9/8/11

Εξέγερση των "πληβείων" στην Αγγλία!

london_eksegersi
Σφοδρές συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομικών στο Λονδίνο!

Αιτίες η ανέχεια και η ανεργία, αφορμή η δολοφονία από αστυνομικά πυρά 29χρονου βρετανού!

Εξεγερσιακές διαδικασίες βιώνει η αγγλική πρωτεύουσα τις τελευταίες μέρες με αφορμή τη δολοφονία εικοσιαννιάχρονου Βρετανού από αστυνομικά πυρά την Πέμπτη (4/8).

Η φτώχεια που μαστίζει τους κατοίκους του Βορείου Λονδίνου και τα εκρηκτικά ποσοστά ανεργίας στην περιοχή όπου δολοφονήθηκε τις προάλλες ο Μαρκ Ντάγκαν, έκαναν την οργή των Βρετανών πολιτών να ξεχειλίσει, προκαλώντας σφοδρές μάχες μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων που έχουν γενικευτεί στο σύνολο της αγγλικής πρωτεύουσας.

Οι πολιτικές άγριας λιτότητας που ακολουθεί κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα και η κυβέρνηση Κάμερον επιτείνουν τις τεράστιες κοινωνικές αντιφάσεις και ανισότητες που ούτως ή άλλως ενυπήρχαν στη βρετανική κοινωνία και δίνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις στους τρόπους και την ένταση με την οποία βρετανοί πολίτες εκφράζουν την αντίθεση τους σε αυτές.

Η κατάσταση στο Λονδίνο είναι έκρυθμη και τη νύχτα σημειώθηκαν νέα επεισόδια σε αρκετές συνοικίες. 

Στο Μπρίξτον, στο νότιο Λονδίνο, εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στη λεηλασία μεγάλου καταστήματος ηλεκτρικού ενώ λεηλασίες σημειώθηκαν σε αρκετές συνοικίες κατά τα πρότυπα των ταραχών που ξέσπασαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο Τότεναμ, όπου αυτοκίνητα και κτίρια πυρπολήθηκαν, ενώ 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη μεγαλύτερη κοινωνική ένταση που έχει γνωρίσει η βρετανική πρωτεύουσα εδώ και χρόνια.

Η βρετανική αστυνομία έχει εντείνει την κατασταλτική της δράση, έχοντας προβεί σε δεκάδες συλλήψεις.

Επίσης μια ομάδα από πενήντα νέους προκάλεσε ζημιές στο Οξφορντ Σέρκους, στην καρδιά του τουριστικού Λονδίνου, σύμφωνα με την αστυνομία.

Αρκετοί συνελήφθησαν στα νέα αυτά επεισόδια -- 55 είχαν ήδη συλληφθεί το Σάββατο-- και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν. Τρεις αστυνομικοί νοσηλεύονται χτυπημένοι από αυτοκίνητο.


"Είναι μια δύσκολη κατάσταση με μικρούς θύλακες βίας, λεηλασίες και ταραχές που ξεσπούν σε αρκετές συνοικίες", τόνισε η Κριστίν Τζόουνς, της αστυνομίας του Λονδίνου.


Οι πρώτες ταραχές ξέσπασαν ύστερα από τη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, με τους διαδηλωτές να ζητούν "δικαιοσύνη"
.

Πηγή:athina984.gr kai http://www.iskra.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου