17/12/10

Για να λυθούν οι απορίες του Ν. Χατζηνικολάου

 Γέννημα θρέμμα της δεξιάς ο Νίκος Χατζηνικολάου δεν μας αιφνιδίασε με την σημερινή του προβοκατορολογία.
Αφού προσπέρασε με μια κουβέντα την χθεσινή μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση επικεντρώθηκε αποκλειστικά στο επεισόδιο με τον Χατζηδάκη. Ο πάμπλουτος δημοσιογράφος-επιχειρηματίες ποτέ δεν είδε –ή μάλλον ελάχιστες φορές και εντελώς επιδερμικά- την απάνθρωπη κτηνώδικη συμπεριφορά των δυνάμεων καταστολής. Δεν έπεσε στην αντίληψη του ότι μόλις χτες οι Ματατζήδες έστειλαν άλλους τρεις κατοίκους της Κερατέα στο νοσοκομείο, ούτε κατάλαβε το χθεσινό όργιο καταστολής και τους τόνους χημικών που έπεσαν στην διαδήλωση. 

 Αυτό που τον πείραξε ότι εισέπραξε κάποιες «ψιλές» ένας τύπος της εξουσιαστικής κάστας. Αλλά και ο τρόπος που παρουσίασε το γεγονός ήταν εντελώς χυδαίος, για να μην πούμε πρόστυχος.
Γιατί δεν μπορείς να ακούς το καλοθρεμένο μοσχάρι του συστήματος να αφήνει να εννοηθεί ότι άλλες σκοπιμότητες (ποιες άραγε;) εξυπηρετούσαν αυτοί που εκτόνωσαν την οργή τους και την αγανάκτησή τους στο πρόσωπο του στελέχους της Ν.Δ γιατί «Ο φτωχός άνθρωπος είναι αξιοπρεπής, δεν αντιδράει έτσι»!!! Ακου τι είπε ο άνθρωπος!!! Αν σε πνίξει η οργή αν έχεις συσσωρεύσει μέσα σου τεράστιο θυμό για το σύστημα που σε οδηγεί στην εξαθλίωση δεν μπορείς να εκτονωθείς με δυο σφαλιάρες σε έναν υπηρέτη του συστήματος γιατί δεν θα είσαι … αξιοπρεπής. 

Να παραθέσουμε ακριβώς τα λεγόμενα Χατζηνικολάου: «Την χθεσινή μεγάλη απεργία σκίασε ο ξυλοδαρμός του βουλευτή και πρώην υπουργού Κ. Χατζηδάκη. Ξυλοδαρμό που δεν ήρθε από τα Εξάρχεια, ήρθε από απλούς εργαζόμενους που ανήκουν σε οργανώσεις της αριστεράς και που ακριβώς γι’ αυτό σόκαρε. … Κάτι μου λέει ότι αυτοί που χτύπησαν τον Χατζηδάκη δεν ήταν απλοί πολίτες κάτι μου λέει ότι το περιστατικό αυτό δεν μπορεί να αποδοθεί σε απλούς πολίτες. Και είμαι περίεργος, θέλω να μάθω ποιοι χτύπησαν τον βουλευτή, ποιοι επεχείρησαν να τον λυντσάρουν, ποιοι επέδειξαν αυτή τη βάναυση συμπεριφορά. Που δεν μπορεί να έχει καμιά σχέση ούτε με πολιτική αντίδραση, ούτε με διαμαρτυρία. Και γιατί ο φτωχός άνθρωπος, όπως μου λέει σωστά ο φίλος μου ο Βασίλης, ο φτωχός άνθρωπος είναι αξιοπρεπείς, δεν αντιδράει έτσι».

Δεν πρόκειται να σχολιάσουμε παραπάνω τις ανοησίες του. Δεν κάνει κι αυτός καμιά βόλτα σε οποιαδήποτε λαϊκή γειτονιά, έστω μαζί με τους μπάτσους-φύλακες που –που σημειωτέον τους πληρώνει ο «φτωχός άνθρωπος- για να του λυθούν οι απορίες που έχει;


Πηγή: http://tsak-giorgis.blogspot.com/2010/12/blog-post_2202.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου