20/7/13

Ψήφισμα γενικής συνέλευσης δημοσιογράφων ΕΡΤ

Γράφαμε χτες για τον απροκάλυπτο εκβιασμός στον οποίο είχε προχωρήσει ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής δίνοντας τους 48 ώρες στους απολυμένους  της ΕΡΤ να εγκαταλείψουν το Ραδιομέγαρο. 

Δεν πέρασε ο εκβιασμός του Παντελή Καψή στους εργαζόμενους της ΕΡΤ!
Ο εκβιασμός του δεν βρήκε ανταπόκριση σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης των δημοσιογράφων της ΕΡΤ οι οποίοι αποφάσισαν να παραμείνουν στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής και να συνεχίσουν να εκπέμπουν κανονικά πρόγραμμα
Ψήφισμα γενικής συνέλευσης δημοσιογράφων ΕΡΤ 
 
Με ευρεία πλειοψηφία η Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ αποφάσισε:
Είμαστε εδώ. Σε σύμπνοια με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι δημοσιογραφικές ενώσεις αρχής γενομένης, από αύριο Παρασκευή 19 Ιουλίου στα ιδιωτικά κανάλια της Digea αλλά και του σκεπτικού των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης της ΠΟΣΠΕΡΤ παραμένουμε και εκπέμπουμε πλήρες ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα και διαδικτυακή ενημέρωση από τις κεντρικές και περιφερειακές εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Καταδεικνύουμε μία σειρά από αναξιοπιστίες και αντιφατικές δημόσιες δηλώσεις που δεν συμβάλλουν θετικά στο διάλογο που ευαγγελίζεται με θέρμη ο ίδιος ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης  και διακριτικά στηρίζουν άλλα μέλη της συγκυβέρνησης.

Στις 15  Απριλίου του 2013, δηλαδή σχεδόν δύο μήνες πριν το πραξικοπηματικό «μαύρο» στις δημόσιες συχνότητες οι κυβερνώντες δήλωναν ότι «είχαν κουραστεί να διαψεύδουν φήμες για το κλείσιμο της ΕΡΤ».

Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, από τη Βουλή απευθυνόμενος σε πολιτικό κόμμα είπε ότι το «μαύρο θα φύγει». Ο αρμόδιος υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης όταν ερωτήθηκε σχετικά με τη ΔΤ είπε ότι βγήκε βιαστικά στον αέρα, χωρίς να είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, διότι  έπρεπε να φύγει το «μαύρο». Για την αλήθεια μπορεί να απαντήσει μόνο η κυβέρνηση. Εμείς μόνο να επισημάνουμε ότι το «μαύρο» δεν είναι δεν έγινε και δεν μπορεί να γίνει ποτέ ζήτημα ενός κόμματος. 

Η δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι υπόθεση της κοινωνίας.
Ένα 24ωρο πριν, με επικεφαλής τον κ. Βορίδη, εξαπολύθηκε το μπαράζ μιας συντονισμένης επιχείρησης απαξίας όσων εργάστηκαν και εργάζονται στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Η μόνη συνέπεια που έχουν επιδείξει οι κυβερνώντες είναι η συμμετοχή τους με ευλάβεια στην ενορχηστρωμένη επικοινωνιακή εναλλαγή των ρόλων με «σκληρούς» και «συναινετικούς», για να αποδείξουν πόσο «αμαρτωλοί» είναι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Καταδεικνύουμε ότι η στοχευμένη ανάδειξη του «πίνγκ – πονγκ» μεταξύ των «καλών» και των «κακών» της κυβέρνησης για το ύψος των αποζημιώσεων των απολυμένων εργαζομένων, σε βασικό θέμα του διαλόγου για το παρόν και το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι ένα ακόμη δείγμα αναξιοπιστίας.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ θα επανέλθουν μετά τα όποια νέα δεδομένα φέρει η κατάθεση της τροπολογίας «που παζαρεύει τις αποζημιώσεις των εργαζομένων» με «αντάλλαγμα» να εγκαταλείψουν το Ραδιομέγαρο και να παραδώσουν εν λευκώ το ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα, την ενημέρωση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία που παράγουν.
 
Σε νέα Γενική Συνέλευση θα καθορίσουν το πλαίσιο της τελικής συνάντησης με τον αρμόδιο υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. 

πηγή: βαθύ κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου