23/7/13

«Το Success Story δεν είναι ούτε success ούτε story»


Huffington Post για ΕΡΤ

Με τίτλο «Το Success Story δεν είναι ούτε success ούτε story» δημοσιεύθηκε στη «Huffington Post» άρθρο της δημοσιογράφου και ακτιβίστριας Kirsten Han, για την πλημμελή, όπως αναφέρει, κάλυψη του θέματος της ΕΡΤ από τον διεθνή Τύπο.

Συγκεκριμένα, κατήγγειλε πως, στις 11 Ιουλίου, το CNN μετέδωσε με ανακριβή τρόπο την είδηση ότι ξεκίνησε να εκπέμπει και πάλι η ΕΡΤ με μία εκπομπή τής (Ε)ΔΤ, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοί της «ήταν πολύ αναστατωμένοι».

«Να εξηγήσω κάτι. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι πολύ απλά εξαιρετικά ενοχλημένοι, γιατί αυτό που μεταδίδεται αυτήν τη στιγμή δεν είναι η ΕΡΤ.
Η δημόσια τηλεόραση που βγαίνει σήμερα στον “αέρα” είναι ένα βιαστικό εγχείρημα, από ένα κανάλι που εκπέμπει χωρίς άδεια και χωρίς κατάλληλο προσωπικό.
Για την ακρίβεια, σκηνοθέτης, του οποίου η ταινία ήταν από τις πρώτες που προβλήθηκαν, θα κινηθεί νομικά κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας τη για δυσφήμηση που προβλήθηκε το έργο του από αυτό το κατάπτυστο κανάλι» γράφει η Kirsten Han.

Προσθέτει παράλληλα ότι: «Για να είμαστε δίκαιοι, δεν ήταν μόνο το CNN. Το Reuters μετέδιδε τον Ιούνιο ότι η ΕΡΤ θα ξανάνοιγε μετά τη “δικαστική νίκη”, αφήνοντας να διαφανεί ότι το πρόβλημα με τον ξαφνικό της θάνατο και το «μαύρο» στις οθόνες είχε επιλυθεί. Το story του, μάλιστα, αναμεταδόθηκε επίσης από άλλα διεθνή μίντια, όπως, π.χ., τον “Guardian”».

Μπορεί, βέβαια, κάποιος να πει πως ο διεθνής Τύπος αντιμετωπίζει προβλήματα, εξαιτίας των περιορισμένων πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού, εντούτοις το γεγονός αυτό «δεν συνιστά σε καμία περίπτωση δικαιολογία».

 Η δημοσιογράφος κλείνει το ιδιαίτερα εύστοχο άρθρο της με ένα ρητορικό ερώτημα:
«Έχουμε ακούσει για την παρακμή στον τομέα του International News Reporting. Αν όμως αυτό συμβαίνει τώρα, και αν δίνεται ελάχιστη προσοχή σε μεγάλες ιστορίες όπως αυτή της ΕΡΤ, τι θα συμβεί αν συρρικνωθεί ο τομέας του διεθνούς ρεπορτάζ ακόμα περισσότερο;
Αν χάνουμε το ρεπορτάζ για τόσο σημαντικά θέματα, όπως είναι η ΕΡΤ, τι άλλο θα χάσουμε στο μέλλον;»…

Πηγή: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου