4/7/13

24η μέρα ανένδοτου αγώνα στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ!


24η μέρα ανένδοτου αγώνα στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ!

Χθες Τετάρτη (3/7) η ΠΟΣΠΕΡΤ κατέθεσε υπόμνημα στο Συμβούλιο Επικρατείας,  για τη μη εφαρμογή της απόφασης  που  για 17 μέρες τώρα προκλητικά αγνοεί  η Κυβέρνηση,   προκειμένου να  ανοίξουν οι πομποί  της ΕΡΤ και να  δοθεί πλήρες Ραδιο-Τηλεοπτικό πρόγραμμα. 

Κατατέθηκε επίσης , την Τετάρτη (3/7), πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής από την μείζονα αντιπολίτευση, ζητώντας να διερευνήσει η Βουλή «τις άκρως επιζήμιες για τη Δημοκρατία και το δημόσιο συμφέρον ενέργειες, πράξεις και παραλείψεις, παντός υπευθύνου που σχετίζονται με την απόπειρα βίαιης κατάργησης της ΕΡΤ και την παρεμπόδιση λειτουργίας και εκπομπής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Επικράτεια, καθώς και την ευθεία παραβίαση του συνταγματικού πλαισίου, με την οποία δρομολογήθηκε ο ξαφνικός θάνατος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».

Υπόμνημα στο ΣΤΕ κατέθεσαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ!

Να συμμορφωθούν προς την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας που διατάσσει την άμεση επαναλειτουργία του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Σίμο Κεδίκογλου, με υπόμνημά τους προς τον αρχαιότερο αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτ. Ρίζο η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο πρόεδρός της Παν. Καλφαγιάννης.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ υπογραμμίζει στο υπόμνημά της, το οποίο θα εξετάσει ο κ. Ρίζος, σήμερα Πέμπτη 4/7, ότι «μετά την παρέλευση ικανού χρόνου από την έκδοση» της επίμαχης απόφασης του ΣτΕ, «δεν παρουσιάζεται συμμόρφωση του ελληνικού Δημοσίου» προς αυτήν.
Αντίθετα, προσθέτει η ΠΟΣΠΕΡΤ, «η δημόσια ραδιοτηλεόραση, σε ό,τι αφορά τις, από πλευράς της εκτελεστικής εξουσίας, αναγκαίες προς τούτο ενέργειες, εξακολουθεί να μη λειτουργεί και να μην εκπέμπει τις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και το σήμα της ΕΡΤ Α.Ε.».

Παράλληλα, υπογραμμίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ, οφείλει «το Ελληνικό Δημόσιο να προβεί στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προς άμεση και πλήρη συμμόρφωσή του στις ως άνω αποφάσεις (σ.σ.: την προσωρινή διαταγή του κ. Κ. Μενουδάκου και την απόφαση του Τμήματος Αναστολών) του δικαστηρίου σας, ως τέτοιο δε προσήκον, πρόσφορο και αποτελεσματικό μέτρο υφίσταται εν προκειμένω μόνο η επαναλειτουργία του συνολικού μηχανισμού της ΕΡΤ Α.Ε., με όλα τα μέσα παραγωγής και το προσωπικό της». 

Και συνεχίζει: «Η αντιφατική επίκληση από το Ελληνικό Δημόσιο αφενός της δήθεν απόλυσης του προσωπικού της ΕΡΤ Α.Ε. και αφετέρου της υποχρέωσης αυτού να συνεχίσει να εκτελεί την ακύρως καταγγελθείσα σύμβαση εργασίας του, ασφαλώς δεν συνιστά ικανοποιητική λύση ούτε για τους εργαζομένους ούτε για το δημόσιο συμφέρον και βεβαίως απέχει πολύ από το να συνιστά συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του δικαστηρίου σας».

Ακόμη, επισημαίνει η Ομοσπονδία την αντίφαση ότι ο ειδικός διαχειριστής της ΕΡΤ Α.Ε. «για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου απέστειλε ταχυδρομικώς ανυπόγραφες επιστολές στους ακύρως απολυθέντες εργαζομένους με τις οποίες, μεταξύ των άλλων, τους καλεί να συνεχίσουν να φυλάσσουν τον χρεωμένο σε αυτούς εξοπλισμό της ΕΡΤ Α.Ε. και παντός είδους περιουσιακά στοιχεία αυτής, στο πλαίσιο των καθηκόντων που απορρέουν από την εκτέλεση της λυθείσης σύμβασης (τους), τον κανονισμό και κάθε σχετική γενική ή ειδική ανάθεση καθηκόντων».

Επίσης, η ΠΟΣΠΕΡΤ κάνει αναφορά στις εργασιακές σχέσεις των απασχολούμενων στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και καταλήγει ότι για την ίδρυση του "νέου" ραδιοτηλεοπτικού φορέα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση «ουδεμία ουσιώδης εξέλιξη έχει μέχρι σήμερα υπάρξει».

Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο τα μεσάνυχτα της 20ής Ιουνίου 2013 αποφάσισε την αναστολή της κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία διακόπηκε πραξικοπηματικά η λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε., ενώ το δικαστήριο διέταξε «στο συντομότερο δυνατό χρόνο» τη μετάδοση προγράμματος.

Πηγή: ίσκρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου