31/8/11

Η κοινωνική έκρηξη έρχεται

Ο «λαοπρόβλητος» τύποις πρωθυπουργός της χώρας μετατρέπει την Θεσσαλονίκη σε μια αστυνομοκρατούμενη πόλη για να μπορέσει να παραστεί στα εγκαίνια της ΔΕΘ και να αντιμετωπίσει όποια δυναμική αντίδραση εκδηλωθεί ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησής του που μας γυρνάει στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. 

 

Σε σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μακεδονία» διαβάζουμε:

«Πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα, που μετατρέπουν σε φρούριο όχι μόνο το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο αλλά και την ευρύτερη περιοχή των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ, λαμβάνουν οι επιτελείς της αστυνομίας για τα εγκαίνια της φετινής Έκθεσης, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου. 
Περισσότεροι από 4.500 αστυνομικοί επιστρατεύονται για τις μεγάλες διαδηλώσεις, ενώ μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη οι τεχνικοί φραγμοί που χρησιμοποιήθηκαν στο Σύνταγμα, αλλά και το όχημα εκτόξευσης νερού “Αίαντας” που διαθέτει η αστυνομία...
Φραγμοί αναμένεται να στηθούν και περιμετρικά της ΔΕΘ, μέχρι και στην περιοχή του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποφευχθούν απρόοπτα κατά τη διέλευση του πρωθυπουργού…
Οι αποφάσεις για την τελική φάση του σχεδιασμού των αστυνομικών μέτρων λήφθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ, με επικεφαλής τον αρχηγό Λευτέρη Οικονόμου και με τη συμμετοχή όλου του επιτελείου, όπως και όλων των επικεφαλής των διευθύνσεων Αθήνας και Θεσσαλονίκης. “Είναι τα αυστηρότερα μέτρα που έχουν ληφθεί ποτέ σε εγκαίνια της ΔΕΘ”, επιβεβαίωναν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, οι οποίοι παραδέχονταν πως δεν έχουν συγκεκριμένη πληροφόρηση για πρόκληση εκτεταμένων επεισοδίων αλλά θεωρούσαν ότι τα μέτρα πρέπει να είναι αυξημένα λόγω της οργής των πολιτών από τα οικονομικά μέτρα.
 

Τα πρωτοφανή σε μέγεθος αστυνομικά μέτρα προκάλεσαν ήδη αντιδράσεις στον χώρο των συνδικάτων αλλά και στο κίνημα των Αγανακτισμένων, μέλη των οποίων μιλούν για “κινήσεις εντυπωσιασμού” της κυβέρνησης και της αστυνομίας, προκειμένου να δημιουργηθεί κλίμα φόβου και να αποτραπεί στους πολίτες η κάθοδος στις μεγάλες διαδηλώσεις της ΔΕΘ».

Η κοινωνική έκρηξη έρχεται και είναι βαθιά γελασμένοι όσοι έχουν τις αυταπάτες ότι με το γκλομπ του μπάτσου και με «νόμους και διατάγματα» θα μπορέσουν να την αποτρέψουν.


πηγή: http://tsak-giorgis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου