16/7/13

Σε μαχητική ετοιμότητα οι πολίτες για την ακύρωση των μνημονιακών πολιτικών

Πορείες και συναυλίες κατά του πολυνομοσχεδίου

Με αίτημα την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη 24ωρη απεργία ενώ αύριο-ημέρα ψήφισής του- αναμένεται κορύφωση των κινητοποιήσεων. Κλειστοί θα είναι από τις 9.30 το πρωί οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός», «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» λόγω της συγκέντρωσης ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος ενώ συγκέντρωση στις 10.30 πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς.

Κλειστοί θα είναι σήμερα Τρίτη οι δήμοι και οι δημόσιες υπηρεσίες ενώ οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα κάνουν προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Στις 20.30 έχει προγραμματιστεί πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, με τη συμμετοχή όλων των κλάδων εργαζομένων του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα. Θα πραγματοποιηθεί ολονύχτια διαμαρτυρία - περικύκλωση της Βουλής και συναυλία συμπαράστασης.

Στην απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στους ασφαλιστικούς οργανισμούς και Ταμεία, στις ΔΕΚΟ και τραπεζοϋπάλληλοι. Κάλεσμα για συμμετοχή στη σημερινή απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, με προσυγκέντρωση 11.30 στην πλατεία Καλυθμώνος απηύθυνε η ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της: "Στο νέο πολυνομοσχέδιο που συνεχίζει να γκρεμίζει εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα, που μεγαλώνει τη στρατιά των ανέργων και που φέρνει νέα δεινά για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, ο κόσμος της εργασίας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος". 
 
Oι εργαζόμενοι στα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσηςθα πραγματοποιήσουν τετράωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 14:00.Η ΠΟΣΠΕΡΤ επίσης καλεί για συμμετοχή στο συλλαλητήριο τονίζοντας μεταξύ άλλων :"διακηρύσσουμε  ότι μένουμε αταλάντευτοι, ανυποχώρητοι και σε μαχητική ετοιμότητα για την ακύρωση των μνημονιακών πολιτικών, για τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων, τη διασφάλιση βιωσιμότητας των ασφαλιστικών Ταμείων μας, την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας που μαστίζει τον κλάδο, της εργασιακής ανασφάλειας και της δραματικής κατάστασης που βιώνουν οι συνταξιούχοι, με τις απάνθρωπες περικοπές των συντάξεων, όπως και για την υπεράσπιση του κράτους πρόνοιας, για την υγεία, την εκπαίδευση, το νερό, τις συγκοινωνίες και την κοινωνική ασφάλιση".

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων θα επέλθει από τις 10 το πρωί, ενώ θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 8 το βράδυ.
Κανονικά θα λειτουργούν Μετρό, Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και Τραμ.

Ωστόσο δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια προς το αεροδρόμιο λόγω της απεργίας των εργαζομένων στον ΟΣΕ. Επιβάτες με προορισμό το αεροδρόμιο μπορούν να εξυπηρετούνται, μεταξύ 9 το πρωί και 9 το βράδυ, μέσω των λεωφορειακών γραμμών Χ95 από Σύνταγμα/Εθνική Άμυνα ή Χ97 από Δάφνη.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν όλη τη μέρα τα τρένα ενώ ματαιώνονται, σήμερα, τα τελευταία βραδινά δρομολόγια καθώς και τα και τα πρωινά δρομολόγια της Τετάρτης, 17 Ιουλίου.Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα δρομολόγια στις τουριστικές αμαξοστοιχίες, με διαδρομές Ολυμπία- Πύργος- Κατάκολο και Α. Λεχώνα- Μηλιές, που θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Προβλήματα και στις πτήσεις

Καθυστερήσεις και ματαιώσεις αναμένονται και στις αερομεταφορές λόγω της συμμετοχής στην απεργία με στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Λόγω της συμμετοχής των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία στην απεργία, τα δημόσια νοσοκομεία, οι δομές της πρόνοιας και το ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας

Στο πόδι και η Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στη Μοναστηρίου και μηχανοκίνητη πορεία θα πραγματοποιήσουν το πρωί οι δημοτικοί αστυνομικοί. Συγκέντρωση στις 10:30 στο άγαλμα του Βενιζέλου θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ. Στις 11:30, στην ΕΡΤ3 έχουν καλέσει σε συγκέντρωση το ΕΚΘ, η ΕΔΟΘ, ο ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εξωκοινωβουλευτική αριστερά ενώ έξω από το κτίριο αναμένεται να καταλήξει η πορεία των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης που θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο.

Πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου