυβέρνηση Παπαδήμου. 

Χρειάστηκε η κινητοποίηση χιλιάδων αστυνομικών (πρωτοφανή μέτρα σε όλη την Αθήνα) για να τιθασευτεί το αγωνιστικό φρόνημα. 
Παρ' όλα αυτά, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές έδωσαν το «παρών» τους στις διαδηλώσεις.

Έτσι διατηρείται η «συνήθεια» κάθε χρόνο, επί 38 χρόνια να γίνεται μια πορεία την οποία φοβάται και μισεί το βολεμένο αστικό σύστημα.

Μόνο που φέτος μπήκε και μια άλλη ιδέα: Να διαδηλώσουμε εμπρός από την γερμανική πρεσβεία....

Πηγή: "Δρόμος της Αριστεράς"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου