8/12/10

Διαδηλώσεις με κρεμάλες

Χιλιάδες λαού συγκεντρώθηκαν χθες μπροστά στη Βουλή, για να «υποδεχτούν» τον Ντομινίκ Στρος-Καν. Φοιτητές, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι διαδήλωσαν με συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής «που οδήγησε τη χώρα σε υποταγή», ενώ το Κοινοβούλιο παρέμεινε για δεύτερη μέρα αποκλεισμένο για τους πολίτες, προστατευμένο από διμοιρίες των ΜΑΤ.

Μακάβριο χάπενινγκ

Μακάβριο χάπενινγκ  Η «υποδοχή» του εκπροσώπου του ΔΝΤ ξεκίνησε με συγκέντρωση του ΚΚΕ στις 5 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος. Με ομιλίες και μουσικό πρόγραμμα. Στήθηκαν κρεμάλες και πυρπολήθηκαν ανδρείκελα που ανέγραφαν ΣΕΒ, ΔΝΤ, ΓΣΕΕ. «Ετσι θα τους κάψουμε, μπορούμε να τους νικήσουμε», έλεγε μια ομάδα συνταξιούχων. «Αξιοι οι ντόπιοι συνεργοί τους. Η απάντηση στις απολύσεις είναι η ενότητα όλων των εργαζομένων», υπογράμμιζαν οι ομιλητές, ενώ κυριαρχούσε το σύνθημα «Ούτε ΔΝΤ ούτε και Ε.Ε., πάρε την κατάσταση στα χέρια σου λαέ», με τη γ.γ. του κόμματος Αλ. Παπαρήγα να καλεί το λαό «να μην επιτρέψει να χαθεί ούτε ένα λεπτό». Από το Σύνταγμα οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την Ομόνοια.


Στην πλατεία Κλαυθμώνος, την ίδια ώρα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση πρωτοβάθμια σωματεία, μέλη του Δικτύου συνδικαλιστών και οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Ολόκληρη η περιοχή ήταν πνιγμένη στα χημικά που έριξε για δεύτερη μέρα η Αστυνομία.
«Είμαστε αγανακτισμένοι. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο την πολιτική που επέβαλε η τρόικα», είπε ο άνεργος Βασ. Αντωνόπουλος. «Να τον τσουβαλιάσουμε και να τον στείλουμε πίσω. Είμαστε πεισματάρηδες, δεν είμαστε γραφικοί», πρόσθεσε ο ηθοποιός Φ. Θωμαΐδης, μεταφέροντας το κλίμα της συγκέντρωσης.

Ηταν εκεί εργαζόμενοι στα φροντιστήρια, το αεροδρόμιο, μισθωτοί τεχνικοί, εκπαιδευτικοί, γιατροί και νοσηλευτές που φώναζαν: «Δολοφονούν τα δικαιώματα και το μέλλον μας», «Κάτω η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΔΝΤ», «Τώρα μπορούμε να νικήσουμε», «Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο».
Η δική τους πορεία έφτασε στη Βουλή όταν αποχωρούσαν οι εργαζόμενοι που πήραν μέρος στη συγκέντρωση του ΚΚΕ, ακολουθούμενοι από διμοιρίες των ΜΑΤ. Η αλυσίδα των διαδηλωτών τύλιξε για δεύτερη μέρα τη Βουλή, η οποία προστατευόταν από μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις.

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=231237

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου