1/12/11

Ανακοίνωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων για την Απεργία 1η Δεκέμβρη


1Η ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΜΟΥΣΕΙΟ 10.30 πμ

  •  Γιατί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, μας επέβαλαν πραξικοπηματικά μια κυβέρνηση «οικονομικής χούντας». Μια κυβέρνηση μαύρου μετώπου με ακροδεξιούς και έναν τραπεζίτη να καταρτίζει τον προϋπολογισμό του 2012: προϋπολογισμός ληστείας, φτώχιας και εξαθλίωσης για τον εργαζόμενο, τον άνεργο και το φτωχό!
  •  Γιατί η απεργία αυτή δεν είναι η ετήσια «εθιμοτυπική απεργία» που προκηρύσσεται, όταν ψηφίζεται ο προϋπολογισμός. Είναι και για το προϋπολογισμό του 2012, τον προϋπολογισμό εφαρμογής της δανειακής σύμβασης. Είναι η πρώτη απεργία ενάντια στην κυβέρνηση Παπαδήμ(ι)ου, που ήρθε να κάνει «τη βρόμικη δουλειά»: μειώσεις μισθών, εφεδρεία- απολύσεις στο Δημόσιο, μείωση επικουρικών συντάξεων, λεηλασία του εφάπαξ, ιδιωτικοποιήσεις παντού, περικοπή ακόμη μεγαλύτερη των κοινωνικών δαπανών…
  • Γιατί μας λένε ότι «δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα», αν «αποδώσουν αυτά που έχουν ήδη πάρει». Τα μέτρα που ήδη έχει πάρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «πέτυχαν» να αυξήσουν το δημόσιο χρέος μέσα σε ένα χρόνο κατά 25 δις ευρώ! «Πέτυχαν», τη μείωση των μισθών και την εκτίναξη της ανεργίας στο 1.000.000!
  •  Γιατί νέα μέτρα «δεν προβλέπονταν», αλλά για το 2013-2014 ήδη προωθούν επιπλέον μέτρα ύψους 7 δις ευρώ…!
  •  Γιατί μας εκβιάζουν για την 6η δόση ενώ είναι γνωστό ότι αυτή θα πάει στην εξυπηρέτηση του χρέους! Δηλαδή μας δανείζουν για να τα ξαναπάρουν στο πολλαπλάσιο!
  • Γιατί το «σκληρό ευρώ» για το οποίο μας ζητούν να θυσιαστούμε, και από τη ζώνη του οποίου αν φύγουμε μας απειλούν ότι μας περιμένει η «πλήρης καταστροφή», δεν είναι τίποτα άλλο από την επιβολή της μόνιμης λιτότητας και εκμετάλλευσης των λαών σε όφελος των ευρωπαϊκών πολυεθνικών και τραπεζών και της ελληνικής ελίτ του κεφαλαίου και η προώθηση των συμφερόντων της σύγχρονης γερμανικής αυτοκρατορίας στην Ευρώπη.
  • Γιατί ενώ μας έλεγαν ότι για την κρίση φταίνε οι «τεμπέληδες έλληνες», το «μεγάλο δημόσιο» και το «κακό το ριζικό μας», τώρα που όλη η Ευρώπη αντιμετωπίζει το χρέος, φαίνεται ότι δεν είναι παρά η τεράστια κρίση του συστήματος και αυτή η πολιτική εφαρμόζεται για να την φορτώσουν στους λαούς.
  • Γιατί πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που εκφράστηκε πανελλαδικά με χιλιάδες εργαζόμενους και νέους, στην απεργία στις 19-20 Οκτώβρη και στις 28 Οκτώβρη κατά τη διάρκεια των παρελάσεων, ενάντια στην απογοήτευση και τη μοιρολατρία που προσπαθούν να επιβάλλουν στο λαό. Για να υπερβούμε την υπονομευτική πρακτική του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
  • Γιατί μπορούμε να νικήσουμε! Με πανεργατικό απεργιακό αγώνα, καταλήψεις, διαδηλώσεις. Οι εργαζόμενοι μπορούν να κερδίσουν το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή με αξιοπρέπεια! Αυτό το αποδεικνύει περίτρανα το κίνημα ενάντια στα χαράτσια που έχει πάρει τις διαστάσεις πολιτικής ανυπακοής, οι καταλήψεις στα γραφεία της ΔΕΗ, οι απεργίες και οι καταλήψεις σε διάφορους χώρους δουλειάς και η ηρωική απεργία των εργατών της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ.
  •  Γιατί ΤΩΡΑ πρέπει να μπει το ζήτημα της ανατροπής της κυβέρνησης των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, της διαγραφής του χρέους, της ρήξης με ευρώ και την ΕΕ. Για να περάσουν στο δημόσιο οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, με εργατικό έλεγχο, χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ οι εργαζόμενοι. Για να πάρουμε πίσω τον κλεμμένο πλούτο και να δοθούν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις με αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις. Για να ανατραπεί η επίθεση και να επιβληθούν κατακτήσεις, σε όφελος της εργατικής τάξης και της κοινωνικής πλειοψηφίας.
ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ- ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ  ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων

Πηγή: http://www.aformi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου