19/11/12

Ξεπέρασαν κάθε όριο

Απόντες από τους αγώνες απόντες από την υπεράσπιση των αγωνιστών συναδέλφων

Ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Ενώ η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί καταστολής της εξαπέλυαν ανθρωποκυνηγητό συλλαμβάνοντας με γκανγκστερικό τρόπο συναδέλφους μέσα στα σχολεία τους, ποινικοποιώντας τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση εργαζομένων στο χώρο της ΔΕΘ, όπου βρισκόταν και ο Γερμανός πρέσβης.
Ενώ συνάδελφοι σύρονταν, εξαιτίας της συνδικαλιστικής τους δράσης, σιδηροδέσμιοι στα δικαστήρια ως κοινοί εγκληματίες παραμονές του Πολυτεχνείου.

Ενώ ο εισαγγελέας διέταξε την παραπομπή τους στο αυτόφωρο απαγορεύοντας την παρουσία κοινού κατά τη διεξαγωγή της δίκης. Ενώ η ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ) και δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία είχαν άμεσα εκδώσει ψηφίσματα συμπαράστασης, η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σιωπούσε εκκωφαντικά.

Και όταν ύστερα από 24 σχεδόν ώρες εδέησε να πάρει θέση και αφού οι συλληφθέντες είχαν περάσει μια ολόκληρη νύχτα στο κρατητήριο της ΓΑΔ Θεσσαλονίκης, έβγαλε μια χλιαρή και άνευρη ανακοίνωση:

• που δεν κάνει αναφορά στην ποινικοποίηση των απεργιακών αγώνων και την κατάλυση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων.
• που δεν κάνει αναφορά ούτε στο όνομα του συλληφθέντος συναδέλφου, Θανάση Αγαπητού.
• που στην κατακλείδα της ανακοίνωσης δεν βάζει θέμα απόσυρσης των κατηγοριών εναντίον των συλληφθέντων.
• που ο γκανγκστερικός τρόπος της απαγωγής του συναδέλφου Θανάση Αγαπητού μπροστά στα μάτια των μαθητών του, γίνεται σύλληψη στο χώρο του σχολείου.
• Που αρνείται να κηρύξει πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα της δίκης, όταν στέλνονται στα δικαστήρια για τη συνδικαλιστική τους δράση συνδικαλιστές μέλη της.
• όπου δεν υπάρχει ούτε και η ελάχιστη αναφορά στις ευθύνες της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που καιρό τώρα από τη μια καταβυθίζει τη χώρα στη φτώχεια και την εξαθλίωση και από την άλλη στοχοποιεί τις δημοκρατικές ελευθερίες και κατρακυλά στην αντιδημοκρατική εκτροπή. Μιας κυβέρνησης που υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες του επιστάτες της Ε.Ε. και εξαπολύει χουντικού τύπου επιθέσεις σε αυτούς που τολμούν να αντισταθούν.

Ξεπέρασαν κάθε όριο

Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ που συγκροτεί την πλειοψηφία του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει διαλέξει πλευρά. Είναι εχθρική απέναντι στους αναγκαίους αγώνες για την ανατροπή των πολιτικών της κυβέρνησης των μνημονίων της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. Με τα όσα αόριστα περί βίας αναφέρονται στην ανακοίνωση υιοθετεί τον καθεστωτικό λόγο που ενοχοποιεί τη δίκαιη οργή και τους αγώνες των εργαζομένων.

Τα συνδικάτα έχουν λόγω ύπαρξης όταν υπερασπίζονται τα μέλη τους, όταν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Δεν βρίσκουν τη δικαίωση τους μπροστά στα μικρόφωνα των καναλιών και τους διαδρόμους της εξουσίας. ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ χέρι- χέρι, κάτω από το βάρος των κομματικών τους εξαρτήσεων, βουλιάζουν στην κινούμενη άμμο της υπεράσπισης των μνημονιακών πολιτικών. Αρνήθηκαν να υπερασπιστούν τους συλληφθέντες γιατί έχουν συνδέσει τη μοίρα και την ύπαρξή τους με τις πολιτικές της κυβέρνησης.
Δεν τους χρειαζόμαστε δεν μας αξίζουν.

Η ανυπόληπτη γραφειοκρατία των κυβερνητικών συνδικαλιστών στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. οχυρωμένη πίσω από τα προνόμια της αρνείται να σταθεί στο ύψος των καιρών ενδιαφέρεται μονάχα για την αναπαραγωγή του εαυτού της και τη διαιώνιση της εξουσίας της. Υπονομεύει κάθε αγωνιστική φωνή. Συντάσσεται με τους διώκτες και στρέφει την πλάτη στους διωκόμενους.

Έστω και τη τελευταία στιγμή, για να σώσουν τα προσχήματα και να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους στο Δ.Σ., οφείλουν να κηρύξουν στάση εργασίας για αύριο και να καλούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη στα δικαστήρια και στην Αθήνα στο Υ.ΠΡΟ.ΠΟ.

Η σήψη και η παρακμή που εκπέμπουν να μην σκεπάσει τις φωνές μας.
Όλοι στη συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 12:00 έξω από τα δικαστήρια της Θεσ/νίκης
Να βρουν δικαίωση οι αγώνες μας. Να βρουν δικαίωση οι διωκόμενοι αγωνιστές.

Πηγή: Βαθύ κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου