6/12/11

Απειλές υποβάθμισης από S&P! Η 'δικτατορία' των αγορών vs γερμανικής 'δικτατορίας'!

Η S&P "απαντά" στους Μερκοζί, απειλώντας  τις χώρες "ΑΑΑ" (Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Αυστρία, Φινλανδία, Λουξεμβούργο) αλλά και ολόκληρη την ευρωζώνη!

Κακοφορμίζει μέρα με τη μέρα η κρίση της ευρωζώνης!

Με γοργά βήματα κακοφορμίζει η κρίση της ευρωζώνης, καθώς ταυτόχρονα με τις ανακοινώσεις των Μερκοζί για την μετατροπή της ευρωζώνης σε μια γερμανική μονεταριστική φυλακή λιτότητας, η S&P εκτόξευσε απειλές για υποβάθμιση της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Αυστρίας, της Φινλανδίας και το Λουξεμβούργο, από την ανώτατη βαθμίδα "ΑΑΑ"!

Όπως έγινε γνωστό λίγες ώρες αργότερα, στο creditwatch negative της S&P είχαν ενταχθεί όλες ουσιαστικά οι χώρες της ευρωζώνης πλην της Ελλάδας και της Κύπρου.
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times, η πιθανότητα υποβάθμισης για κάθε μια από αυτές τις 6 χώρες ανέρχεται στο 50% για τις επόμενες 90 ημέρες.
Αιτιολογικό της S&P για τις απειλές υποβάθμισης, αποτελεί η "ολοένα και πιο βαθιά οικονομική και πολιτική αναταραχή στην ευρωζώνη". Μάλιστα, η S&P βλέπει ύφεση στην Ευρωζώνη για το 2012!
Η ενέργεια της S&P, ουσιαστικά, αποτυπώνει την παραδοχή τμήματος των αγορών πως οι εξαγγελίες των Μερκοζί σε καμία περίπτωση δεν θα σώσουν την ευρωζώνη, αν δεν την φέρουν, μάλιστα, με ακόμα γρηγορότερα βήματα προς τη διάλυση.

Ουσιαστικά, έχουμε μια μετωπική σύγκρουσή από τη μια μεριά της "δικτατορίας των αγορών" ενεργό μέλος της οποίας είναι η S&P και από την άλλη της "γερμανικής δικτατορίας"!

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ανεξαρτήτως των κινήτρων της S&P, οι σημερινές της απειλές φέρνουν την ευρωζώνη ένα βήμα πιο κοντά στην κατάρρευση.
Από τη μια μεριά είναι σίγουρο πως θα αυξηθεί σημαντικά (και άμεσα) το κόστος δανεισμού για χώρες όπως η Γαλλία.

Σε δεύτερο χρόνο, μάλιστα, μια ή περισσότερες υποβαθμίσεις μπορούν να βάλουν βόμβα και σε αυτά ακόμα τα προγράμματα τροϊκανής χρηματοδότησης ανεβάζοντας δραματικά το κόστος χρηματοδότησης για το EFSF....

πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου