20/6/11

SPIEGEL: Κηδεύει το ευρώ... με ελληνικό σημαιοστολισμό!

Τον επικήδειο του ευρώ γράφει το Spiegel με φόντο την ελληνική σημαία

Ένα προκλητικό δημοσίευμα που δεν απέχει τόσο πολύ από εξελίξεις που μπορεί να ακολουθήσουν!

Το SPIEGEL είναι ένα από τα πλέον έγκυρα περιοδικά της Γερμανίας και γενικότερα της Ευρώπης.  Το σημερινό του δημοσίευμα, με το οποίο κάνει τον επικήδειο του ευρώ...μετά ελληνικού σημαιοστολισμού, μάλλον δεν πρέπει να θεωρηθεί καθόλου τυχαίο!

Ο έξυπνος, προκλητικός τίτλος του, «Ξαφνικά και αναμενόμενα», μπορεί να έχει κάποια εμπορική διάσταση αλλά δεν είναι διόλου τυχαίος.
Δεν πρόκειται για ένα δημοσίευμα «ανθελληνικό», όπως εύκολα παρουσιάστηκε από διάφορους εγχώριους κύκλους.
Όσοι διαβάσουν το δημοσίευμα θα αντιληφθούν ότι η Ελλάδα είναι μόνο η αφορμή, ίσως και το θύμα, για το επικείμενο τέλος του ευρώ.
Τη μεγάλη κρίση του ευρώ και το ενδεχόμενο άδοξο τέλος του ενιαίου νομίσματος το Spiegel τα αποδίδει στις αντιφάσεις του ίδιου του ευρώ και στο γεγονός ότι το ενιαίο νόμισμα αλυσοδένει νομισματικά μεταξύ τους εντελώς άνισες εθνικές οικονομίες, που έχουν εντελώς διαφορετικά επίπεδα και κινούνται με πολύ διαφορετικές ταχύτητες!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΩΔΗΣ ΚΑΙ ΑΞΕΔΙΑΛΥΤΗ ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

Γι' αυτό και σωστά τονίζει το Spiegel ότι δεν είναι δυνατόν να επιλυθεί το ελληνικό πρόβλημα και κατ' επέκταση το πρόβλημα της περιφέρειας της ευρωζώνης με πακέτα χρηματοδότησης και μνημονιακούς όρους.
Κι αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι αυτά δεν απαντούν στις αιτίες του προβλήματος που έφεραν Ελλάδα και ευρωπεριφέρεια σε αυτό το σημείο!

Τον επικήδειο του ευρώ γράφει το Spiegel με φόντο την ελληνική σημαία

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ξαφνικά και αναμενόμενα» κυκλοφορεί σήμερα Δευτέρα το νέο τεύχος του Spiegel. Πρόκειται για ένα εξώφυλλο πένθους. Σε αυτό απεικονίζεται το ευρώ σε ένα κάδρο με μαύρη ταινία πένθους πάνω στο φέρετρο του που είναι σκεπασμένο με ελληνική σημαία.
Το Spiegel υποστηρίζει ότι η Οικονομική και Νομισματική Ένωση εξελίσσεται στο μεγαλύτερο κίνδυνο για το μέλλον της Ευρώπης.
Στο σχετικό δημοσίευμα επισημαίνεται ότι το ευρώ αλυσοδένει μεταξύ τους εθνικές οικονομίες που δεν ταιριάζουν.
«Ωστόσο οι πολιτικοί ποντάρουν σε ολοένα νέα προγράμματα. Πρόκειται για λάθος δρόμο» σημειώνει.

Πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου