12/12/11

Να απορρίψει ο λαός με την ψήφο του τη συμφωνία της «δημοσιονομικής» δικτατορίας!

patriotΒενιζέλος: "Kύρωση της νέας σύμβασης με τα 3/5 της βουλής"... 
Δήλωση απαράδεκτη!

Η κυβέρνηση και η βουλή δεν έχουν καμιά νομιμοποίηση να κυρώσουν τη συμφωνία των «17+9»
Η νέα συμφωνία των «17+9», αν και υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το αν θα είναι τελικά ακριβώς ο ως  άνω αριθμός, αποτελεί «ταφόπλακα» για τους εργαζόμενους και τους λαούς της ευρωζώνης και της ΕΕ.

Διότι για να επιτευχθούν ισοσκελισμένοι ή πλεονασματικοί προϋπολογισμοί και χρέη κάτω από το 60% του ΑΕΠ, θα επιβληθούν «υποχρεωτικά» εξαντλητικές πολιτικές ύφεσης και σκληρής λιτότητας, χωρίς ημερομηνία λήξης, ιδιαίτερα στις πιο αδύναμες χώρες, όπως η Ελλάδα. 

Η κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου δεν είχε καμία εξουσιοδότηση και νομιμοποίηση να αποδεχθεί αυτή την επαίσχυντη διακυβερνητική συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ!
Αυτή η συμφωνία δεν μπορεί και δεν πρέπει να δεσμεύει τη χώρα!
Πολύ περισσότερο η κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου και αυτή η Βουλή, δεν έχει καμιά νομιμοποιητική βάση, έστω και με αστικούς κοινοβουλευτικούς όρους, να κυρώσει αυτή τη Συμφωνία, με οποιαδήποτε πλειοψηφία – ακόμα και 3/5 ή μεγαλύτερη.
Η δήλωση Ε. Βενιζέλου ότι θα κυρωθεί ο νέος δημοσιονομικός νόμος, που αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής, με αυξημένη πλειοψηφία 3/5 από τη Βουλή, είναι απαράδεκτη, αποπροσανατολιστική και παρελκυστική.

Αυτή η Βουλή και ιδιαίτερα η κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου λειτουργούν εκτός λαϊκής εντολής.
Αλλά και υπό κανονικές αστικές συνθήκες να λειτουργούσαν, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επικυρώνουν, ερήμην του λαού, μέσα από τη Βουλή, τέτοιου είδους άκρως δεσμευτικές και εκτρωματικές Συμφωνίες, που κουρελιάζουν κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας και πλήττουν βάναυσα τα πιο στοιχειώδη κοινωνικά δικαιώματα!

Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός με δημοψήφισμα , αλλά και με εκλογές!
Ήρθε η ώρα οι πολίτες με την ψήφο τους να διατρανώσουν την αντίθεση τους στη νέα «δημοσιονομική δικτατορία» της ΕΕ, την αντίθεση τους, ακόμα, στα μνημόνια, στις νέες δανειακές συμβάσεις και σε συμφωνίες «φούσκες» τύπου 26ης Οκτωβρίου!
Ήρθε η ώρα να σταματήσουν να κυρώνονται οι απαράδεκτες Συνθήκες και οι διακυβερνητικές Συμφωνίες της ΕΕ από «κτηνώδεις» υπερπλειοψηφίες στη Βουλή, ερήμην των πολιτών.

Ο λαός και οι πολίτες πρέπει να έρθουν στο προσκήνιο πρώτα απ’ όλα με τους ενωμένους ταξικούς αγώνες τους και οι ίδιοι με αγωνιστικές ρήξεις και δημοψήφισμα πάνω στα πραγματικά ερωτήματα και διακυβεύματα, αλλά και με εθνικές εκλογές να αποφασίσουν όσο είναι δυνατόν για το παρόν και το μέλλον της χώρας, αποκρούοντας ψευτοδιλήμματα και κινδυνολογίες.

Πηγή: ίσκρα, Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου