10/11/11

Όλη η εξουσία στις τράπεζες και τη Γερμανία!


Ο Λ. Παπαδήμος νέος πρωθυπουργός!

Το ''τρίο'' της καταστροφής (ΓΑΠ, Σαμαράς, Καρατζαφέρης) συνεχίζει το θέατρο στο προεδρικό μέγαρο!

Σάλος στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ!

Σε ρόλο "βαστάζου" και "χρήσιμου ηλιθίου" ο A. Σαμαράς!


Η τελευταία πράξη του κωμικοτραγικού σήριαλ "βρείτε τον πρωθυπουργό" γράφεται αυτήν την ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο, καθώς τα κυρίαρχα ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι επικεφαλής του κόμματος του μνημονίου (ΓΑΠ - Σαμαράς - Καρατζαφέρης), συμφώνησαν στο πρόσωπο του Λ. Παπαδήμου, ως πρωθυπουργό της μνημονιακής συγκυβέρνησης!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτήν την ώρα (12:05) ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ μεταβαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο για να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο νέος πρωθυπουργός αναμένεται να ορκιστεί εντός της ημέρας.

Τα κυρίαρχα ΜΜΕ, προωθούσαν από χτες βράδυ με λύσσα το όνομα του Λ. Παπαδήμου του εκλεκτού της Γερμανίας, της ΕΕ, των τραπεζών και γενικά του ξένου και ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου! Ο Λ. Παπαδήμος, εφόσον τελικά ορκιστεί πρωθυπουργός δεν θα είναι τίποτα άλλο από ένας εντολοδόχος και τοποτηρητής της Γερμανίας και των πιστωτών της χώρας, με άγνωστο μάλιστα χρονικό ορίζοντα. Είναι γνωστές άλλωστε οι απαιτήσεις Παπαδήμου να είναι πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης με θητεία πολύ πέραν της 19ης Φεβρουαρίου!

 Όλα τα παραπάνω νοσηρά και συνάμα κωμικοτραγικά εκτυλίσσονται υπό τη σκιά υπόγειων διαβουλεύσεων, μυστικών συμφωνιών, εκβιασμών, εσωκομματικών προστριβών αλλά και ατελείωτων υπαναχωρήσεων για την επιλογή του πρωθυπουργού της μνημονιακής συγκυβέρνησης (και όχι μόνο!).  

Το αποκορύφωμα, μέχρι χθες βράδυ, αυτής της υπό εξέλιξη φαρσοκωμωδίας, ήταν το κακόγουστο ναυάγιο της υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύσκεψης των Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη, το βράδυ της Τετάρτης (09/11), η οποία εξελίχθηκε σε ''φιάσκο''.


Πρωταγωνιστής στο φιάσκο υπήρξε ο Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος έφυγε έξαλλος, μετά από λίγα λεπτά, από το Προεδρικό Μέγαρο, καταγγέλλοντας τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς ότι συσκέπτοντο μυστικά, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αυτόν τον είχαν απομονωμένο, ενώ σχεδόν ''έβριζε'' για την επιλογή Γ. Παπανδρέου να προτείνει πρωθυπουργό τον Φ. Πετσάλνικο.

Μετά τη θορυβώδη αποχώρηση του Γ. Καρατζαφέρη, δραπέτευσε σε λίγο από την Προεδρική σύναξη και ο Α. Σαμαράς, χωρίς να δώσει πειστικές εξηγήσεις για το ναυάγιο, ενώ εκπρόσωπός του διαμήνυε ότι ο ίδιος θα έδινε ''ψήφο εμπιστοσύνης'' σε όποιον πρωθυπουργό, αρκεί να τον επέλεγε, άκουσον-άκουσον, ο Γ. Παπανδρέου!

Ως γνωστόν ο Γ. Παπανδρέου, μετά από παλινωδίες, απίστευτες παλινδρομήσεις και ''κωλοτούμπες'' είχε καταλήξει να προτείνει ως Πρωθυπουργό τον νυν Πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο, έναν πολιτικό που ιστορικά είναι ''πιστός φίλος'' και ''πειθήνιος ακόλουθος'' του Γ. Παπανδρέου.


Η επιλογή του Γ. Παπανδρέου δήλωνε με σαφήνεια ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός τυπικά και μόνο έφευγε από την Πρωθυπουργία αλλά στην ουσία παρέμενε, ωσεί παρών, γαντζωμένος σε αυτήν διά του Φ. Πετσάλνικου.


Μετά την αναβολή του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών,  πληροφορίες, ανέφεραν ότι  εξετάζεται άλλο πρόσωπο για τη θέση του πρωθυπουργού, το οποίο τελικά αποδείχτηκε πως ήταν ο Λουκάς Παπαδήμος χωρίς όμως να αποκλείεται και κάποια άλλη έκπληξη!


Ο Γ. Παπανδρέου, μέχρι και τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο χθες στις 19:00, φερόταν ότι προέκρινε την επιλογή του Φ. Πετσ άλνικου στη θέση του Πρωθυπουργού της συγκυβέρνησης, σε ένα πρωτοφανές φιάσκο κοροϊδίας του τύπου ''φεύγω'' μένοντας, αφού ο Φ. Πετσάλνικος θεωρείται ως ένας πολιτικός απολύτως πειθήνιος στον Γ. Παπανδρέου! 


Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο Α. Σαμαράς, σε ένα ρόλο ''κομπάρσου'' σε στημένο παιχνίδι, φαίνεται ότι απεδέχθη τον Φ. Πετσάλνικο, πιστό άνθρωπο του Γ. Παπανδρέου, ως πρωθυπουργό της συγκυβέρνησης, την οποία θα στηρίξει ο ίδιος και η ΝΔ.Ο ίδιος μάλιστα σε δηλώσεις του από τα γραφεία του κόμματος μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο υπογράμμιζε ότι είναι ανοιχτός να στηρίξει κάθε πρόταση για το πρόσωπο του Πρωθυπουργού.

Στο μεταξύ, σε ένα δείγμα πρωτοφανούς επικοινωνιακού σόου, ο Γ. Καρατζαφέρης αναχώρησε αγανακτισμένος από το Προεδρικό Μέγαρο, καταγγέλλοντας ότι τον είχαν εκτός αιθούσης του δικομματικού παζαριού!


Οι εξελίξεις γύρω από την επιλογή του προσώπου του Πρωθυπουργού προκαλούν, σύμφωνα με πληροφορίες, σάλο στο εσωτερικό τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ. Βουλευτές από τη ΝΔ, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ, εμφανίζονταν εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με την φημολογούμενη επιλογή του κ. Πετσάλνικου για τη θέση του νέου πρωθυπουργού, αλλά και όχι μόνο από αυτήν. Στο δε ΠΑΣΟΚ οι αντιδράσεις αγγίζουν τα όρια της εξέγερσης, με Ραγκούση και Διαμαντοπούλου να δίνουν το διαφορετικό στίγμα τους από το πρωί! Πολλοί από αυτούς, απειλώντας ακόμα και να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, σημείωναν ότι ο κ. Πετσάλνικος ήταν εκ των εμπνευστών της ιδέας του δημοψηφίσματος!


Την ίδια ώρα,  στη ΝΔ οι αντιδράσεις έχουν πάρει τη μορφή σεισμού και πολλοί κατηγορούν τον Α. Σαμαρά ότι έχει παραδοθεί ''αμαχητί'', όπως λένε, στο ''μνημονιακό κατεστημένο''.

 
Όλα αυτά έχουν στόχο να παγιδεύσουν τον ελληνικό λαό και να παραλύσουν τη διάθεση του να αντιδράσει.


Δεν είναι δυνατόν το ευρώ, αλλά και η ΕΕ, να χρησιμοποιούνται ως μέσα πιέσεων για τον εξανδραποδισμό της χώρας, πολύ δε περισσότερο που απροκάλυπτα πλέον ζητείται επιστολή μνημονιακής υποταγής και δουλοφροσύνης με τις υπογραφές  τόσο ΓΑΠ και Σαμαρά όσο και του νέου Πρωθυπουργού, του νέου Υπ. Οικονομικών και του διοικητή της ΤτΕ προκειμένου να εκταμιευθεί δήθεν τάχα η 6η δόση. 
Κίνηση που στην ουσία συνεπάγεται έγγραφη δέσμευση για την εφαρμογή των νέων μνημονιακών μέτρων τα οποία απαρεγκλίτως θα συνοδεύουν και θα υλοποιούν αυτήν την απόφαση!


Οι πολίτες πρέπει να απορρίψουν τον εκβιασμό αν θέλουν να έχουν μέλλον! 
Πολύ περισσότερο που η έξοδος από το ευρώ (αλλά και από την ΕΕ) καθόλου δεν ισοδυναμεί με καταστροφή


Αντίθετα, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, στο πλαίσιο πάντα μιας προοδευτικής πολιτικής ανασυγκρότησης από μια άλλη, προοδευτική κυβέρνηση, συνιστά προϋπόθεση εξόδου από την κρίση και παραγωγικής ανόρθωσης της χώρας.


Αυτή την ώρα, πρέπει ο ελληνικός λαός να ανατρέψει τρόικα, μνημόνια, δανειακές συμβάσεις και παραδοσιακό πολιτικό σκηνικό, ανοίγοντας ορίζοντες για προοδευτική κυβέρνηση και προοδευτικές, σοσιαλιστικές εξελίξεις!


Πηγή: ίσκρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου