24/4/14

Παραχωρούν το συγκρότημα προσφυγικών πολυκατοικιών της Λ. Αλεξάνδρας σε ιδιώτη


Steg-20140419-prosfigika
Τι τρέχει με τα Προσφυγικά;

Στα πλαίσια της γενικευμένης επίθεσης κράτους και κεφαλαίου στις ζωές όσων αντιστέκονται και αγωνίζονται, παίζεται ένα έργο καταστολής με πρωταγωνιστές μπάτσους και εισαγγελείς που μπουκάρουν σε αυτοοργανωμένους κατειλημμένους χώρους και, με πρόσχημα την αποκατάσταση της «νομιμότητας», τους εκκενώνουν.

Σε ένα από τα πρόσφατα και σε εξέλιξη επεισόδια του έργου, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί αλλάζοντας στρατηγική ενδύονται έναν οικονομίστικο μανδύα και επικαλούμενοι το δημόσιο συμφέρον, παραχωρούν το συγκρότημα προσφυγικών πολυκατοικιών της Λ. Αλεξάνδρας στο διαβόητο ΤΑΙΠΕΔ, με σκοπό την εκμετάλλευση από ιδιώτη. 

Παράλληλα, τα ΜΜΕ αναλαμβάνουν πρόθυμα να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη για την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου που πρόκειται να τη βρει.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάθε λογής υποψήφιοι πολιτικάντηδες κοπιάζουν και κοιτάνε πως θα αποσπάσουν ενόψει εκλογών πολιτική υπεραξία, εξαγγέλλοντας από τη μετατροπή των πολυκατοικιών σε γραφεία μέχρι την ανέγερση μουσείου προσφύγων και την κατασκευή ξενώνα.

Όμως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Παραβλέπουν ότι στις ιστορικές εργατικές πολυκατοικίες που ξεφυτρώνουν ανάμεσα στα σύμβολα της αστικής δημοκρατίας τους, τα μέγαρα μπάτσων και δικαστών, ήδη ζουν 500 και πλέον άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους συγκροτούν και αυτοοργανωμένη γειτονιά: από μετανάστες και άπορες οικογένειες, μέχρι πολιτικούς πρόσφυγες και αγωνιστές. Άνθρωποι που προφανώς δεν χωράνε στα φανταχτερά σχέδια των αφεντικών. Για ποια μουσεία και ποια γραφεία μας λένε;

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ
 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ 
με συντρόφους από τη Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών
Παρασκευή 25 Απρίλη, στις 20:00
στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου

Πηγή: stegastro.espivblogs.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου