18/4/14

Από τα κατεχόμενα στην Θεσσαλονίκη



mekorot
Από τα κατεχόμενα στην Θεσσαλονίκη

Ομάδα ακτιβιστών του κινήματος BDS, που ζητά το μποϊκοτάζ εταιρειών που συνεργάζονται με το κράτος του Ισραήλ πραγματοποίησε διαμαρτυρία σε διεθνές συνέδριο που συμμετείχε η ισραηλινή εταιρεία Mekorot.

Η Mekorot, η οποία επιχειρεί να εξαγοράσει την ΕΥΑΘ με όχημα την ελληνική ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αποτελεί το εργαλείο με το οποίο το ισραηλινό κράτος στερεί το νερό από εκατομμύρια Παλαιστίνιους που ζουν στα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη.

H κρατική εταιρεία ύδρευσης του Ισραήλ ανέλαβε τον έλεγχο των υδάτων των παλαιστινίων από το 1982 και ευθύνεται για την διαρκή κρίση στην παροχή καθαρού νερού ενώ συχνά λειτουργεί σαν «μπράβος» του Τελ Αβίβ το οποίο απειλεί να κόψει την πρόσβαση των παλαιστινίων σε πόσιμο νερό.

Η ελληνική κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου προφανώς δεν έχει πρόβλημα να συνεργαστεί με μια εταιρεία που κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας! 

Προκύπτει όμως εύλογα το .... ερώτημα: γιατί να θέλει να ξεπουλήσει την ΕΥΑΘ σε μια κρατική εταιρεία... – Τόσα χρόνια δεν μας μάθαιναν ότι πρέπει να στηρίζουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία γιατί ο κρατικός έλεγχος δεν αποδίδει; 

Πηγή: info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου