2/12/12

Έτσι γίνεται η "αφαίμαξη" του ΕΟΠΥΥ από ιδιωτικές κλινικές

Διαβάστε πώς ιδιωτικές κλινικές "γδύνουν" τον Οργανισμό

Οκτώ διαφορετικές εισαγωγές ασφαλισμένων για διαφορετικές ασθένειες.
Υπεράριθμοι ασθενείς νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές, που εισπράττουν από τον ΕΟΠΥΥ παραπάνω νοσήλια.

Αποκλειστικό δημοσίευμα του Τύπου της Κυριακής φέρνει στο φως της δημοσιότητας το "πάρτι" στον χώρο της υγείας, όπου υπεράριθμοι ασθενείς εμφανίζονται να νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές, οι διοικήσεις των οποίων αξιώνουν παραπάνω νοσήλια από τον ΕΟΠΥΥ, δίνοντας εξιτήρια και στη συνέχεια κάνοντας πάλι εισαγωγή του ίδιου ασθενούς ξανά και  ξανά, για να εισπράξουν διαφορετικά νοσήλια.

Σε κλινική 85 κλινών, κατά την ημέρα του ελέγχου, εντοπίστηκε να νοσηλεύονται 52 ασθενείς ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ, ενώ τα βιβλιάρια ήταν 62, δέκα δηλαδή παραπάνω.
Για τα δύο μάλιστα εξ αυτών, διαπιστώθηκε ότι οι ασθενείς είχαν αποβιώσει. 
Για τα υπόλοιπα 8, ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι οι ασθενείς είχαν πάρει εξιτήριο αλλά δεν τους το είχαν επιστρέψει.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός ασθενούς, με κρίση υπέρτασης, που εμφανιζόταν, στην ίδια κλινική, να παίρνει εξιτήριο από το καρδιολογικό τμήμα στις 31/1/12 και να κάνει πάλι εισαγωγή την 1η Φεβρουαρίου του 2012 στο χειρουργικό τμήμα.
Από εκεί πήρε εξιτήριο στις 21/2 για να επανεισαχθεί στο ουρολογικό τμήμα στις 22/2, μία ημέρα δηλαδή μετά. Από εκεί ξαναπήρε εξιτήριο στις 2/3  και εισάγεται εκ νέου στο καρδιολογικό στις 6/3.

Ακολούθησαν τέσσερις ακόμη εισαγωγές και εξαγωγές του ίδιου ασθενούς, αλλάζοντας κάθε φορά κωδικό ΚΕΝ (Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο) και απαιτώντας φυσικά από τον ΕΟΠΥΥ τα αντίστοιχα χρήματα για κάθε διαφορετικό ΚΕΝ.

Ακόμη, σε τρεις ψυχιατρικές κλινικές στη Βόρειο Ελλάδα, και μία γνωστή κλινική του Πειραιά, όχι μόνο νοσηλεύονται περισσότεροι ασθενείς από τις κλίνες που διαθέτουν, αλλά ορισμένες από τις κλινικές έχουν λιγότερο ή ανορθόδοξα κατανεμημένο προσωπικό ή "ανακυκλώνουν" τον ίδιο ασθενή σε διαφορετικό τμήμα τους.
Τα πορίσματα έχουν ήδη κατατεθεί στον ΕΟΠΥΥ, στις αρμόδιες Περιφέρειες και στην Εισαγγελία, ενώ γίνονται  συστηματικοί έλεγχοι για τον εντοπισμό κι άλλων παραβάσεων.

Πηγή: news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου