25/6/11

Η σύνοδος της ΕΕ πέρασε τη θηλιά στο λαιμό της χώρας!



Εγκρίθηκαν 5η δόση και νέο δάνειο, που υποθηκεύουν το μέλλον λαού και νεολαίας

Εδώ και τώρα ανατροπή! υπάρχει άλλος δρόμος!


Θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας, πέρασε η διήμερη (23-24 Ιουνίου) Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.


Σε αυτήν αποφασίστηκαν, τόσο η εκταμίευση της 5ης δόσης των τροϊκανών δανείων ύψους €12 δις, όσο και οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές, του νέου δάνειου το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες αναχρηματοδότησης ομολόγων τα οποία λήγουν έως και το τέλος τους 2014. Οι τελικές σχετικές αποφάσεις, θα ληφθούν σε πρώτη φάση από τη νέα συνεδρίαση του Eurogroup στις 3 Ιουλίου.

Φυσικά, τόσο η 5η δόση όσο και το νέο δάνειο, σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής, θα εκταμιευθούν δήθεν, υπό την προϋπόθεση, της άμεσης υπερψήφισης από τη Βουλή τόσο του μεσοπρόθεσμου εκτρώματος όσο και του εκτελεστικού νόμου! Όμως στο βαθμό που η συντριπτική πλειοψηφία των τροϊκανών κεφαλαίων πάει για την αναχρηματοδότηση ομολόγων τα οποία λήγουν και όχι για την κάλυψη των αναγκών του δημοσίου, το "πιστόλι" είναι μάλλον στο χέρι της Ελλάδας και όχι της ΕΕ.

Αυτό όμως, δεν έχει καμία σημασία για την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, η οποία υποθήκευσε με την παρουσία της στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, την προοπτική τόσο των τωρινών όσο και των μελλοντικών γενεών αυτής της χώρας!

Είναι πλέον, γνωστό πως το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, στο βαθμό που δεν θα μπλοκαριστεί από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας, θα δημιουργήσει μια χώρα, χωρίς εργασιακά και εν γένει κοινωνικά δικαιώματα, με μισθούς πείνας, με ξένα ιδιωτικά ολιγοπώλια στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και με ένα δημόσιο τομέα ο οποίος θα επιτελεί, κατά βάσει, μόνο στρατιωτικά και αστυνομικά καθήκοντα!

Ως αντάλλαγμα μάλιστα, για όλα αυτά με πανηγυρισμούς μάλιστα από την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου (βλέπε εδώ), εμφανίζονται και οι παρεμβάσεις οι οποίες δήθεν θα ληφθούν για την επιτάχυνση της απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Ως γνωστόν, το ΕΣΠΑ έχει κολλήσει, με κίνδυνο να χαθούν κονδύλια δισεκατομμυρίων ευρώ και αυτό γιατί, σχεδόν κάθε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ είναι συγχρηματοδοτούμενο (άρα κάθε εκταμίευση αυξάνει το έλλειμμα κάτι απαγορευμένο σε καιρό μνημονίου...).

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τρομοκρατημένος από τις λαϊκές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα, είχε κάνει τη μόνη ρεαλιστική (εντός Μνημονίου) πρόταση για το ξεμπλοκάρισμα του ΕΣΠΑ: την κατάργηση της εθνικής συμμετοχής σε ότι αφορά την Ελλάδα. Το ανακοινωθέν όμως, της  Συνόδου Κορυφής περιορίστηκε απλώς σε κάποιες γενικόλογες αναφορές...

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ Η ΕΕ...

Στο κείμενο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ η επίτευξη μιας ανοιχτής μνημονιακής συναίνεσης στο πολιτικό σύστημα (γιατί η ουσιαστική συναίνεση των ΝΔ- ΛΑΟΣ στο μνημόνιο ήδη υπάρχει), θεωρείται ζητούμενο.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής, καλεί "όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να στηρίξουν τους βασικούς στόχους του προγράμματος και τα βασικά μέτρα πολιτικής", προσθέτοντας πως "Λαμβάνοντας υπόψη τη διάρκεια, το μέγεθος και τη φύση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, η εθνική ενότητα αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχία". Κοινώς, ενώστε όλοι τις δυνάμεις σας για να μετατρέψετε τη χώρα σε "μπανανία" των αγορών!

Από τη μεριά του ο Γ. Παπανδρέου, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από τις Βρυξέλλες σήμερα (24.6)  το μεσημέρι, υπογράμμισε ότι η συναίνεση έτσι κι αλλιώς -ακόμα και αν δεν υπήρχε κρίση- επιφέρει καλύτερα αποτελέσματα ενώ επανέφερε το θέμα της διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΑΛΛΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Τη στιγμή αυτή, που η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, ετοιμάζεται να βάλει άλλο ένα καρφί στο μνημονιακό φέρετρο του λαού και της χώρας,  με το μεσοπρόθεσμο, η πρωτοφανής λαϊκή κινητοποίηση, δείχνει πως ο δρόμος της ανατροπής, είναι πλέον εφικτός! 
Οι εργαζόμενοι και η νεολαία της χώρας, έχουν πλέον συνειδητοποιήσει πως ο δρόμος του Μνημονίου, είναι η χειρότερη δυνατή επιλογή για το παρόν και το μέλλον τους!
Και πλέον, μετά και τη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της 15ης Ιουνίου, έχουν μάθει πως έχουν και τη δύναμη! 
Ο λαός έχει τη δύναμη και να μπλοκάρει το μεσοπρόθεσμο αλλά και να ανατρέψει την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, όπως και κάθε Κυβέρνηση που θα επιχειρήσει να ακολουθήσει την ίδια καταστροφική πολιτική!
Αυτήν την ώρα, μια συμπαραταγμένη Αριστερά, θα μπορούσε κάλλιστα, να πετάξει κάτω από το σβέρκο του λαού, το νεοφιλελεύθερο συναινετικό δικομματισμό και να οδηγήσει τη χώρα σε μια διαπραγμάτευση με στόχο τη διαγραφή του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους του χρέους αλλά και να εφαρμόσει προοδευτικές μεταρρυθμίσεις με ορίζοντα τη σοσιαλιστική προοπτική του τόπου!

Πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου