13/8/11

Οι αρχιεγκληματίες, βαφτίζουν εγκληματίες τα θύματα τους


thumb
Κάμερον: την επόμενη φορά θα κατεβάσουμε στρατό και θα ρίξουμε το ιντερνέτ!

Τελικά η προχθεσινή (11.8) ομιλία του βρετανού πρωθυπουργού Κάμερον στη βρετανική βουλή των κοινοτήτων, αποτέλεσε μνημείο αυταρχισμού αλλά και πανικού ενάντια στις εξεγέρσεις στη βρετανική κοινωνία και όχι μόνο.

Ούτε λίγο - ούτε πολύ, ο βρετανός πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως οποιαδήποτε μελλοντική εξέγερση (και μάλλον όχι μόνο...) θα αντιμετωπιστεί με όρους στρατιωτικοποιημένου κράτους.

Καταρχήν, σύμφωνα με τον Κάμερον, ο στρατός θα βγει στους δρόμους με το πρόσχημα της "αποδέσμευσης" αστυνομικού προσωπικού, το οποίο θα ριχτεί πάνω στους εξεγερμένους ή και σε "κανονικούς" διαδηλωτές. Φυσικά, επανέλαβε ότι η αστυνομία, θα αντιμετωπίζει τις "ταραχές" με τον πλέον βίαιο τρόπο, χρησιμοποιώντας "τα πάντα" από αντλίες μέχρι πλαστικές σφαίρες.

Επιπλέον, πέρα από την καταστολή στους δρόμους, μελετάται στα σοβαρά και το να διακόπτεται η λειτουργία κοινωνικών δικτύων (Facebook, Twitter κλπ) λες και αυτά είναι οι αιτίες, όσων συνέβησαν στις βρετανικές πόλεις τις τελευταίες ημέρες!

Προσπαθώντας, μάλιστα, να ντύσει επικοινωνιακά το παραλήρημά του, ο Κάμερον έκανε λόγο και για καταβολή αποζημιώσεων για όλους όσους είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, περιλαμβανομένων όσων δεν διαθέτουν ασφάλιση.

"Εγκληματίες και όχι Εξεγερμένοι"

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, ο Κάμερον, έκανε ότι κάνει κάθε εξουσία, που χάνει τη λαϊκή της νομιμοποίηση: προσπάθησε να "αδειάσει" την εξέγερση από το κοινωνικό της περιεχόμενο, μιλώντας απλώς για εγκληματικά στοιχεία.

Είναι όμως γνωστό, μέχρι και στις πλάκες των βρετανικών πεζοδρομίων, πως η βασική αιτία της πρόσφατης εξέγερσης, είναι οι περικοπές κοινωνικών επιδομάτων. Από αυτά τα επιδόματα, επιβίωναν, όπως - όπως, οι κολασμένοι αιώνια άνεργοι νέοι των εξεγερμένων συνοικιών...
«Δεν πρόκειται για πολιτική, ούτε για διαδήλωση, αλλά για κλοπή» υπογράμμισε κυνικά, λέγοντας ότι θα ζητήσει συμβουλές από τις ΗΠΑ για το πώς διαχειρίστηκαν τη δράση συμμοριών σε πόλεις όπως η Βοστόνη.

Στο ίδιο μάλιστα μήκος κύματος, κατηγόρησε τη Μητροπολιτική Αστυνομία των δύο δολοφονιών και των 1.300 συλλήψεων για ήπια στάση!
Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως, ήταν λάθος της να αντιμετωπίσει τις ταραχές ως ζήτημα δημόσιας τάξης και όχι εγκληματικότητας....

Παίρνοντας μάλιστα ύφος αμερικανού σερίφη δήλωσε απευθυνόμενος προς τους "ταραξίες" «Η αντεπίθεση έχει πραγματικά ξεκινήσει. Θα πληρώσετε για ό,τι κάνατε»

Πηγή; http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου