20/8/11

SOS: Τα δημόσια νοσοκομεία παραδίδονται στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες!

Τεράστιο δώρο στις ασφαλιστικές εταιρείες η εκχώρηση κλινών δημόσιων νοσοκομείων!

Να υπερασπιστούμε τη δημόσια δωρεάν υγεία!

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Υγείας να παραχωρήσει 556 κρεβάτια του ΕΣΥ σε πολίτες που έχουν ιδιωτική ασφάλιση, με στόχο την ενίσχυση των εσόδων. Σύμφωνα με τα Νέα, η διάθεση των κλινών θα γίνει μέσω συμβάσεων που θα υπογραφούν μεταξύ των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών και των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.


Όπως αναφέρεται στη σχετική υπουργική απόφαση των υπουργών Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και αναπληρωτή Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, οι συμφωνίες του ΕΣΥ με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες πρέπει να έχουν επισφραγιστεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση θα νοσηλεύονται σε μονόκλινα κρεβάτια αποφέροντας κέρδος 300 ευρώ, το οποίο είναι η διαφορά της Γ' από την Α' θέση. Εν τω μεταξύ, το κέρδος για τις ιδιωτικές εταιρείες θα είναι τεράστιο αφού το τίμημα που θα καταβάλλουν στο ΕΣΥ θα είναι μικρότερο από αυτό που καταβάλλουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Όσοι γνωρίζουν τα οικονομικά του χώρου της υγείας κάνουν λόγο για τεράστιο δώρο της κυβέρνησης στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, ενώ καταγγέλλουν ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται στους ασφαλισμένους στα δημόσια ταμεία. Μάλιστα τονίζουν νοσοκομειακοί γιατροί ότι αν αναλογιστεί κανείς την αύξηση των λειτουργικών εξόδων των νοσοκομείων σε συνδυασμό με τη χαμηλή τιμή στην οποία προσφέρονται οι κλίνες, το δημόσιο θα βγει εμφανώς ζημιωμένο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουν ενδιαφερθεί για το Τζάνειο, δεδομένου ότι μέσω ΕΣΠΑ έχει εγκριθεί η ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων για την εγκατάσταση καρδιολογικού τμήματος, αιμοδυναμικής μονάδας και εργαστηρίων κόπωσης και υπέρηχων. 

Στη Θεσσαλονίκη ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η περίπτωση του ΑΧΕΠΑ, που σύμφωνα με το υπουργείο μπορεί να διαθέσει 16 κρεβάτια.

πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου