1/11/12

ΛΑΡΚΟ: τέλος χρόνου

Άλλη μια επιβεβαίωση πως το ψέμα και οι αυταπάτες έχουν κοντά ποδάρια.

Ο χρόνος μετρά δυστυχώς αντίστροφα πλέον, για την ΛΑΡΚΟ, καθώς και για όλη την δημόσια περιουσία, που διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ. 

Με δήλωση του υπουργού οικονομικών, το ταμείο διαχείρισης της κρατικής περιουσίας, την άλλη εβδομάδα θα παρουσιάσει στην βουλή, τον οδικό χάρτη αποκρατικοποιήσεων».

Συνάδελφοι πριν από τις εκλογές του σωματείου, προειδοποιήσαμε έγκαιρα πως: «το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ έχει ήδη αρχίσει. Στόχος είναι οι εργαζόμενοι και οι κατακτήσεις τους». “ Η πορεία για την ιδιωτικοποίηση σημαίνει πρώτα από όλα επίθεση στο εισόδημα των εργαζομένων, στις εργατικές κατακτήσεις και ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ…. ο μόνος δρόμος για να αντιμετωπίσουμε την λαίλαπα που έρχεται είναι η ενότητα των εργατών και η ανεξάρτητη εργατική δράση με απεργίες, διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις για την σωτηρία της δουλειάς μας, των οικογενειών μας και της ίδιας της ΛΑΡΚΟ”.

Συνάδελφοι παρά τις προειδοποιήσεις μας η δοίκηση του Σωματείου, δεν τις έγραψε απλά στα παλιά της τα παπούτσια, αλλά όπως Καταγγείλαμε στους εργάτες: «με ευκαιρία τις δηλώσεις, του Μητρόπουλου προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ στις 5/6, για εκκαθάριση και ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, έστησαν «μηχανή» για να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους, (παρεμβάσεις τοπικών, κοινοβουλευτικών, συνδικαλιστικών παραγόντων) με σκοπό να πείσουν τους εργάτες πως αυτοί μπορούν να τους σώσουν γιατί έχουν τις προσβάσεις στην εξουσία».
Τονίζαμε δε ιδιαίτερα πως: «Οι εκλογές πέρασαν, και όπως το λεφτά υπάρχουν μετατράπηκε στον εφιάλτη των μνημονίων, έτσι και οι διαβεβαιώσεις πως δεν θα μας αγγίξουν, γίνετε αλλαγή διοίκησης με εντολή να εφαρμόσει την εκκαθάριση της ΛΑΡΚΟ». 

Ακόμα και τότε όμως γνωρίζετε την αντιδραστική στάση του ΔΣ, ενάντια στην επισημασμένη ανάγκη από εμάς για συντονισμένη αντίδραση με την υπόλοιπη εργατική τάξη της χώρας και ιδιαίτερα των υπηρεσιών που αποκρατικοποιούνται (ΔΕΗ κλπ). Χλευαστήκαμε δε ότι δήθεν, θέλαμε να σας μετατρέψουμε σε ζητιάνους όταν σας καλέσαμε πως πρέπει να πάρουμε τον δρόμο του αγώνα στο πλευρό των χαλυβουργών του Μάνεση και να δώσουμε ώθηση στην σύγκρουση με τις κυβερνήσεις των μνημονίων, για την ανατροπή αυτών και των μέτρων που νομοθετούν.

Συνάδελφοι-ες μας κήρυξαν τον πόλεμο και για να το αντιμετωπίσουμε, χρειάζεται να μην κάνουμε πίσω ούτε βήμα από την πρόταση μας, που είναι η δημιουργία μιας επιτροπής ενός ανεξάρτητου από το κράτος κέντρου αγώνα, που πρέπει να δημιουργηθεί από τους ίδιους τους εργάτες και τους κατοίκους που θίγονται άμεσα από τα μέτρα, μια επιτροπή ανοιχτή σε όλους τους αγωνιστές που θέλουν ενεργά να συμπαρασταθούν αγωνιζόμενοι δίπλα μας, για να παλέψουμε ενάντια στις περικοπές της ζωής, την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ καθώς και όλης της δημόσιας περιουσίας. Μια επιτροπή που θα αναλάβει δίπλα στο σωματείο να βοηθήσει σε μια αγωνιστική πορεία μακριά από παζάρια και αδιαφανείς διαδικασίες.
Μόνο μέσα από τέτοιες συνελευσιακές διαδικασίες που θα δεσμεύουν το ΔΣ, μπορούμε να διαμορφώσουμε προοπτικές νίκης στις μάχες που θα ακολουθήσουν, αφού πρώτα όμως αποκαταστήσουμε και την απαραίτητη ενότητα των εργατών γι αυτή την μάχη. Είναι η ώρα που πρέπει να διεκδικηθεί η μονιμότητα των εργατών της εργολαβίας και αυτών με μπλοκάκι, ξεκινώντας από την εγγραφή τους στο σωματείο. Και ταυτόχρονα να απαιτήσουμε, την μείωση των ωρών εργασίας, ώστε να απορροφηθούν οι άνεργοι τις περιοχής. 

Μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε στην πράξη ένα ενωμένο και αξιόμαχο εργατικό κίνημα δεμένο με τους κατοίκους της περιοχής, για να αντιμετωπίσει τον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Χωρίς να ενώσεις τον στρατό σου δεν μπορείς να δόσης καμία μάχη. Τα όποια νομικά και καταστατικά προβλήματα υπάρχουν, θα πρέπει να βρεθεί άμεσα τρόπος να ξεπεραστούν. Δεν μπορεί να γίνει ούτε σκέψη για νικηφόρο αποτέλεσμα στους αγώνες που θα δώσουμε, χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει πρώτα αυτή την βασική ενότητα.

Πιστεύουμε πως όποιος δεν θέλει να το δει αυτό, εξακολουθεί παρά το κρίσιμο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα για την ύπαρξη του εργοστασίου και της δουλειάς μας, να παίζει μαζί μας με αλλά αδιαφανή σχέδια όπως το έκανε πριν και μετά τις πρόσφατες εκλογές.

Συνάδελφοι μόνο χωρίς να αναθέτουμε την ζωή μας σε «Σωτήρες», έχουμε ελπίδα να σωθούμε, αφού συνδέσουμε και τον δικό μας αγώνα με τους αγώνες που δίνονται σήμερα από την εργατική τάξη της χώρας, για την οργάνωση της γενικής απεργίας διάρκειας και την ανατροπή των μέτρων και της κυβέρνησης. Μια πορεία δράσης που θα εγκαθιδρύει κάθε στιγμή, όχι μόνο το σημερινό ειδικό μας βάρος σαν ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία της χώρας, αλλά και τον πολύ σημαντικό ιστορικό μας ρόλο, που είχαμε κατακτήσει από την εμπειρία τις δεκαετίας 70-80 και που σήμερα χρειάζεται να ξαναθυμηθούμε για να δώσουμε τις μάχες που αφορούν την ζωή μας.
Πάλη τώρα για την οργάνωση της γενικής απεργίας διάρκειας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1/11/12 09:00πμ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ

Πηγή: kentroagona-ergaton.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου