30/6/11

Κυβέρνηση κοινωνικής ασφυξίας


 
 
Με 155 «ΝΑΙ» και πρωτοφανή χημικό πόλεμο έξω από τη Βουλή ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο 


Ενώ η κοινωνία απορρίπτει το Μεσοπρόθεσμο με μαχητικές διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, αντιμέτωπη με όργιο αστυνομικής βίας και χημικών, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επικύρωσαν το κατασχετήριο της δημόσιας περιουσίας. 

Το «ΟΧΙ» του Πάρη Κουρουμπλή αναπλήρωσε η Έλσα Παπαδημητρίου, δηλώνοντας την ανεξαρτητοποίησή της από τη ΝΔ. 

Οι παρά λίγο «αντάρτες» του ΠΑΣΟΚ (Ρομπόπουλος, Αθανασιάδης κ.ά) τελικά συνεμορφώθησαν προς τα υποδείξεις, ενώ «παρών» ψήφισαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Την ίδια στιγμή, οι μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στη μνημονιακή εξουσία αντιμετωπίζονται με απρόκλητη και αλόγιστη χρήση χημικών και βία, που προκάλεσε ως και την παρέμβαση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου. Δεκάδες είναι οι πολίτες που νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε εκατοντάδες. Μεταξύ αυτών, και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τρίμης.

Αυτόπτες μάρτυρες και ρεπορτάζ κάνουν λόγο για μπαράζ αυταρχισμού, με  ομάδες Δίας, Δέλτα και ΜΑΤ να κυνηγάνε χιλιάδες διαδηλωτές μέχρι και μέσα σε καφέ, μανάβικα και εστιατόρια. Στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν φωτογραφίες αστυνομικών να κάνουν ...το σήμα της νίκης, ενδεικτικό της πολεμικής νοοτροπίας που επικρατεί στις τάξεις τους και που το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εννοεί να υποθάλπει σε δύσκολες στιγμές. [Δείτε εδώ ρεπορτάζ του BBC]

Οι Αγανακτισμένοι κάνουν λόγο για «ατσάλινη δημοκρατία» του Μνημονίου και καλούν σε νέο ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος, σήμερα στις 6 το απόγευμα.



Η φωτό είναι από το NEWS 247

Πηγή: http://www.rednotebook.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου