6/12/11

Ψήφισμα των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας: "Σκλάβοι για τα κέρδη των βιομηχάνων δεν θα γίνουμε!"

Στην 37η μέρα βρίσκεται ο αγώνας των εργατών της “Χαλυβουργίας Ελλάδος”.

Οι απεργοί Χαλυβουργοί πρέπει να νικήσουν 

Τα εκβιαστικά διλλήματα και η τρομοκρατία όσο πάει και εντείνονται από την πλευρά της εργοδοσίας της Ελληνικής Χαλυβουργίας προς του απεργούς που παρά τις προσπάθειες που έκανε μέχρι τώρα βλέπει ότι δεν είχε κανένα αποτέλεσμα ώστε να αναγκάσει τους απεργούς να επιστρέψουν στην δουλειά με σκυμμένο το κεφάλι. 
Με καινούργια ανακοίνωση της, αφού προσπαθεί να παρουσιάσει το μαύρο-άσπρο κάνοντας λόγο για προβληματική επιχείρηση ενώ είναι γνωστό ότι και ο κύκλος εργασιών της και τα κέρδη της έχουν αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο, σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης, απειλεί τους απεργούς ότι θα κλείσει το εργοστάσιο του Ασπρόπυργου.
Η απάντηση των απεργών είναι ξεκάθαρη: Δεν επιστρέφουν στην δουλειά αν δεν επαναπροσληφθούν οι 50 απολυμένοι συνάδελφοί τους και δεν κάνουν καμιά συζήτηση για αλλαγή των εργασιακών τους σχέσεων.
Έτσι συνεχίζουν για 37 ολόκληρες μέρες την απεργία τους εμψυχωμένοι από το πρωτόγνωρο κλίμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης που έχει αναπτυχθεί στον αγώνα τους.


Η γενική συνέλευση των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας αποφάσισε:

Συνάδελφοι εργάτες

Ο βιομήχανος Μάνεσης έδειξε για ακόμα μια φορά το πρόσωπο που έχουν όλοι οι βιομήχανοι. Έκανε άλλες 16 απολύσεις την ώρα που διαδηλώναμε μπροστά στο Υπουργείο, μετά από 32 μέρες απεργίας. Είναι αδίστακτοι αλλά και τρομοκρατημένοι.
Νομίζουν ότι μπορούν να μας φοβίσουν, ότι μπορούν να μας λυγίσουν.
Κύριοι βιομήχανοι, εμείς δεν είμαστε σαν τους ανθρώπους σας! Για το χαλυβουργό δεν έχει γυρισμό! 35 μέρες απεργίας είναι μεγάλο σχολείο! Είναι πανεπιστήμιο που δεν έχετε πάει!
Βιομήχανε Μάνεση. Η γενική συνέλευση των χαλυβουργών σου απαντάει!
Άκουσέ το καλά! Είμαστε όλοι απολυμένοι! Πίσω στη δουλειά θα γυρίσουμε όλοι! Σκλάβους δεν θα μας κάνεις! Έλα εσύ μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ!
Συνάδελφοι εργάτες, εργαζόμενοι
Στην Ελληνική Χαλυβουργία, οι βιομήχανοι με την μαύρη κυβέρνησή τους δοκιμάζουν την αντοχή όλης της εργατικής τάξης.
Αν σπάσουμε εμείς δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο! Αν εδώ σπάσουν τα μούτρα τους τίποτα δεν θα είναι το ίδιο!
Τη δύναμη που μας δίνετε δεν πρόκειται να την προδώσουμε! Δεν κατεβήκαμε σε τέτοιο σκληρό αγώνα για να περάσουμε την ώρα μας! Για να τα διπλώσούμε στις δυσκολίες και τις απειλές. Υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας και το ψωμί των παιδιών μας!
Θα γυρίσουμε μόνο αν νικήσουμε! Για αυτό σας θέλουμε στο πλευρό μας, πιο κοντά στον αγώνα.
Σε όλα τα εργοστάσια ετοιμάζονται να κάνουν τα ίδια, σε αρκετά ξεκίνησαν κιόλας εκ περιτροπής εργασία, διήμερα, τριήμερα, μειώσεις μισθών πάνω από 30%, απολύσεις, απλήρωτοι για μήνες.
Οι βιομήχανοι κλιμακώνουν την επίθεσή τους .. Και οι εργάτες θα κάνουμε το ίδιο! Εμείς είμαστε πιο δυνατοί! Και είμαστε ακόμα στην αρχή!
Η γενική συνέλευση των απεργών Χαλυβουργών καλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα 5/12/2011 και ώρα 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Eλευσίνας: Όλα τα σωματεία του Θριασίου. Εργοστασιακές επιτροπές, επιτροπές αγώνα, λαϊκές επιτροπές, συλλόγους. Κάθε τίμιο συνδικαλιστή που αντιστέκεται.
Είναι προσκλητήριο αγώνα, να μην λείψει κανείς!
Να οργανώσουμε την απάντησή μας;. Να προκηρύξουμε και να οργανώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις:
• 24ωρη Απεργία για όλο το Θριάσιο για την Κυριακή 11 Δεκέμβρη.
• Μεγάλη συγκέντρωση έξω από την πύλη της Χαλυβουργίας.
Να βροντοφωνάξουμε: Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματά μας που κατακτήθηκαν με αίμα. 
Σκλάβοι για τα κέρδη των βιομηχάνων δεν θα γίνουμε!
Συνάδελφοι εργάτες
Μην ακούτε τα ψέματα των βιομηχάνων και των ανθρώπων τους, δεν θα δουλεύουν αυτοί με μισθούς πείνας, δεν θα βρεθούν αυτοί στην ανεργία! Αυτοί πληρώνονται καλά για τη βρώμικη δουλειά τους! Μην τους φοβάστε, είναι ανίσχυροι όταν οι εργάτες πάρουν απόφαση για αγώνα!

Η νίκη των χαλυβουργών, νίκη όλων των εργατών!
Η γενική συνέλευση των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

Ασπρόπυργος  4/12/2011

Πηγή: aristeroextreme.blogspot.com, http://tsak-giorgis.blogspot.com/ και inprecor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου