9/8/11

Επίσπευση των μέτρων διάλυσης της δημόσιας υγείας ζητά ο Γ. Παπανδρέου

Την ίδια μέρα που βγήκε προκήρυξη για πρόσληψη 1.200 ειδικών φρουρών...

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχωνεύσεων - καταργήσεων των δημοσίων νοσοκομείων και του χαρατσιού των δαπανών στα φάρμακα ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου σε σύσκεψη που είχε σήμερα στο Καστρί με τον Υπουργό Υγείας Αν. Λοβέρδο και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των ηλεκτρονικών "δημοπρασιών" για τα νοσοκομειακά φάρμακα. 

Φυσικά, τα έργα και οι ημέρες της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, ουδόλως μπορούν να πείσουν κάποιον, πως υπάρχει περίπτωση να χτυπηθούν αποφασιστικά τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών που λυμαίνονται δημόσιο χρήμα ή να μην θιγεί η συνταγογράφηση αποτελεσματικών φαρμάκων σε όσους τα έχουν ανάγκη...

Μάλιστα, για να "χρυσωθεί" το επικοινωνιακό χάπι, θα προωθηθεί και επιτάχυνση των διαδικασιών για τη χορήγηση μεθαδόνης, από τα δημόσια νοσοκομεία. Κοινώς οι χρήστες απλά θα διασπαρθούν στα κατά τόπους νοσοκομεία, χωρίς να ενισχύεται περαιτέρω, η δυνατότητα πρόσβασής τους σε θεραπείες απεξάρτησης.

Την ίδια μάλιστα στιγμή, που δίνεται ένα ακόμη σοβαρό χτύπημα στη δημόσια υγεία, εκδόθηκε (την ίδια μέρα!) και προκήρυξη για την πρόσληψη 1.200 ειδικών φρουρών από την Ελληνική Αστυνομία. Ενώ λοιπόν, οι καταργήσεις - συγχωνεύσεις νοσοκομείων, θα μειώσουν το προσωπικό στον ευαίσθητο τομέα της δημόσιας υγείας, το κράτος καταστολής ενισχύεται, με την μάταια ελπίδα να ανασχέσει το διαρκώς ογκούμενο ποτάμι της λαϊκής οργής...

πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου