16/7/11

«Μόνο αλλαγή καθεστώτος θα μπορούσε να σώσει την Ελλάδα»

του Max Keiser, οικονομικού αναλυτή

«Πρέπει να υπάρξει μια αλλαγή καθεστώτος στην Ελλάδα για να ξεφορτωθεί ο λαός την κυβέρνηση που είναι σαφώς στην τσέπη ξένων τραπεζικών συμφερόντων» είπε ο Max  Keiser σε μια συνέντευξη στο TV Press την Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011.

«Αυτοί (οι Έλληνες) πρέπει να απαλλαγούν από  αυτό το χρέος που τους φόρτωσαν ανήθικα και παράνομα και πρέπει να επανεκκινήσουν την οικονομία τους από νέα βάση», πρόσθεσε.

Ο αναλυτής που επισημαίνει ότι αν και η κατάρρευση της Ελλάδας από τα χρέη της θα οδηγούσε στην κατάρρευση της οικονομίας της χώρας, «[θα ήταν καλύτερο αυτό από] το να ζει κάτω από το χέρι και την κατοχή ξένων τραπεζικών συμφερόντων, τη χούντα του διεθνούς νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ)

Ο Keiser ανέφερε την Αργεντινή και την Ισλανδία ως παραδείγματα δύο χωρών που έχουν αρνηθεί να πληρώσουν τα χρέη τους αλλά στην συνέχεια προχώρησαν και επανοικοδόμησαν την οικονομία τους από την αρχή, λέγοντας ότι οι Έλληνες είναι σε θέση να κάνουν μια νέα «οικονομική δυναμική» επίσης.

Επίσης είπε ότι θα ήταν προς το συμφέρον των Ελλήνων να φύγουν από την Ευρωζώνη και να επιστρέψουν στη δραχμή — η αρχική μονάδα του νομίσματος στην Ελλάδα πριν από την υιοθέτηση του ευρώ – μετατρέποντας σε χρήματα τις προμήθειες χρυσού που έχουν, οι οποίες προσελκύουν δισεκατομμύρια φρέσκων δολαρίων καθημερινά.
Ο αναλυτής κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ότι έφερε  στο προσκήνιο την τρέχουσα οικονομική κρίση δουλεύοντας σε συνεργασία με τις ξένες τραπεζικές και ασφαλιστικές όπως η Goldman Sachs.

Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τα νέα μέτρα λιτότητας την Τετάρτη για να εξασφαλίσει την τελευταία δόση της οικονομικής ενίσχυσης από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Το πρόγραμμα αυτό, αξίας περίπου 28 δισεκατομμυρίων ευρώ, (40 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια), περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που στοχεύει να φέρει έσοδα 50 δισεκατομμύρια ευρώ και περαιτέρω περικοπές προϋπολογισμών καθώς επίσης και φορολογικές αυξήσεις για να βοηθήσει την κυβέρνηση να λάβει την περαιτέρω διεθνή χρηματοδοτική υποστήριξη.

Η υιοθέτηση του νομοσχεδίου αυτού σημαίνει ότι η ΕΕ και το ΔΝΤ θα καταβάλει 12 δισεκατομμύρια ευρώ ως ενίσχυση της Ελλάδας — την πέμπτη δόση από το πρόγραμμα διάσωσης των 110 δισεκατομμυρίων που ενέκρινε η ΕΕ για την Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει χρέος μεγαλύτερο των 300 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αξίζει περισσότερο από 150 τοις εκατό της ετήσιας οικονομικής παραγωγής της.
O Keiser βρισκόταν στην Αθήνα και κατά τη διάρκεια της γενικής απεργίας της 15ης Ιουνίου.  

Ακολουθεί η ζωντανή ανταπόκρισή του από το Σύνταγμα στον Alex  Jones από το αμερικανικό δίκτυο Infowars:
- Α:  Δεν χρωστάει ο ελληνικός λαός όλα αυτά τα λεφτά. Η εγκληματική τους κυβέρνηση τους έβαλε σε  αυτό το χρέος, όπως έκαναν οι ΗΠΑ , η Ιρλανδία, η Ισλανδία, ώσπου είπαν όχι. Και βγαίνει ότι ήταν πλήρης απάτη.
- Κ:  Βλέπω την πλατεία Συντάγματος αυτή τη στιγμή. Βλέπετε πίσω μου τον κόσμο μαζεμένο , μπροστά από την Βουλή, να απαιτεί να παραιτηθεί η τωρινή κυβέρνηση, μετά από τα τραπεζικά σκάνδαλα. Η κυβέρνηση διέπραξε εσχάτη προδοσία, συναλλασσόμενη με τον εχθρό στην αγορά των CDS και τώρα ο λαός ζητάει απόδοση δικαιοσύνης. […] Διείσδυσαν στο πλήθος αναρχικοί, δηλαδή αστυνομικοί που παρίσταναν τους αναρχικούς, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν ψεύτικο αναρχικό κίνημα…
- Α:   Δεν υπερβάλλεις σε αυτό που λες. Πριν ένα χρόνο η κρατική τους τηλεόραση, είπε ότι ειδικές ομάδες αστυνομικών , μεταμφιέστηκαν σε αναρχικούς και έσπαζαν βιτρίνες μεσοαστών, για να τους στρέψουν ενάντια στο κίνημα. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί. Δεν το λες μόνο εσύ. Έχουν πιάσει την κυβέρνηση, όπως στις ΗΠΑ και στην Αγγλία , να βάζει προβοκάτορες.
- Κ:  Έχουμε αποκλειστικά πλάνα με τους ψευτοαναρχικούς, τους πράκτορες – προβοκάτορες , ακριβώς κάτω από το κτίριο μας. 

Δεν τα βγάζουμε , ώσπου να φύγουμε. […]..Διείσδυσαν στον κόσμο, έριξαν τεράστιες ποσότητες δακρυγόνων. Μας χτύπησαν τα δακρυγόνα χθες, και είναι πολύ δυσάρεστο να βρεθείς σε νέφος δακρυγόνων. Τσούζει και είναι απωθητικό..[…]..Μίλησα με μια ομάδα δικηγόρων χθες, που θα κάνουν μήνυση στη Goldman Sachs και θα κλητεύσουν τον διευθυντή της, Λόιντ Μπλάνκφαϊν, για τα τραπεζικά εγκλήματα που έχει διαπράξει. Το site τους λέγεται stopspeculators.gr  […]Έχει πολύ ενδιαφέρον, γιατί όλες οι ευρωπαϊκές τράπεζες που αγόρασαν ελληνικά ομόλογα και υποφέρουν από την κρίση στην Ελλάδα, στην πραγματικότητα αγόρασαν ασφάλεια από αμερικανικές τράπεζες σε μορφή cds, και τώρα οι αμερικανικές τράπεζες χρωστάνε 127 δις δολάρια.

-Α:  Οι κολοσσοί πάντα μας κρατούν ομήρους. Και, πρόσεξε 3 χρόνια μετά, από το φιάσκο του Οκτώβρη του 2008 (κατάρρευση της Lehman Brothers), τα πράγματα χειροτέρεψαν…[…].. Αλλά ακούω τα συνθήματα , παρόλο που βρίσκεσαι ψηλά. Ακούω τις φωνές και τα συνθήματα του κόσμου από την μπαλκονόπορτα .
-Κ: Είμαστε στον 6ο όροφο, χθες ήμασταν στον 1ο. Έσπαγαν τα μάρμαρα στο ξενοδοχείο. Η κυρία είσοδος έγινε κομμάτια.
-Α: Για τους νέους ακροατές στην Αμερική (γιατί έχουμε νέους συνεργάτες κάθε βδομάδα, μεγάλους σταθμούς σε όλη την επικράτεια) που λένε «γιατί να με νοιάζει για την Ελλάδα, για την Πορτογαλία, για την Ιρλανδία, για την Ισλανδία. Γιατί είναι σημαντική αυτή η μάχη;» 
Για όσους δεν ξέρουν, τα περισσότερα χρήματα «διάσωσης», πήγαν σε ξένες τράπεζες. Είναι πολυεθνικές, οπότε αυτοί που κουμαντάρουν τη Αμερική, κουμαντάρουν και την Ευρώπη, οπότε είναι άλλο ένα κεφάλι της λερναίας Ύδρας και αν «πέσουν» και παραπεμφθούν  στην Ελλάδα, Πορτογαλία κλπ, μπορούν να «πέσουν» και εδώ. Οπότε είναι μια παγκόσμια μάχη ενάντια στο τραπεζικό καρτέλ. Γιατί είναι σημαντική αυτή η μάχη; 

Μάξ, εξήγησε το έγκλημα και πώς σχεδίασαν την κατάρρευση της Ελλάδας, για να καταλάβει ο κόσμος πόσο σημαντική είναι αυτή η μάχη.
-Κ : Θα σου δώσω ένα αποκλειστικό Άλεξ. Φτάσαμε χθες στο ξενοδοχείο. Πήγα σε λάθος ξενοδοχείο που είναι δίπλα. Έπεσα πάνω στον Στηβ Φόρμπς. Τον γιό του Μάλκολμ Φόρμπς με το περιοδικό Forbes.  Ο Στηβ  είναι εδώ με το διεθνές εμπορικό επιμελητήριο. Θέμα συζήτησής τους ήταν η πώληση των περιουσιακών της Ελλάδας στις ξένες τράπεζες, δηλαδή στους δημιουργούς της κρίσης. Η κρίση δημιουργήθηκε από τις τράπεζες για να φέρουν την χώρα στο σημείο να αρχίσει να ξεπουλάει.. Μίλησα με τον Στηβ Φόρμπς, τον ρώτησα τί παίζει εδώ. Και μου είπε ότι είναι η ευκαιρία μιας ζωής. Θα πάρουν το αεροδρόμιο, τα πάντα, για ελάχιστα χρήματα. Ότι είναι μία φανταστική ευκαιρία για την τσέπη τους.
-Α: Απίστευτο! Ο Κάϊζερ ήταν και στην Ισλανδία, 2 χρόνια πριν καταρρεύσει, με δικηγόρους της Goldman Sachs και της J.P Morgan. Τον θεωρούσαν εκ των «έσω» και του περιέγραφαν πώς θα τσακίσουν την οικονομία της. Λειτουργούν, υπαγορεύοντας στους πρωθυπουργούς, στους υπουργούς οικονομικών τι να κάνουν. Το κάνουν σε κάθε χώρα και μετά την τσακίζουν. Είναι μεγάλη απάτη. 

Ώστε ο  Φόρμπς ήταν εκεί, σαν αρπαχτικό, έτριβε τα χέρια του και σου έλεγε πόσο μεγάλα κέρδη θα έχει από όλο αυτό;
-Κ : Ναι, αν τον ψάξεις , θα τον βρεις στο διεθνές εμπορικό επιμελητήριο. Απαντώ, στο γιατί είναι τόσο σημαντικό το τι γίνεται στην Ελλάδα και για τον κόσμο στις ΗΠΑ. Εδώ κάνουν δοκιμή, Άλεξ, οι ομάδες που απογυμνώνουν την Ελλάδα και προκαλούν οικονομικό ολοκαύτωμα, με όπλα μαζικής οικονομικής τρομοκρατίας, κάνουν τα ίδια και στις ΗΠΑ, για να πάρουν τις εθνικές οδούς και τις κερδοφόρες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ. Όσα φτιάχτηκαν από τους φορολογουμένους τις τελευταίες δεκαετίες, θα πέσουν στα χέρια των ιδιωτών και  αυτό το εισόδημα θα πρέπει κάπως να αντικατασταθεί και αυτό σημαίνει ότι και άλλοι Αμερικανοί θα πρέπει να πάνε σε πόλεμο ή στη φυλακή για να πληρώσουν αυτή την απογύμνωση του πλούτου. 
Το κάνουν σαν δοκιμή, εδώ στην Ελλάδα και την Ιρλανδία και κάνουν προθέρμανση για την μεγάλη μπάζα στην Αμερική. Θα κλονίσουν τις κερδοφόρες επιχειρήσεις για να πάνε σε ιδιώτες και θα καταστραφεί ό,τι έχουμε μάθει να αναγνωρίζουμε ως ελεύθερη, ανοιχτή, δημοκρατική, καπιταλιστική κοινωνία. Τα περιουσιακά στοιχεία θα πάνε στους τραπεζίτες της Γουόλ Στρήτ.

-Α:  Έβαλαν τους ρεπουμπλικάνους να λένε ότι είναι καλές οι μεγάλες τράπεζες και κάνουν το έργο του Θεού. Η αλήθεια είναι ακριβώς η αντίθετη.
-Κ: Χρησιμοποιούν το χρέος. Αυτό είναι το κλειδί. Η Ελλάδα φορτώθηκε με χρέος εκατοντάδων δισεκατομμυρίων, που μπήκε στον ισολογισμό με τη συνεργασία της διεφθαρμένης κυβέρνησης και τώρα λένε πως πρέπει να πληρωθεί αυτό το χρέος και για να πληρωθεί πρέπει να ξεπουλήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. 

Αυτό το χρέος όμως τους το φόρτωσαν τεχνηέντως, εξ αρχής. Το ίδιο βλέπουμε στην Λατινική Αμερική, όπως έγραψε ο Τζόν Πέρκινς, στο βιβλίο του «Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου». Οι ίδιες τεχνικές χρησιμοποιούνται εδώ στην Ελλάδα και την Ιρλανδία και οι ίδιες θα χρησιμοποιηθούν και στην Αμερική, η οποία υπόκειται σε μέτρα λιτότητας για να πληρώσει το χρέος, το οποίο της φόρτωσαν τεχνηέντως οι τραπεζίτες της Γουόλ Στρήτ, για να προκύψει όλο αυτό που βιώνουμε σήμερα.
-Α:  Το BBC πήρε τα σχετικά έγγραφα από ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα το 2002. Δεν είναι απλά μια άποψή σου.  Περίγραψε μας στα γρήγορα, πώς το έστησαν με τον πρωθυπουργό και τί γίνεται τώρα. Γι αυτό έχουν θυμώσει τόσο πολύ οι Έλληνες. Έχει γίνει είδηση. Ξέρουν ότι είναι προσχεδιασμένο.
-Κ : Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πήρε CDS και ο πρωθυπουργός έκανε μία συμφωνία και τα πούλησε για 1,3 δις. Έξη μήνες αργότερα έπιασαν τα 27 δις και αυτά τα λεφτά τα τσέπωσαν τα λαμόγια και οι φίλοι του. Οπότε αυτά τα 25 δις τα πλήρωσε ο ελληνικός λαός.

-Α:  Παίρνουν τα λεφτά σου και τα δίνουν στους τραπεζίτες, οι τραπεζίτες δηλ. τα κλέβουν και μετά σου λένε μου χρωστάς τα κλεμμένα.[…]Επανερχόμαστε στο μέτωπο του πολέμου εναντίον των μεγαλοτραπεζών. Των 8 οικογενειών τραπεζιτών. Αυτό που αναφέρθηκε σε ειδησεογραφικά δελτία των ΗΠΑ είναι ότι κυρίως η Goldman Sachs, αλλά και η J.P. Morgan και άλλες μπήκαν στην Ελλάδα, για τα καλά, προ 3ετίας, έβαλαν δικούς τους στην κυβέρνηση, υπαγόρευσαν όρους στον υπουργό οικονομικών , στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και οργάνωσαν την κατάρρευση της οικονομίας, συνδέοντάς την με τα χρέη των παραγώγων, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν τα χρωστάει ο λαός. 

Η Ισλανδία, στην ανάλογη περίπτωση, είπε «όχι, δεν πληρώνω» και τελικά ήρθαν στη δημοσιότητα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το 90% δεν το χρωστούσε η κυβέρνηση αλλά οι κεντρικές τράπεζες που έλεγαν ότι τους χρωστάνε. Δημιουργούν συστήματα απάτης και μετά τα συνδέουν με τις συντάξεις. Το υπεραπλουστεύω αλλά είναι μέρος της κομπίνας. Πριν 2 χρόνια η Ιρλανδία ήταν η πιο γοργά αναπτυσσόμενη χώρα. ΄(Αναπτυσσόμενη όχι πλουσιότερη. Πλουσιότερη είναι η Ελβετία). Μπήκαν στην Ε.Ε και ξαφνικά φαλίρισαν. Τους είπαν να αυξήσουν τους φόρους και να μειώσουν τις παροχές. 
Μετά το BBC αποκάλυψε ότι δεν χρωστάνε τα περισσότερα λεφτά. Οι ιδιωτικές τράπεζες τους τα «παίρνουν» με οικονομική τρομοκρατία. Ο Μαξ Κάϊζερ βρίσκεται στην Αθήνα, βλέπει την βουλή από τον 6ο όροφο. Ακούγονται τα συνθήματα του κόσμου από την μπαλκονόπορτά του. Είναι πολύ έντονο. Συνθήματα, οδομαχίες, επιθέσεις, αστυνομικοί-προβοκάτορες. […]

Μάξ, αυτό που γίνεται εκεί γράφει ιστορία. Η Νέα Τάξη θα «πέσει» αν δεν μπορέσει να καταπιεί την Ελλάδα. Είναι υπερβολή αυτό που λέω ή αλήθεια;
-Κ:  Είναι αλήθεια, η Ελλάδα είναι το κρίσιμο σημείο. Πρέπει να μείνει όρθια, δεν θέλουμε να πέσει.[…].. Όπως είπα στην αρχή, οι ευρωπαϊκές τράπεζες κατέχουν το ελληνικό χρέος. Αυτές οι ίδιες αγόρασαν ασφάλεια σε μορφή cds για αυτό το χρέος, που τους πούλησαν οι αμερικανικές τράπεζες. Οι αμερικανικές τράπεζες προσπαθούν να κάνουν πλήρη αφαίμαξη στην Ελλάδα , χωρίς να δηλώσει χρεοκοπία. Παίζουν παιγνίδι με μεγάλα ρίσκα. 
Αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα , θα βουλιάξουν οι αμερικάνικες τράπεζες. Οπότε της κάνουν πλήρη αφαίμαξη, χωρίς να δηλώσει χρεοκοπία.

-Α: Πολλοί αδαείς θα πούν, ας αιμορραγήσει για να σωθούμε εμείς. Μετά οι τραπεζίτες θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση, εναντίον μας. Όπως και να γίνει θα είναι οδυνηρό. […]….
-Κ: Θυμήσου, Άλεξ, 6 μήνες πριν καταρρεύσει η Ιρλανδία, έκανα ένα φίλμ για την κατάρρευση. Συνάντησα χρηματιστές της Lehman, συζητήσαμε για την κατάρρευση και το νόμισμα της χώρας και πώς θα κερδίσουν από αυτό. Αυτό κάνουν τώρα.
Γκρεμίζουν τις χώρες και κερδίζουν από την κατάρρευση χρησιμοποιώντας παράγωγα, short sells , naked short sells και καθώς προχωράμε στη αλυσίδα των γεγονότων, τσακίζεις την Ελλάδα, μετά την Ιρλανδία, μετά χτυπάς την Ισπανία που είναι πολύ μεγαλύτερη και μετά γίνεσαι ένα τέρας, μπορείς να χτυπήσεις την Βρετανία αλλά και την Αμερική. Αυτό είναι το τελικό παιγνίδι.

-Α: Βεβαίως, τα έχουν ήδη πεί . Πρέπει να φυλακιστούν αμέσως. Είναι οικονομικοί τρομοκράτες.[…]Ακούω ότι οι ευρωπαϊκές αγορές συντρίβονται και πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Αυτό δεν αναζητάμε, Μαξ;
-Κ: Προκαλείται εκρηκτική κατάσταση για να υπάρξουν ευκαιρίες συναλλαγών. Το είδαμε και στη Citibank πριν λίγες εβδομάδες. Διέδωσαν ψευδή φήμη , για να κερδοσκοπήσουν από την κίνηση. Κυκλοφορούν πολλές ψευδείς φήμες στην αγορά.

- Α :  ‘Όμως, η Ελλάδα στέκεται όρθια.
- Κ : Κανείς δεν τρέφει αυταπάτες. Εδώ γίνεται άγρια μάχη. Ο λαός χτυπάει την γροθιά του. Υπάρχει αίμα στους δρόμους. Σου το λέω από πρώτο χέρι. Δεν θα φύγουν, αλλά δεν θα είναι εύκολη μάχη
- Α:  Η μάχη ξεκίνησε.

συνέντευξη στο TV Press και ανταπόκριση στο Infowars

πηγή: antinews.gr και http://www.inprecor.gr/

μετάφραση – απομαγνητοφώνηση Inprecor (και φίλοι – αναγνώστες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου