18/11/12

Πάτρα: Το Πολυτεχνείο ξαναζεί.

Οι δυναμικές συγκεντρώσεις και μεγαλειώδεις πορείες που πραγματοποιήθηκαν δείχνουν ότι το Πολυτεχνείο είναι ζωντανό και επίκαιρο όσο ποτέ. Ο λαός ξεχύθηκε στους δρόμους. Συνθήματα δονούσαν την ατμόσφαιρα. Η οργή, η δίκαιη αγανάκτηση για την παλιά αλλά και τη νέα χούντα με τα δεινά που έφεραν στον τόπο, ξεχείλιζε.
 
Οι συγκεντρώσεις τρομοκράτησαν τους δοσίλογους τρομοκράτες. Τους νοσταλγούς και μιμητές των δικτατόρων. Μπήκε λοιπόν σε άμεση εφαρμογή η καταστολή. Εφόσον οι συκοφαντίες, η τρομοκράτηση, η σπίλωση και η καπήλευση απέτυχαν παταγωδώς, το κράτος έβγαλε το κοστούμι και φόρεσε τη στολή του μπάτσου.
 
Στην Αθήνα, το όργιο προπαγάνδας, το κλείσιμο σταθμών, οι χωρίς λόγο παράνομες προληπτικές προσαγωγές, δεν εμπόδισαν το λαό να βροντοφωνάξει στα καθάρματα Όχι στην πολιτική της πείνας και της δυστυχίας. Να τιμήσει με πράξεις τους Ήρωες Αγωνιστές της 17ης Νοέμβρη του 73.
 
Μάλιστα, για πρώτη φορά σε πορεία για το Πολυτεχνείο, οι διαδηλωτές προχώρησαν μαχητικά και προς την Ισραηλινή Πρεσβεία, διαμαρτυρόμενοι για τη σφαγή αμάχων από τους Ιμπεριαλιστές.  
Οι μπάτσοι υποχώρησαν, μη μπορώντας να κάνουν αλλιώς μετά τις συνεχείς διαμαρτυρίες και την επιμονή του ΚΚΕ, έτσι ώστε να μπορέσουν όλοι οι διαδηλωτές να συνεχίσουν. ΠΗΓΗ
 
Στις άλλες πόλεις επίσης, υπήρξε μεγάλη συμμετοχή και αρκετά δυναμικές κινητοποιήσεις. Το blog θα έχει ασφαλώς ανάλογα ρεπορτάζ.
 
Θα σας πω για την Πάτρα. Υπήρξε πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Πρωτοφανής. Αν δεν ήταν οι μεγαλύτερες συγκέντρωσεις ως τώρα, ήταν σίγουρα από τις πιο εντυπωσιακές σε όγκο και παλμό. Όλοι οι συμμετέχοντες πήγαμε να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στα μέτρα, να τιμήσουμε τους αγώνες της γενιάς, που έριξε την προηγούμενη χούντα και να ζητήσουμε το αυτονόητο: Αξιοπρεπή ζωή.
 
Τα πράγματα κυλούσαν ήσυχα, όταν χωρίς ιδιαίτερο λόγο, οι αστυνομικοί έπνιξαν κυριολεκτικά στα δηλητήρια τον κόσμο, που συμμετείχε στην πορεία από το Παράρτημα. Και το έκαναν στους πιο κεντρικούς και πυκνοκατοικημένους δρόμους της Πάτρας. Χωρίς να λογαριάσουν ηλικιωμένους, παιδιά, αρρώστους.
 
Ήταν τέτοια η επίθεση των λυσσασμένων σκυλιών, που οι ίδιοι προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα από τα δακρυγόνα, που έριχναν στα τυφλά. Και όλα αυτά γιατί; Γιατί φοβήθηκαν τον κόσμο. Γιατί δεν θέλουν το λαό έξω. Τον θέλουν μέσα στο σπίτι φοβισμένο.
 
Ο κόσμος, αρκετά πυκνός αντιστάθηκε, όσο μπορούσε. Όλοι αγανάκτησαν, όχι μόνο από την θρασύδειλη επίθεση, αλλά και από τις προκλητικές ύβρεις των μπάτσων και όρμησαν εναντίον τους παρά τα χημικά. Αυτό ανάγκασε τα ΜΑΤ να υποχωρήσουν προς το αρχηγείο τους. Όλόκληρη η Πάτρα, σχολίασε αρνητικότατα τη στάση του (παρα)κράτους. Βέβαια η ατμόσφαιρα είχε γίνει αποπνικτική και αρκετοί έφυγαν με δύσπνοια. Ένας διακομίστηκε και στο Νοσοκομείο. Πολοί όμως συνέχισαν και ολοκλήρωσαν την πορεία.
  VIDEO
 
Πιστεύω, ότι οι επόμενες πορείες θα είναι ακόμη μεγαλύτερες. Ο λαός ξυπνά. Και πεινάει.
Τώρα, θα πουν πολλοί δήμιοι της ελεύθερης ενημέρωσης και τσιράκια των αφεντικών, ότι τάχα έσπασαν καταστήματα οι Αναρχικοί και τράπεζες. Για τις ζημιές στα μαγαζιά είναι υπεύθυνος εκείνος που έδωσε τη διαταγή της επίθεσης. Οι φθορές προκλήθηκαν από δακρυγόνα (πχ  στο βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος», όπου τη βιτρίνα την έσπασε δακρυγόνο), στην επίθεση των ΜΑΤ, και στο κυνηγητό. Ο Σαμαράς λοιπόν είναι ο υπεύθυνος.
 
Για τους νόμιμους τοκογλύφους. Θα μιλήσω ωμά. Λυπάμαι τόσο για τις (όχι ιδιαίτερα μεγάλες) φθορές στις Τράπεζες, όσο για το οριστικό κλείσιμο του βιβλιοπωλείου του Μπουμπουκιού: Καθόλου. Πρώτον, γιατί οι Τραπεζίτες, ο Άδωνης, οι Μαυραγορίτες, έχουν να φάνε. Αντίθετα, όλα όσα έκαναν, τα έκαναν σε βάρος άλλων. Πόσοι έχασαν τα σπίτια τους, την περιουσία από τις Τράπεζες, ενώ πρώτα χρυσοπλήρωσαν τα δάνεια; Πόσοι δέχθηκαν απειλές από τους νόμιμους βρικόλακες του χρήματος;
 
Αν θέλεις, ψάξε αναγνώστη, να δεις που πάει η δόση. Δεν πάει σε μισθούς και συντάξεις, αφού κόβονται. Πάει στους κυνόδοντες των τραπεζιτών. Είμαι σίγουρος, ότι στα τόσα δις ευρώ που παίρνουν, θα μπορέσουν να βρουν μερικά ευρώ για να αντικαταστήσουν τις ζημιές. Κάτι ακόμα. Οι τράπεζες είναι ιδιωτικές στα κέρδη και τα δικαιώματα, ενώ στις υποχρεώσεις είναι δημόσιες;
Όταν γίνονται λοιπόν αυτά, και ακόμα χειρότερα από τα μέτρα των αιμοσταγών δούλων του Επιτοκίου, το λιγότερο είναι αυτή η οργή. 
 
Οι μπάτσοι χτύπησαν πρώτοι και χωρίς αφορμή. Δεν σου κάνει εντύπωση αναγνώστη, γιατί όπου εμφανίζεται η αστυνομία (ΜΑΤ) από πριν, υπάρχουν επεισόδια; Στις συγκεντρώσεις, που δεν υπάρχουν ΜΑΤ, συνήθως κυλούν όλα ήσυχα. Η παρουσία και μόνο των δυνάμεων καταστολής από την αρχή της συγκέντρωσης φανέρωσε τις προθέσεις τους. Είχαν βάλει μάσκες από νωρίς, ενώ ο κόσμος δεν είχε ούτε μαντήλι... Δε σου λέει κάτι αυτό;
Όλα τα άλλα είναι απλά προπαγάνδα των δημοσιογράφων, για να δικαιολογήσουν τα 500 με 700 χιλιάρικα το χρόνο, που παίρνουν.
ΥΓ Η «νεολαία» μπατσόκ, μερικά γίδια που απέμειναν, πήγαν για να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο του αγωνιστή δολοφονηθέντα εκπαιδευτικού Ν. Τεμπονέρα. Να σας θυμίσω, πράσινα γίδια, ποιοι δολοφόνησαν το Νίκο; Οι σημερινοί σας συνεργάτες. Φευ...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου