12/7/13

Φέτος όλη η Ελλάδα βλέπει ΕΡΤ



Σπάστε τους τα νεύρα! Βάλτε ΕΡΤ
Σπάστε τους τα νεύρα! Βάλτε ΕΡΤ

Ας μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ένα ανοιχτό σινεμά πολιτισμού και ενημέρωσης.

Υπάρχουν ορισμένες στιγμές στην σύγχρονη ελληνική ιστορία που το να ακούς στη διαπασών την τηλεόραση του γείτονα δεν σε ενοχλεί. Κάποιο σημαντικό γεγονός ή μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση σε κρατά προσηλωμένο και όλοι οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί δέκτες συντονίζονται.
Η ΕΡΤ μας έχει προσφέρει αρκετές τέτοιες στιγμές. 
Ήρθε λοιπόν ο καιρός να της το ανταποδώσουμε.

Ανάμεσα στις πολλές ιδέες που ακούστηκαν, ζυμώθηκαν και εξελίχθηκαν στις ανοιχτές συζητήσεις της “πρωτοβουλίας καλλιτεχνών-διανοουμένων για ελεύθερη ενημέρωση και ελεύθερο πολιτισμό” ήταν και η δημιουργία ενός δικτύου πολιτών που θα αναλάβουν τη δημόσια προβολή του σήματος της ΕΡΤ.
Η ιδέα είναι απλή και φροντίσαμε ήδη να την μεταφέρουμε στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που απάντησαν με ενθουσιασμό. 
Αυτό το καλοκαίρι ας ακούσουμε και ας δούμε “στη διαπασών” τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Ένας απλός προτζέκτορας και ένα λάπτοπ με σύνδεση στο Ίντερνετ αρκούν για να μετατρέψουν κάθε πλατεία της Ελλάδας σε μια ανοιχτή αίθουσα προβολής.

Ένας δημοτικός κινηματογράφος ή ένα πολιτιστικό στέκι μπορούν να μετατραπούν σε χώρο συγκέντρωσης και συζήτησης. Οι Εργαζόμενοι της ΕΡΤ και η ομάδα κινηματογραφιστών έχουν ήδη συγκεντρώσει εξαιρετικά ντοκιμαντέρ, οι δημιουργοί των οποίων έχουν προσφέρει τα δικαιώματα της δουλειάς τους για προβολή. Κάθε απόγευμα ή κάθε βράδυ λοιπόν πάμε σινεμά με την ΕΡΤ.
Στο παρελθόν εκατοντάδες ομάδες πολιτών και κάθε είδους συλλογικότητες πρόβαλλαν ντοκιμαντέρ και ταινίες οι οποίες συχνά συνδέονταν με ανοιχτές συζητήσεις ή ακόμη και πάρτυ. Ας κάνουμε όλοι το ίδιο προβάλλοντας το αγαθό της δημόσιας ενημέρωσης. Ας προβάλλουμε ένα κομμάτι δημοκρατίας.

Το σήμα της EBU είναι ήδη αρκετό για την μετάδοση μέσω Ίντερνετ αλλά το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο και ιδιαίτερα οι σχολές που σχετίζονται με προγραμματισμό και νέες τεχνολογίες πρέπει να προσφέρουν ισχυρότερη υποδομή.
Φυσικά αντίστοιχες πρωτοβουλίες πρέπει να υπάρξουν και για το σήμα της δημόσιας ραδιοφωνίας. Οι εκατοντάδες τοπικοί σταθμοί σε όλη την Ελλάδα ας αναλάβουν να αναμεταδίδουν κάποιο τμήμα του προγράμματος.
 
Η κυβέρνηση εκτός από τα μακιαβελικά σχέδια του κ. Καψή να προσπαθήσει να διασπάσει την ενότητα των εργαζομένων, ευελπιστεί ότι το καλοκαίρι θα διαλύσει και το κίνημα αλληλεγγύης που έχει δημιουργηθεί. 
Γιατί λοιπόν να μην αντιστρέψουμε τους όρους του παιχνιδιού;
Το ραδιομέγαρο στην Αθήνα και τα υπόλοιπα κτίρια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης παραμένουν σύμβολα του αγώνα όλων των εργαζομένων αλλά δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να είναι μόνο αυτά.

Φέτος όλη η Ελλάδα βλέπει ΕΡΤ.

πηγή: info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου