31/12/12

Καλά Χριστούγεννα κύριε Λυκουρέντζο..

Στο δρόμο οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παναγία Σωματείο εργαζομένων Νοσοκομείου Παναγίας

Αιφνιδιαστικά και βιαστικά  [19.12.12] μέσω της τηλεόρασης γνωστοποίησε στην κοινή γνώμη και ταυτόχρονα προχώρησε με απόφαση του ο Διοικητής της 4ης ΔΥΠΕ, εκτελώντας διαταγές του κ.Υπουργού Υγείας, σε μετεγκατάσταση τριών κλινικών από το Νοσοκομείο ΠΑΝΑΓΙΑ, σε χώρους του Γ.Ν. Αγ.Παύλος καταστρατηγώντας και αυτόν τον ενιαίο οργανισμό που το Υπουργείο Υγείας δημοσίευσε στο ΦΕΚ [3314,12.12.12] πριν λίγες μέρες.

Ο στόχος είναι η δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων, για να μην υπάρξει αντίδραση από τους εργαζόμενους και τους τοπικούς φορείς. Κατακερματίζεται και αποψιλώνεται το Νοσοκομείο από το επιστημονικό του δυναμικό και το κλείσιμό του είναι η επιλογή των υπεύθυνων σήμερα στο χώρο της υγείας.   Γίνεται εν μέσω εορτών και μάλιστα ενώ το Νοσοκομείο ΠΑΝΑΓΙΑ κάνει εφημερίες πόλης στις 24/12/12και 28/12/12. Ακολουθεί πολύ σύντομα ο διασκορπισμός των εναπομεινάντων γιατρών, υγειονομικού προσωπικού και κλινικών σε διάφορες άλλες νοσηλευτικές μονάδες.
Δεν είχαν όραμα, ούτε ποτέ πολιτική βούληση για την επίλυση των προβλημάτων στο χώρο της υγείας.  Απλά εκτελούν εντολές και αδιαφορούν για τις συνέπειες.  Χωρίς κανένα προγραμματισμό, αποσπασματικά.    
Έχουν την αυταπάτη ότι κρύβοντας κάτω από το χαλί τα προβλήματα αυτά,  τα λύνουν.   Σήμερα όλοι ας δηλώσουν ξεκάθαρα και έντιμα αν θέλουν η Ανατολική Θεσσαλονίκη να έχει  Ένα  Πολυδύναμο  Νοσοκομείο 400 κλινών.  Ας μιλήσουν χωρίς υπεκφυγές τα κόμματα της σημερινής κυβέρνησης: η  Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, αν έχουν την πολιτική βούληση ή ΟΧΙ..

Οι αποφάσεις της 4ης ΥΠΕ έρχονται σε κατάφορη αντίθεση με την βιώσιμη κοινή πρόταση των δημάρχων και της τοπικής κοινωνίας που έχει προτείνει τη δημιουργία νέας πτέρυγας 200 κλινών στο χώρο του Νοσοκομείου Αγ.Παύλος και στην οποία μόλις ολοκληρωθεί θα μεταφερθεί το Νοσοκομείο ΠΑΝΑΓΙΑ.  Μέχρι τότε το νοσοκομείο ΠΑΝΑΓΙΑ πρέπει να ενισχύσει την λειτουργία του και να γίνει ακόμα πιο παραγωγικό.  

Δεν πρέπει να στερηθεί ο κόσμος της Καλαμαριάς και της Ανατολικής Θεσσαλονίκης των υπηρεσιών του.
Δεν είναι δυνατό να υποβαθμιστούν οι Υπηρεσίες Υγείας που προσφέρονται σε μια περιοχή που καλύπτει περισσότερους από 350.000 κατοίκους. 
Δεν μπορούν να αφήνουν στο δρόμο με την σχεδόν βέβαιη και άμεση απειλή της ανεργίας 65 απλήρωτους εργαζόμενους της Euromedica αδιαφορώντας παγερά γι αυτούς.

Ζητάμε από τον κ. Λυκουρέντζο, Υπουργό Υγείας: 
Την άμεση ανάκληση της  απόφασης  για τη μεταφορά των τριών  Κλινικών από το Νοσοκομείο ΠΑΝΑΓΙΑ στο Γ.Ν.Αγ. Παύλος και μέτρα για την ενίσχυση λειτουργίας του Νοσοκομείου ΠΑΝΑΓΙΑ.

Τη διαβεβαίωση ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει η διαδικασία κατασκευής νέας πτέρυγας 200 κλινών με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που θα χρηματοδοτηθεί από Ευρωπαϊκά προγράμματα. 

Κινητοποιήσεις για το δρομολογούμενο κλείσιμο του ιδρύματος

Σε συμβολική κατάληψη της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη θα προχωρήσουν, στις 27 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Καλαμαριάς «Παναγία», σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το δρομολογούμενο κλείσιμο του ιδρύματος.
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί συγκέντρωση προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες καθώς και εκπροσώπους φορέων και βουλευτές για τις επιπτώσεις που θα έχει το κλείσιμο του νοσοκομείου.
«Εξετάσουμε πώς μπορούμε να μπλοκάρουμε νομικά τη μεταφορά των κλινικών του νοσοκομείου στο "Άγιος Παύλος". Είμαστε αποφασισμένοι να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο τη μεταφορά μηχανημάτων το "Άγιος Παύλος". Αν κλείσει το νοσοκομείο, οι επιπτώσεις για τους χιλιάδες ασθενείς θα είναι τραγικές από σήμερα κιόλας», δήλωσε η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Παναγία», Ελένη Μπακιρλή.
«Εκτός των άλλων επιπτώσεων όπως συρρίκνωση κλινικών, προσωπικού και υπηρεσιών, άμεσο κίνδυνο διατρέχουν οι 65 εργαζόμενοι του ιδιωτικού ομίλου Euromedica, ιδιοκτήτη του ακινήτου το νοσοκομείου, που απασχολούνται στο "Παναγία". Είναι ήδη απλήρωτοι επί 5 μήνες όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι των κλινικών του ομίλου», πρόσθεσε η κ. Μπακιρλή. 


πηγή: newsbeast.gr και isarkadias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου