4/12/13

Κάλεσμα για συμπαράσταση και οργάνωση κινητοποιήσεων στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

Στο "πόδι" η Κέρκυρα για το νοσοκομείο


Αν και ακούστηκε, ελέω τηλεοράσεων, περισσότερο για την "παρεμπόδιση εφόδου" απεσταλμένων του υπουργού Υγείας και λιγότερο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, για τα οποία ο Κερκυραϊκός λαός με τους φορείς του έχει κινητοποιηθεί αρκετές φορές, το νοσοκομείο Κέρκυρας έρχεται ξανά στην επικαιρότητα με αφορμή την απόφαση των εργαζομένων να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Στην επιλογή αυτή, έκριναν σκόπιμο να ενημερώσουν και να ζητήσουν τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, που άλλωστε είναι ο βασικός χρήστης των υπηρεσιών Υγείας που παρέχει το νοσοκομείο.

Στην απόφασή τους οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου αναφέρουν: 

"Κυβέρνηση-τρόικα, με τον αδίστακτο εντολοδόχο υπουργό Α.Γεωργιάδη, εφαρμόζοντας τη λογική του δόγματος «σοκ και δέος», βάζουν τις τελευταίες πινελιές για την πλήρη διάλυση και ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας, πυροδοτώντας μια ακόμα μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση. 
Οι δαπάνες Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης μειώνονται περαιτέρω  κατά 2,26 δις. ευρώ σε σχέση με το 2013  μεθοδεύεται νέο κύμα συγχωνεύσεων Νοσοκομείων, κατάργησης Τμημάτων, Κλινικών, Μονάδων ενώ πολλαπλασιάζονται τα υποστελεχωμένα Τμήματα που αδυνατούν να καλύψουν τις εφημερίες  χιλιάδες νέες διαθεσιμότητες/απολύσεις εργαζομένων στο χώρο της υγείας και κατάργηση οργανικών θέσεων με τη διαδικασία του «ξαφνικού θανάτου» πάνω από 200 έτοιμες κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές, με τραγικές συνέπειες και απώλειες  χιλιάδων ανθρώπων. 

3.500.000 έφτασε ο αριθμός των ανασφάλιστων- αποκλεισμένων από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας 28% των ασθενών αναγκάζεται να διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή του λόγω οικονομικής αδυναμίας  αυξάνεται η φαρμακευτική δαπάνη για τους ίδιους τους ασθενείς ασθενείς από το 12% στο 24%  (οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην Ελλάδα είναι οι μεγαλύτερες στην Ε.Ε., διπλάσιες από το Βέλγιο και την Ελβετία!!) επιβάλλουν νέο χαράτσι 25 ευρώ ανά νοσηλεία και 1 ευρώ ανά συνταγή. Η μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αποκλειστικά αγοραστή υπηρεσιών υγείας προσφέρει απλόχερα δις ευρώ στον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα ,τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και τις αλυσίδες των διαγνωστικών κέντρων. 

Ταυτόχρονα αφήνει εκτεθειμένους ασθενείς και υγειονομικούς που καλούνται να πληρώνουν τις υπερβάσεις από την τσέπη τους. Η απαγόρευση των προσλήψεων παρά τις συνταξιοδοτήσεις και τα τεράστια οργανικά κενά,  η περικοπή των προϋπολογισμού τα τελευταία 3 χρόνια κοντά στο 50%, η υποβάθμιση των ΚΥ, έχουν στραγγαλίσει το Νοσοκομείο μας. Συνεχείς παρεμβάσεις μας σε περιφέρεια, δήμο, διοίκηση του νοσοκομείου για τα μεγάλα προβλήματα στελέχωσης, είχαμε προειδοποιήσει για τη διαθεσιμότητα- κινητικότητα εργαζομένων στα νοσοκομεία της επαρχίας καθώς και το νησί μας. 

Η αρχή γίνεται με τους οδηγούς ασθενοφόρων η ενδεχόμενη κινητικότητα των οποίων οδηγεί νομοτελειακά σε απολύσεις και κατάργηση οργανικών θέσεων!! Στα πλαίσια της παράδοσης του τομέα των διακομιδών ασθενών στους ιδιώτες, αγνοούν για ακόμα μια φορά τις επείγουσες ανάγκη άμεσης κάλυψης υγειονομικών δομών που κοστίζουν ζωές στο ντόπιο πληθυσμό, και δημιουργούν φραγμούς ακόμα και για την απλή μετάβαση στο νοσοκομείο. 

Την ίδια στιγμή  συκοφαντούν  τους εργαζόμενους  και τους εκπροσώπους τους για να στρέψουν την κοινωνία εναντίον τους και να γλιτώσουν την απονομή ευθυνών για το εφιαλτικό χάλι που έχουν δημιουργήσει με την πολιτική τους. 

Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία της ΕΔΕ για τα γεγονότα του Οκτωβρίου με σαφή στοχοποίηση τίμιων ,  αγωνιστών , συνδικαλιστών του Νοσοκομείου. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 
Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και υπηρεσιών σύμφωνα με τον ιδρυτικό οργανισμό του νοσοκομείου. Να δοθούν άμεσα όλα τα οφειλόμενα ρεπό και οι κανονικές άδειες του 2012-2013.  Απαιτούμε να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο και να καταργηθεί το βάρβαρο καθεστώς της διαθεσιμότητας - κινητικότητας.   

Να καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ της επίσκεψης στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και να μην νομοθετηθεί το 25ευρω για την εισαγωγή στα νοσοκομεία. Τα νοσοκομεία ανήκουν στον λαό, δεν είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις.  

Κάτω τα χέρια από τους συναδέλφους , όχι στις συνδικαλιστικές διώξεις Ολοκληρωμένο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλο το λαό. Καθημερινές Συγκεντρώσεις στο χώρο του ισογείου  και ενημέρωση των συμπολιτών μας . 

Την Τρίτη 3/12 στις 12πμ καλούμε Σωματεία ,φορείς και πολίτες σε κοινή συνέλευση στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.  

Κινούμαστε σε κατεύθυνση συγκρότησης  πανκερκυραϊκού μετώπου υπεράσπισης της δημόσιας υγείας και των λειτουργών της  Πέμπτη. 

Tην Παρασκευή 6/12 προχωράμε σε 48ωρη απεργία στο νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού. Νέα γενική συνέλευση τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στις 11πμ" 

πηγή: ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου