31/8/11

Σιδερόφρακτη πόλη η Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ!

4.500 αστυνομικοί, ομάδες Δέλτα και Δίας απο Αθήνα, κινητοί φράχτες και αντλίες νερού επί της «υποδοχής» των διαδηλωτών!

Εκεί που τελειώνει η δημοκρατία ξεκινούν τα τείχη και η καταστολή!  

10 Σεπτέμβρη ραντεβού στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για την ανατροπή!

Περισσότεροι από 4.500 αστυνομικοί επιστρατεύονται για τις μεγάλες διαδηλώσεις ενόψει της ΔΕΘ, ενώ μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη οι κινητοί σιδερένιοι φραγμοί που χρησιμοποιήθηκαν στο Σύνταγμα κατά τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας επί του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος αλλά και όχημα εκτόξευσης νερού.

Η κυβέρνηση τρομοκρατημένη από την αναμενόμενη κοσμοπλημμύρα των διαδηλωτών που φαίνεται ότι θα κατακλύσει τη Θεσσαλονίκη ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ και με στόχο να δημιουργήσει κλίμα φόβου προκειμένου να αποτραπεί η μαζικότερη δυνατή προσέλευση των πολιτών προχωράει στην μετατροπή της πόλης σε κλειστό φρούριο με την παρουσία χιλιάδων αστυνομικών αλλά και κατασταλτικών μέσων που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο θα θυμίζει φρούριο μετά τις αποφάσεις για τον σχεδιασμό των αστυνομικών μέτρων που λήφθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ με επικεφαλής τον αρχηγό Λευτέρη Οικονόμου. «Είναι τα αυστηρότερα μέτρα που έχουν ληφθεί ποτέ σε εγκαίνια της ΔΕΘ» επιβεβαιώνουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ στην εφημερίδα Μακεδονία οι οποίοι παραδέχονταν πως δεν έχουν συγκεκριμένη πληροφόρηση για πρόκληση εκτεταμένων επεισοδίων αλλά θεωρούσαν ότι τα μέτρα πρέπει να είναι αυξημένα λόγω της οργής των πολιτών από τα οικονομικά μέτρα.

Τα πρωτοφανή σε μέγεθος αστυνομικά μέτρα προκάλεσαν ήδη αντιδράσεις στον χώρο των συνδικάτων αλλά και στο κίνημα των Αγανακτισμένων, μέλη των οποίων μιλούν για προσπάθεια να δημιουργηθεί κλίμα φόβου και να αποτραπεί στους πολίτες η κάθοδος στις μεγάλες διαδηλώσεις της ΔΕΘ.
Και φέτος, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός των διμοιριών ΜΑΤ απ' όλη την Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη θα φτάσουν δυνάμεις δικυκλιστών Δέλτα και ΔΙΑΣ από την Αθήνα. 

Στην είσοδο του Βελλίδειου συνεδριακού κέντρου και στην πλατεία μπροστά από τη νότια πύλη της ΔΕΘ αναμένεται να τοποθετηθούν τα κιγκλιδώματα που χρησιμοποιήθηκαν στο Σύνταγμα και τα οποία προμηθεύτηκε η ΕΛΑΣ από τη Γαλλία. Σχετικά με το όχημα ρίψης νερού, αστυνομικοί έλεγαν πως θα βρίσκεται σε επιφυλακή, όπως είχε συμβεί και στις διαδηλώσεις κατά του Μεσοπρόθεσμου.

Οι αγανακτισμένοι της Θεσσαλονίκης από την πλευρά τους ετοιμάζουν εδώ και μέρες την "υποδοχή" του πρωθυπουργού με καθημερινές συνελεύσεις στον Λευκό Πύργο. Επικρατέστερη ως τώρα άποψη για την μέρα της ομιλίας του πρωθυπουργού είναι ο αποκλεισμός της ΔΕΘ και αναμένεται η απόφαση για το αν θα γίνει κοινή πορεία με τα συνδικάτα.

ΤΑ ''ΡΑΝΤΕΒΟΥ''

Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) οργανώνουν συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου (ημέρα εγκαινίων της 76ης ΔΕΘ) στο άγαλμα του Βενιζέλου. Το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην πλατεία Αριστοτέλους. Το Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε προσυγκέντρωση στις  5:30 μ.μ. στην οδό Εγνατίας και Βενιζέλου. 
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους ενόψει ΔΕΘ οι αγανακτισμένοι Λευκού Πύργου καλούν την Τετάρτη σε συγκέντρωση στις 16:00 στον Λευκό Πύργο για να αποφασίσουν τον τρόπο συμμετοχής τους στις κινητοποιήσεις της ΔΕΘ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΧΤΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 40.000 ΕΥΡΩ! 

Γαλλικής προέλευσης και προορισμένος για καταστάσεις πολιορκίας, είναι ο φράχτης από μέταλλο και πλεξιγκλάς, που ξάφνιασε τους διαδηλωτές στη Βουλή και λειτούργησε ως προστατευτικό «παραπέτασμα» για το Κοινοβούλιο και τις αστυνομικές δυνάμεις που το φρουρούσαν.
Δοκιμασμένος σε μεγάλες διαδηλώσεις στη Γαλλία και άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως στη Γένοβα το 2002, ο χαλύβδινος φράκτης αποκτήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ εδώ και περίπου δύο χρόνια, αλλά παρέμενε ως λύση «εκτάκτου ανάγκης» στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στο Γουδί.

Η Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος», ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή του μετά τα σοβαρά επεισόδια του Δεκεμβρίου 2008, γι' αυτό μετέβησαν στη Γαλλία δύο αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων για να ενημερωθούν σχετικά με την αποτελεσματικότητα και τις προδιαγραφές του.
Λίγο καιρό μετά αγοράστηκε από τα ΜΑΤ, μετά από πρόχειρο διαγωνισμό και σύμφωνα με πληροφορίες στοίχισε περίπου 40.000 ευρώ

Ο φράκτης αυτός έχει κατασκευαστεί με συγκεκριμένες προδιαγραφές για να αντέχει σε πολύ μεγάλες πιέσεις. Συγκεκριμένα, αποτελείται από δύο κομμάτια ύψους 2.20 μ. και συνολικού μήκους 15 μέτρων, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους όταν στήνονται, ενώ μεταφέρονται αποσυναρμολογημένα με τρέιλερ, από φορτηγό της Αστυνομίας.
Ο φράχτης χρησιμοποιήθηκε στις διαδηλώσεις του Ιουνίου ενάντια στο Μεσοπρόθεσμο. Τότε οι αστυνομικές δυνάμεις τον είχαν στήσει στην οδό Ακαδημίας, για να εμποδίσουν τυχόν απόπειρα επίθεσης στη Βουλή από την πλευρά αυτή.  
Την ίδια μέρα είχαν κατεβάσει στο κέντρο και είχαν σταθμεύσει στην οδό Ρηγίλλης και τη θωρακισμένη αύρα με το κανονάκι που πετάει νερό με φοβερή πίεση, την οποία αγοράσαμε από το Ισραήλ το 2004, αντί 380.000 ευρώ.

Πηγή: 24gr.blogspot.com

ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗΣΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΚΟΛΛΟΥΣΑΝ ΑΦΙΣΕΣ


Γεγονότα που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, υποτίθεται περασμένες, οι οποίες όμως γίνονται όμως εφιαλτικά πραγματικές σήμερα, στα πλαίσια μιας κατ' επίφαση δημοκρατίας.
Χθες Δευτέρα συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη δύο νεαροί επειδή κολλούσαν αφίσες με «προσβλητικό» δήθεν περιεχόμενο σε βάρος του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Οι δύο νεαροί, ηλικίας 22 και 21 ετών, συνελήφθησαν  στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας με Εγνατία, από αστυνομικούς της ομάδας «Ζ».

 
Σήμερα οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και σε βάρος τους απαγγέλθηκε η κατηγορία της παράνομης αφισοκόλλησης. Αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος αφέθηκαν ελεύθεροι.

πηγή: http://www.iskra.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου