14/6/13

«Όχι» στο κλείσιμο της ΕΡΤ από την Ένωση Διοικητικών Δικαστών

Την έντονη αντίδρασή τους στην απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, εκφράζουν η Ενωση Διοικητικών Δικαστών και η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Σε ανακοίνωσή τους, που υπογράφεται από τις προέδρους των Διοικητικών Δικαστών, την πρόεδρο Εφετών Ειρήνη Γιανναδάκη και της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, και αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, αναφέρουν πως παρακολουθούν με ανησυχία και απογοήτευση τα «αδιέξοδα που διαμορφώνουν την πραγματικότητα της χώρας μας», επισημαίνοντας ότι το κράτος δεν οργανώνεται ή εδραιώνεται με την κατά σύστημα έκδοση πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.

«Μόνο όταν το Σύνταγμα και ο Νόμος είναι κυρίαρχα και υποτάσσονται σ’ αυτά και οι ίδιοι οι κυβερνήτες, τότε μόνο η πολιτεία ευημερεί», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ο σημαντικός ρόλος των δημόσιων υπηρεσιών ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων για την πολιτιστική – πολιτισμική πολυμορφία και την πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης. 


Πηγή: TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου