13/8/11

Με εισαγγελική παρέμβαση εκκενώνεται από τους "Αγανακτισμένους" η Πλ. Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης


Προθεσμία ως το Σάββατο 13/8 για να εγκαταλείψουν την πλατεία Ελευθερίας έδωσε ο Εισαγγελέας Ηρακλείου στους "Αγανακτισμένους" , παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του δημάρχου Ηρακλείου. 

Ο Εισαγγελέας Ν. Μαρκάκης πήγε προχθες το πρωί (11/8) στο σημείο και προειδοποίησε ότι αν αγνοήσουν την εντολή του θα διατάξει επέμβαση.


Εν τω μεταξύ είχε προηγηθεί η συνάντηση των «Αγανακτισμένων» με το δήμαρχο, σύμφωνα με το παρακάτω δελτίο τύπου:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Στις 10/8/2011 αντιπροσωπεία του κινήματος «αγανακτισμένων Ηρακλείου» της πλατείας Ελευθερίας, συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη.

Στη συνάντηση τα μέλη της αντιπροσωπείας επέδωσαν επιστολή διαμαρτυρίας της Λαϊκής Συνέλευσης της πλατείας Ελευθερίας ,εκφράζοντας παράλληλα την έντονη δυσαρέσκειά τους ,για τις μεθόδους καταστολής των δημάρχων Αθήνας ,Θεσσαλονίκης και Χανίων ,σχετικά με τις εκκαθαριστικές τους επιχειρήσεις στις πλατείες που έχουν σαν άμεσο στόχο ,αφενός τη διατήρηση καλών σχέσεων με τους κυβερνώντες της μνημονιακής ντροπής και αφετέρου την ανάληψη πειραματικής δράσης -πλήρως εναρμονισμένης με τις κυβερνητικές επιταγές- , για απόκρουση του επερχόμενου κύματος λαϊκής οργής του Σεπτέμβρη.

Ο κ. Κουράκης διαβεβαίωσε ότι δεν σκοπεύει να ακολουθήσει την πολιτική των: Καμίνη-Μπουτάρη ,ωστόσο δεν αρνήθηκε ότι υφίσταται πιέσεις για την ουδέτερη στάση του. Τέλος τονίστηκε από τα μέλη της αντιπροσωπείας ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο, για την εξέλιξη του όλου θέματος ,η θέση του ίδιου ,πιο συγκεκριμένα :πιθανή συναίνεσή του σε σχέδια εφαρμογής «έννομης βίας» ,θα προκαλέσει τη λαϊκή αγανάκτηση ,με το αντίστοιχο πολιτικό κόστος.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 19:00

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΕΤΑΙ
 
23:52 - Παρ 12/08/2011, tvxsteam

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου