19/11/11

Διεθνές ενδιαφέρον για τη δράση των Ρομπέν της ΔΕΗ που επανασυνδέουν το ρεύμα

"Όλοι να γίνουμε ακτιβιστές, όπου και όπως μπορούμε!"

thumb
Υπάρχουν αυθεντικές Ακτιβιστικές ομάδες, άξιες επαίνων. Τέτοια είναι η ακτιβιστική ομάδα που δρα στη Βέροια και έχει καταχωρηθεί σαν “Ρομπέν της ΔΕΗ”. 

Να τι λέει το ρεπορτάζ, το σχετικό με τις τελευταίες δράσεις αυτής της ομάδας:

“Ακάθεκτοι είναι οι Ρομπέν της Βέροιας …

Και σήμερα συνέδεσαν ρεύμα σε φτωχούς ανθρώπους σε χωριό στην Ημαθία. Η χαρά των ανθρώπων που είδαν ξανά φως στο σπίτι τους ήταν μεγάλη..
Σχεδόν με δάκρυα στα μάτια ευχαρίστησαν τους ανθρώπους που ξανασύνδεσαν το ρεύμα στο σπίτι τους."
Η επανασύνδεση του κομμένου ρεύματος είναι εύκολο να γίνει και από ένα φίλο σας ηλεκτρολόγο. Όσοι όμως θέλουν να είναι πλήρως καλυμμένοι, μπορούν να κατασκευάσουν ένα χαρτί με ένα μικρό και λιτό κείμενο, που να ενημερώνει οτι την ευθύνη επανασύνδεσης αναλαμβάνει μια ομάδα ακτιβιστών της δικής σας περιοχής, για παράδειγμα οι “Ρομπέν του ρεύματος – πρωτοβουλία Χαϊδαρίου” και να το κολλήσουν πάνω στο μετρητή.

Σήμερα βρέθηκε στη Βέροια και το Associated Press, καθώς και Νορβηγοί δημοσιογράφοι μιας από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Νορβηγίας (400.000 φύλα και 600.000 κλικ στην ηλεκτρονική της έκδοση ). 
Θέμα τους, η κίνηση των πολιτών που επανασυνδέουν το ρεύμα, σε όσους το κόβει η ΔΕΗ. 

Ήταν παρόντες μάλιστα σε δύο περιπτώσεις σήμερα και έδειχναν ενθουσιασμένοι με αυτό που έβλεπαν. Όπως είπανε, θέλουν να φτάσει παντού αυτός ο τρόπος αλληλεγγύης στην Ελλάδα, που δοκιμάζεται τόσο άγρια από τις άθλιες πολιτικές λιτότητας αυτήν την εποχή. 

Μάλιστα, δήλωσαν οτι από αυτούς θα φτάσει η είδηση σε όλο τον κόσμο. Από ότι μαθαίνουμε, σειρά έχουν κανάλια άλλων χωρών και κανάλια παγκόσμιας εμβέλειας“

Πηγή: http://olympia.gr/ και http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/ 19-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου