30/8/11

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των φοιτητών

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ για το νέο νόμο πλαίσιο που ψηφίστηκε με ευρεία συναίνεση στη Βουλή.

Ομάδα φοιτητών που ανήκουν στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, και πρόσκεινται στο ΚΚΕ, από νωρίς το πρωί έχουν αποκλείσει την είσοδο του κτιρίου της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών εμποδίζοντας την είσοδο. 

Το ίδιο προτίθενται να πράξουν και στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, καθώς και στο Κέντρο Ερευνών. Ανάλογες κινητοποιήσεις θα κάνουν και σε άλλα Πανεπιστήμια στην Αθήνα και πολλές πόλεις. Οι φοιτητές διαμαρτύρονται εναντίον του νέου νόμου για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.


Την ίδια ώρα σε κατάληψη βρίσκεται το Πάντειο Πανεπιστήμιο από τους φοιτητές, ενώ γενικές συνελεύσεις γίνονται σε όλα τα Πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπό κατάληψη βρίσκεται το Πολυτεχνείο στην Κρήτη, ενώ στην Πάτρα αναβλήθηκε η εξεταστική για σήμερα, προκειμένου να γίνουν γενικές συνελεύσεις των φοιτητών. Αύριο θα γίνει έκτακτη σύνοδος προέδρων ΤΕΙ και την Παρασκευή των πρυτάνεων.

Υπό κατάληψη, όμως, βρίσκονται σχολές του Αριστοτέλειου Θεσσαλονίκης, όπου η Σύγκλητος αρνήθηκε να αναβάλει την εξεταστική περίοδο, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα, θα επανεξετάσει κατά την αυριανή της συνεδρίαση.

πηγή: http://www.tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου