11/11/12

Συλλαλητήριο συνδιοργανώνουν την Κυριακή τα σωματεία των ΟΤΑ και η Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων

Συλλαλητήριο ενάντια στην ψήφιση του προϋπολογισμού και την εφαρμογή του μνημονίου 3 συνδιοργανώνουν τα σωματεία των Ο.Τ.Α και η πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων σωματείων Θεσσαλονίκης. 

2012111000270-preview_425x.jpg
Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Νοέμβρη στις 5 το απόγευμα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. "Οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. δείχνουν στις μέρες μας το δρόμο για τη ζωή! Αρνούνται να δεχτούν τη φτώχεια και την ανεργία που θέλουν να μας καταδικάσουν κυβέρνηση, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. με το μνημόνιο 3 που ψήφισαν πριν λίγες μέρες στη Βουλή.

Κόντρα στην ανακωχή που κήρυξαν οι υποταγμένες ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, συνεχίζουν τον αγώνα τους με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις δημαρχείων και δημοσίων κτιρίων σε όλη τη χώρα. Λένε όχι στις 2.500 απολύσεις εργαζόμενων στους Ο.Τ.Α. που προβλέπεται να γίνουν μέχρι το τέλος του 2012 και τις χιλιάδες ακόμη στο δημόσιο και άλλους οργανισμούς και ΔΕΚΟ το ίδιο διάστημα ή τους αμέσως επόμενους μήνες, με τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν και τον προϋπολογισμό που θέλουν να ψηφίσουν την Κυριακή. 

Λένε όχι στην κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους που προωθείται με τη διάλυση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας των Δήμων… Λένε όχι στις νέες περικοπές των μισθών και των συντάξεων, την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων για όλους τους εργαζόμενους δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα" τονίζει η Πρωτοβουλία δηλώνοντας ότι ο αγώνας αυτός είναι αγώνας όλων μας.

Η Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί σε στήριξη της κατάληψης του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης από τα σωματεία των ΟΤΑ και τη μετατροπή του σε κέντρο αγώνα του λαού της πόλης. Θα συμμετέχει ακόμη στην παρέμβαση των Σωματείων των Ο.Τ.Α. στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κεντρικής Μακεδονίας, το Σάββατο 19/11, στις 12 το μεσημέρι

Πηγή: alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου