ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΣΕ ΡΟΛΟ "ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ" ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ!
Σαν να μην έφτανε η τρόικα, ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης ανακοίνωσε την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, την εκ νέου ενεργοποίηση της «σχέσης συνεργασίας» με τον ΟΟΣΑ, που είχε υπογράψει ο Προκόπης Παυλόπουλος από το 2008!
Ο ΟΟΣΑ θα παίξει λοιπόν το ρόλο του «συμβούλου» (λέγε με υπερεπιστάτη), σχετικά με τη διαδικασία των μετατάξεων των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ραγκούση, ο ΟΟΣΑ θα κληθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011 να κάνει «λειτουργική αξιολόγηση» στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η δημόσια διοίκηση, άρα να επισημάνει πού "περισσεύει" προσωπικό και που υπάρχουν κενά και ελλείψεις. Δηλαδή ο ΟΟΣΑ θα αποφασίσει πόσοι και πού θα μετατάσσονται, αν όχι, σε εξαιρετικές περιπτώσεις και να απολύονται! Ο ΟΟΣΑ, θα χαρτογραφήσει κάθε τομέα (προσωπικό - προμήθειες κ.λπ.) και θα υποδείξει δράσεις για τον εξορθολογισμό, την αποτελεσματικότητα και την ατομική παραγωγικότητα, με στόχο τη μείωση των δαπανών. Δηλαδή, έχουμε ολοκληρωτική πλέον εισαγωγή ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων στον σκληρό πυρήνα πλέον της Δημόσιας Διοίκησης, το μοναδικό ίσως τομέα, που δεν έχουν εισβάλει ακόμα οι δυνάμεις και οι πρακτικές της αγοράς.
Όλα αυτά φυσικά, θα ενταχτούν στο πλαίσιο του νέου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων.
Αλγεινή τέλος εντύπωση, προκαλεί και η δήλωση Ραγκούση πως ο ΑΣΕΠ, δεν θα έχει καμία εμπλοκή στη διαδικασία των μετατάξεων, για την οποία θα υπάρξει μάλιστα νομοθετική παρέμβαση. Πάνε λοιπόν και οι τελευταίες δικλείδες αξιοκρατίας και ιδού «λαμπρό» πεδίο για την οικοδόμηση νέας βιομηχανίας πελατειακών σχέσεων! Επιδρομή, ανακατατάξεις και παρεμβάσεις τέτοιου βάθους, έκτασης αλλά και αυθαιρεσίας είχε να γνωρίσει το ελληνικό κράτος, σχεδόν, από τη γέννησή του!
Λίγα λόγια για τον ΟΟΣΑ...
Ο ΟΟΣΑ θεωρείται συνέχεια του «Σχεδίου Μάρσαλ», που εκπονήθηκε μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, για την δήθεν ανασυγκρότηση της Ευρώπης. Στην πραγματικότητα το «σχέδιο Μάρσαλ» απέβλεπε στην αποτροπή της σοβιετικής επιρροής και της εν γένει αποσταθεροποίησης της κυριαρχίας των οικονομικών και πολιτικών ελίτ στις καπιταλιστικές χώρες της Δυτικής Ευρώπης, οι οποίες βρίσκονταν υπό την ιμπεριαλιστική ηγεμονία των ΗΠΑ.
Ο ΟΟΣΑ, με τη σειρά του ιδρύθηκε το 1961, έχει σήμερα 34 κράτη-μέλη, 2.500 υπαλλήλους και προϋπολογισμό 328 εκατ. ευρώ. Η έδρα του είναι στο Παρίσι. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΟΣΑ, όπως και το ΔΝΤ, υπήρξαν διεθνείς αξιολογητές της Ελλάδας και την περίοδο πριν από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ...
Ο ΟΟΣΑ, έχει ακόμα συντάξει εκθέσεις που αφορούσαν το Δημόσιο τομέα στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Οι εκθέσεις αυτές, οι οποίες εκπονήθηκαν τη δεκαετία του '90, θεωρούνται ακόμα κάτι σαν τις 10 εντολές του Μωυσή για τους εγχώριους αλλά και τους υπερεθνικούς ζηλωτές του νεοφιλελευθερισμού...
Πηγή: http://www.iskra.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου