8/11/12

«Τσίρκο» η βουλή με μάχες μέσα και πόλεμο έξω

του Γ.Δελαστίκ

Δεν είχε γίνει η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για το νέο πακέτο μέτρων εξοντωτικής λιτότητας όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές, αλλά κλίμα κοινωνικού πολέμου επικρατούσε τόσο έξω όσο και μέσα στη Βουλή. 
Δεκάδες χιλιάδες λαού την είχαν περικυκλώσει. Μολότοφ εκσφενδονίζονταν εναντίον των αστυνομικών, που απαντούσαν με καταιονισμό ύδατος από τα «κανόνια» των υδροφόρων που έχει αποκτήσει προσφάτως η ΕΛ.ΑΣ. για να τις χρησιμοποιεί εναντίον του «εχθρού λαού». Το σενάριο γνωστό και χιλιοπαιγμένο.

Ένα όντως πρωτοφανές περιστατικό προκάλεσαν όμως ο αυταρχισμός και η αλαζονεία της κυβέρνησης Σαμαρά: την... απεργία των υπαλλήλων της Βουλής! 

Αποκαλύπτοντας τη διολίσθηση της νοοτροπίας του πρωθυπουργού σε ολοκληρωτικές ατραπούς, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε αιφνιδιαστικά και σαφώς πραξικοπηματικά σε σχέση με το Σύνταγμα τροπολογία, με την οποία καταργούσε το δικαίωμα του Κοινοβουλίου να αποφασίζει αυτό το μισθολογικό καθεστώς των υπαλλήλων της Βουλής!

Όπως είναι αυτονόητο, οι υπάλληλοι ξεσηκώθηκαν, συνεδρίασαν εκτάκτως και αποφάσισαν την άμεση κήρυξη απεργίας.

Προέκυψαν τραγελαφικές σκηνές. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τις εισόδους προς την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής για να μην μπουν οι υπάλληλοι μέσα και... διακόψουν βιαίως τη συνεδρίαση! 
Άλλοι αστυνομικοί ανέλαβαν τη φρούρηση των εγκαταστάσεων του καναλιού της Βουλής για να μην το καταλάβουν οι απεργοί και αρχίσουν να εκπέμπουν αυτοί τα μηνύματά τους και ό,τι άλλο ήθελαν. Αστυνομικοί απέκλεισαν την πρόσβαση και προς το γραφείο μέσα στη Βουλή του... πρωθυπουργού!

Ο πραγματικά εξωφρενικά προκλητικός και πολιτικά ηλίθιος χειρισμός του θέματος από τον Αντώνη Σαμαρά υποχρέωσε σε θεαματική «κωλοτούμπα» την κυβέρνηση, η οποία πήρε πανικόβλητη άρον άρον μέσα σε μία ώρα πίσω την τροπολογία της, όταν συνειδητοποίησε ότι αν συνεχιζόταν η απεργία των υπαλλήλων της Βουλής, θα ήταν αδύνατο να ψηφιστούν τα μέτρα!
 Εκατομμύρια Έλληνες είναι απολύτως σύμφωνοι να υποστούν και οι υπάλληλοι της Βουλής θυσίες ανάλογες με αυτές των υπολοίπων εργαζομένων.
Ελάχιστοι όμως συμφωνούν να γίνει αυτό με πραξικοπηματικό, αντισυνταγματικό τρόπο επειδή «έτσι γουστάρει» στον πρωθυπουργό.

Άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχει η κυβέρνηση, να βάλει τους κυβερνητικούς βουλευτές να ψηφίσουν ό,τι θέλει, όχι να περιφρονεί το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής. Τώρα έγινε απλώς ρεζίλι και έδωσε την εικόνα ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο είναι πολιτικό «τσίρκο». 

Εν πάση περιπτώσει, ο διασυρμός της κυβέρνησης αφορά την ίδια. Δεν θα υποκριθούμε ότι λυπούμαστε γι' αυτόν.
Το δυστύχημα για τη χώρα όμως είναι ότι όσο περισσότερο απαξιώνεται η κυβέρνηση Σαμαρά εξαιτίας των δικών της σφαλμάτων, τόσο πιο επιθετικοί απέναντι στην Ελλάδα γίνονται οι ξένοι δανειστές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πιθανότατα, αν δώσει βάση κανείς στα δημοσιεύματα μεγάλων ευρωπαϊκών εφημερίδων και ειδησεογραφικών πρακτορείων, την ερχόμενη εβδομάδα... δεν θα αποφασίσουν οι εταίροι της κυβέρνησης να της χορηγήσουν τη διαβόητη πλέον δόση των 31,5 δισ. ευρώ του δανείου που κατακρατούν από τις 28 Ιουνίου, πάνω από τέσσερις μήνες τώρα. Θα καθυστερήσουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες!
Μήπως είναι καλύτερα να μην την πάρουμε και καθόλου…

Συνεχίζουν να απειλούν τη χώρα μας με χρεοκοπία. «Δεν υπάρχει ακόμη βιώσιμη λύση για την Ελλάδα» δήλωσε και πάλι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος ουσιαστικά στο πρόβλημα του δημόσιου χρέους, το οποίο με τη μνημονιακή πολιτική που επέβαλαν οι Γερμανοί αντί να μειώνεται... αυξάνεται συνεχώς.

Πήραν το ελληνικό δημόσιο χρέος από το 129% του ΑΕΠ το 2009, το εκτίναξαν στο 175% φέτος και του χρόνου θα το απογειώσουν στο 190% του διαρκώς συρρικνούμενου ΑΕΠ της χώρας. Πώς να το χαρακτηρίσουν «βιώσιμο»; Θα τους πάρουν με τις πέτρες!

Πηγή: "ΕΘΝΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου