21/11/12

Περίπου 250 δήμοι τελούν υπό κατάληψη


Μόνο 20-30 απέστειλαν διαπιστωτικές πράξεις και είναι οι δήμοι που δεν θίγονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας, ενώ αυτή την ώρα ξεκινά η συγκέντρωση στην πλ. Καραϊσκάκη των εργαζομένων στους δήμους.

Οι εργαζόμενοι λένε, επίσης, ότι η μείωση της χρηματοδότησης των ΟΤΑ κατά 80% σχεδόν, συγκριτικά με τα επίπεδα του 2009, καθιστά αδύνατον για οποιονδήποτε δήμο να παραμείνει εκτός Εποπτείας και Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ και είναι μοιραίο να προκύψουν αποκλίσεις μεγαλύτερες του 10% για δυο συνεχόμενα τρίμηνα, οπότε θα κινητοποιηθεί ο αυτόματος μηχανισμός περικοπής δαπανών.

Όπως διαφάνηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ -με αφορμή τις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για την επίθεση κατά του Γερμανού πρόξενου- επόμενος στόχος των κινητοποιήσεων κατά των νέων μέτρων είναι η συσπείρωση όλων των εργαζομένων στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αφού -όπως ειπώθηκε- είναι “όλοι υπό απόλυση”.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζονται σήμερα με τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας και συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας έχει αποφασίσει στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 3.00 το μεσημέρι έως τις 7.00 το βράδυ για την απογευματινή βάρδια.

Παράλληλα η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 το μεσημέρι στην Πλατεία Καραϊσκάκη και την πορεία που θα ακολουθήσει προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν και στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας.

Σιωπηρή παράταση δίνει η κυβέρνηση για τη διαθεσιμότητα

Σιωπηρή παράταση λίγων ημερών έδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αποστολή των καταστάσεων με τα στοιχεία των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα, μετά τη λήξη χθες της αρχικής προθεσμίας για την υποβολή τους.
Σε περίπτωση που τελικά δεν δοθούν τα στοιχεία (όπως αρνούνται να πράξουν πολλοί δήμαρχοι ανά την Ελλάδα) δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση, καθώς το χρονοδιάγραμμα είναι πιεστικό και η όλη διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

πηγή: TPP, magikosaulos.files.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου