8/7/13

Το πραξικόπημα κλιμακώνεται


Αστυνομία και εισαγγελείς ρίχνουν τους πομπούς της ΕΡΤ στη Δυτική Ελλάδα

Αργά το βράδυ της Κυριακής 7/7 αστυνομικές δυνάμεις -μεταξύ αυτών και ο αστυνομικός διευθυντής ασφαλείας Ζακύνθου - μαζί με μία ειρηνοδίκη και έναν ιδιώτη τεχνικό έφθασαν στον Αίνο της Κεφαλονιάς ρίχνοντας τον πομπό της ελληνικής ραδιοφωνίας. Τεχνικοί και αλληλέγγυοι πολίτες που κατέφθασαν στο σημείο διαπίστωσαν ζημιές στον εξοπλισμό των πομπών ενώ η αστυνομία δεν τους επιτρέπει να μπουν στα κτήρια και να εξετάσουν αν υπάρχουν φθορές και στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πάντως είναι σχεδόν βέβαιοι πως και οι εγκαταστάσεις έχουν υποστεί αδικαιολόγητες ζημιές από τους πραίτορες της τάξης.
 
Στην Πάτρα από την άλλη οι αστυνομικές δυνάμεις κατευθύνονται προς το Παναχαϊκό Όρος όπου βρίσκονται οι πομποί για να τους βγάλουν εκτός λειτουργίας. Στην πόλη της Πάτρας όμως και συγκεκριμένα στην περιοχή του δασυλλίου υπάρχουν και εφεδρικοί πομποί, όπου εκεί έχουν μαζευτεί εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι -περίπου 500 τον αριθμό- περιφρουρώντας τους πομπούς και τον αγώνα των απολυμένων της ΕΡΤ.
Η επιτροπή αγώνα Πάτρας αποφάσισε την 24ωρη συνεχή ροή ενημέρωσης μέσω του τοπικού περιφερειακού σταθμού με παράλληλη περιφρούρηση των πομπών αλλά και των γραφείων της ΕΡΑ. Η έμπρακτη και ενεργή συμμετοχή του αλληλέγγυου κόσμου στις περιφρουρήσεις είναι αναγκαία και επιβεβλημένη. Παρακάτω ακολουθεί η ανακοίνωση των εργαζομένων όπως ανέβηκε στο ertopen.com:

"Το πραξικόπημα κλιμακώνεται"

Μετά τα Γεράνεια, ακολουθεί ο Αίνος, το Παναχαϊκό όρος και το Δασύλλιο Πάτρας. Με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων ιδιώτες τεχνικοί ρίχνουν και… άλλο μαύρο στις συχνότητες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Η πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης να φιμώσει την ΕΡΤ, το βράδυ της 11ης Ιουνίου έχει και άλλα…θλιβερά επεισόδια. Έριξαν τον πομπό στα Γεράνεια. Σήμερα, λίγο μετά τις 8 το βράδυ ρίχνουν τον πομπό στον Αίνο της Κεφαλλονιάς και είναι σε εξέλιξη επιχείρηση για να ρίξουν και τους πομπούς στην Αχαΐα. Στην Πάτρα οι εργαζόμενοι στην τοπική ΕΡΑ και πλήθος πολιτών έχουν ήδη κινητοποιηθεί για να αποτρέψουν μία ακόμη πράξη ωμής παρέμβασης στις δημόσιες συχνότητες.
 

Όλα αυτά γίνονται για να ανοίξουν δρόμο και σε νέες παραβιάσεις της νομιμότητας και της Δημοκρατίας; Για να βαφτίσουν συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ τα όποια σχέδια πειρατείας έχουν στο νου τους;
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι στη θέση τους. Εργάζονται και παράγουν πλήρες ραδιοτηλεοπτικό και διαδικτυακό πρόγραμμα και όλες της δραστηριότητες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Ταυτόχρονα περιφρουρούν τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές του Ραδιομεγάρου. Ανταποκρίνονται στο διάλογο του αρμόδιου υφυπουργού Παντελή Καψή και ενεργούν στο… φως της ημέρας. Η κυβέρνηση με συνέπεια, καθώς φαίνεται, συνεχίζει να αποφασίζει και να επιχειρεί νύχτα. Η κοινωνία όμως δεν κοιμάται και η διεθνής κατακραυγή δεν φιμώνεται. Καλούμε τον κόσμο να περιφρουρήσει τις δημόσιες συχνότητες και τις δομές της Δημοκρατίας.
 
Οι πομποί που ρίχνουν, το μαύρο το οποίο επιχειρούν να ρίξουν σε όλη τη χώρα αγριεύει και σοκάρει, αλλά δεν φοβίζει κανέναν.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ

Η επιχείρηση σκοταδισμού συνεχίζεται

Εισβάλλουν στους πομπούς, προχθές στα Γεράνεια σήμερα στην Κεφαλλονιά, παραβιάζοντας κατάφωρα την απόφαση του ΣτΕ. Παραβίασαν την είσοδο, απομάκρυναν τους εργαζομένους και με τη βοήθεια ιδιωτών τεχνικών από το Άργος ακύρωσαν την εκπομπή της ΕΡΤ! Τρέμουν το πρόγραμμα της ΕΡΤ και προσπαθούν να τη φιμώσουν! Αλλά ό,τι και να κάνουν, δύο εκατομμύρια Έλληνες πολίτες παρακολουθούν την ΕΡΤ ιντερνετικά, ενώ πολλοί άλλοι, βλέπουν και ακούν Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση όπου μπορούν ακόμα αναλογικά! Αυτό τους ανατρέπει τα σχέδια και έχουν αναλάβει πειρατική δράση! Δεν θα το επιτρέψουμε. Κάθε μέρα, κάθε ώρα στο Ραδιομέγαρο, στην ΕΤ3 και σε κάθε τοπικό σταθμό!

ΠΟΣΠΕΡΤ
 
πηγή: Κατάληψη ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου