22/6/11

Τρομοκρατία για 5η δόση και 'στάση πληρωμών'


Λέμε όχι και στη 5η δόση και στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα!

Χίλιες φορές στάση πληρωμών από τη μνημονική λεηλασία!

Το δίλημμα που λίγο - πολύ μας θέτουν κυβέρνηση και τρόϊκα είναι ότι για να πάρουμε ως χώρα την 5η δόση των €12 δις πρέπει πρώτα να ψηφίσει η Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα - έκτρωμα.
Η δική μας απάντηση είναι σαφής και κατηγορηματική: Δεν θέλουμε ούτε την 5η δόση ούτε το "αυτοκόλλητό" της μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα λεηλασίας, εκποίησης και καταστροφής της χώρας.
Η πρώτη αντίρρηση, που προβάλλεται σε αυτόν τον ισχυρισμό και μάλιστα με άκρως κινδυνολογικούς όρους, είναι ότι αν δεν πάρει η χώρα την 5η δόση, δεν θα έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις!

Ψέμα και προπαγάνδα!

Διότι ούτε ένα ευρώ από την 5η δόση δεν πάει για μισθούς και συντάξεις του δημοσίου!
Τα λεφτά της 5ης δόσης μόλις που αρκούν για να πληρωθούν τόκοι και χρεολύσια! Με δύο λόγια για να εξυπηρετηθούν αποκλειστικά οι τοκογλύφοι δανειστές της Ελλάδας!
Αντίθετα, οι μισθοί, οι συντάξεις και οι λειτουργικές δαπάνες του δημοσίου καλύπτονται, σχεδόν αποκλειστικά, από τους φόρους που πληρώνουν οι πολίτες.
Η δεύτερη αντίρρηση, που προβάλλεται είναι ότι αν δεν πάρει η χώρα την 5η δόση, τότε θα διακόψει αναγκαστικά την αποπληρωμή του χρέους.

Με δυο λόγια θα κηρύξει αυτό που κοινώς και δυσφημιστικά λένε, "στάση πληρωμών"!
Και όπως μας λένε οι ίδιοι καλοθελητές μια στάση πληρωμών θα είναι ότι το χειρότερο για τη χώρα.
Άλλο ένα μεγάλο ψέμα και κοροϊδία.
Διότι δεν πρόκειται να υπάρξει τίποτα το χειρότερο για τον ελληνικό λαό από τον όλεθρο που του "εξασφαλίζουν" τα μνημονιακά προγράμματα!
Καταστροφή η "στάση πληρωμών" δεν θα είναι για την Ελλάδα αλλά για το χρηματιστικό κεφάλαιο και τους κυρίαρχους κύκλους της Ευρωζώνης και της ΕΕ.
Διότι μια στάση πληρωμών της χώρας μας θα οδηγούσε σε κατάρρευση το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, σε διάλυση την ευρωζώνη, σε πανωλεθρία το δολάριο και σε ύφεση τις ΗΠΑ, όπως ομολόγησε και ο Άλαν Γκρίνσπαν.

Επομένως η Ελλάδα προτού προχωρήσει σε στάση πληρωμών ή και στη διάρκειά της θα μπορούσε να διεκδικήσει διαπραγματεύσεις για τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, του μεγαλύτερου κατά τη γνώμη μας!
Και η Ελλάδα εξαιτίας των βαρύτατων επιπτώσεων που θα είχε η στάση πληρωμών της στους πιστωτές αλλά και στους κυρίαρχους σε ΕΕ και ΗΠΑ, είχε μεγάλες πιθανότητες, κατά τη γνώμη μας τις μεγαλύτερες, να πετύχει θετικό διαπραγματευτικό αποτέλεσμα με τη διαγραφή μεγάλου μέρους, του μεγαλύτερου, του χρέους και ευνοϊκότερους όρους για την αποπληρωμή του υπολοίπου! Κάτι που έχει γίνει με σειρά από άλλες χώρες!

Αλλά και αν, παρ' ελπίδα η διαπραγμάτευση δεν ευδοκιμήσει και η Ελλάδα κινηθεί σε οριστική στάση πληρωμών και τότε η κατάσταση αυτή, παρά τις βραχυπρόθεσμες σοβαρές δυσκολίες της, θα ήταν αντιμετωπίσιμη και χίλιες φορές προτιμότερη από τη σημερινή, χωρίς τέλος, μνημονιακή λεηλασία! (Για περισσότερα επί αυτών στα κείμενα της Ίσκρα που μπορείτε να τα βρείτε εδώ, εδω και εδώ).
Αυτό άλλωστε έχει δείξει η εμπειρία σωρείας χωρών που κατέφυγαν σε στάση πληρωμών και μετά από εντελώς βραχυχρόνιες πιέσεις, ακολούθησαν δρόμους ανάπτυξης και ανασυγκρότησης.

Το συμπέρασμα είναι σαφές:
Ο μνημονιακός δρόμος "αποικιοποίησης", λεηλασίας και έκπτωσης της δημοκρατίας που ακολουθεί η χώρα δεν είναι μονόδρομος.
Αντίθετα, υπάρχει ρεαλιστική και εφικτή εναλλακτική λύση, η οποία αν συνοδευτεί με προγράμματα σύγχρονων προοδευτικών και σοσιαλιστικών μετασχηματισμών, θα ανοίξει νέους ελπιδοφόρους και αναγεννητικούς ορίζοντες για τη χώρα και ευρύτερα για την περιοχή μας, τη Μεσόγειο και την Ευρώπη!

Πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου