15/12/10

Μολότωφ, δακρυγόνα, τραυματίες

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Σοβαρά τραυμάτισαν αντιεξουσιαστές τον βουλευτή της Ν.Δ. Κ.Χατζηδάκη στην Πανεπιστημίου. Βροχή μολότοφ και δακρυγόνα σε Σύνταγμα, Προπύλαια, Πολυτεχνείο και ΓΣΕΕ
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, αμέσως μετά την πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Συμπλοκές αντιεξουσιαστών με δυνάμεις των ΜΑΤ γίνονται αυτή την ώρα στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο και κοντά στο κτίριο του Πολυτεχνείου όπου έχει γίνει εκτεταμένη χρήση χημικών.

 Εκτεταμένα επεισόδια με ρίψεις δεκάδων μολότοφ έγιναν λίγο μετά τη μία και μισή μπροστά στην πλατεία Συντάγματος, όπου έγινε επίσης εκτεταμένη χρήση χημικών.

 Σοβαρά τραυματίστηκε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Κ.Χατζηδάκης που δέχθηκε επίθεση από αντιεξουσιαστές στη διασταύρωση των οδών Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου. Ο βουλευτής υπέστη τραύματα στο κεφάλι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

 Επίθεση με βόμβες μολότοφ έγινε και στο κτίριο της ΓΣΕΕ στην οδό Πατησίων όπου επενέβη η αστυνομία και προχώρησε σε προσαγωγές.


 Κατά μήκος της οδού Πανεπιστημίου, αντιεξουσιαστές προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε καταστήματα και τράπεζες ενώ ζημιές υπέστησαν και σταθμευμένα Ι.Χ. μπροστά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.
Σύμφωνα με την αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 20 προσαγωγές νεαρών και 9 συλλήψεις.






Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στη μεγάλη πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ. Ξεχωριστή πορεία έκανε το ΠΑΜΕ.
Η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ άρχισε από το Πεδίον του Άρεως στις 12:00 το μεσημέρι και παρά την βροχή, συμμετείχαν περισσότεροι από 15.000 πολίτες. Η πορεία κυλούσε ειρηνικά, μέχρι που άρχισαν οι επιθέσεις με μολότοφ στην Πλατεία Συντάγματος.

  Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου