14/7/13

34 μέρες ανυποχώρητου αγώνα στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής!

Να σταματήσει η «δημόσια τηλεόραση» - μαϊμού ζητούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ 

Αδιάλλακτη η κυβέρνηση: «Προχωράμε και χωρίς εσάς»!

«Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν εκ των υστέρων το 'μαύρο' της 11ης Ιουνίου, προσφέροντας πολιτικό άλλοθι σε κανένα κόμμα. Δεν συμμετέχουν σε κανένα 'παζάρι' με προαπαιτούμενο να 'σφραγιστούν' έστω και για ένα λεπτό τα ραδιοφωνικά - τηλεοπτικά στούντιο και πλατώ των κεντρικών και περιφερειακών εγκαταστάσεων της ΕΡΤ και να 'αλυσοδεθούν' οι πόρτες του Ραδιομεγάρου» τονίζουν σε νέα ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. 

Απαντώντας στον κ. Καψή σχετικά με τη διαδικασία της ανοιχτής πρόσκλησης ενδιαφέροντος για απασχόληση 2.000 εργαζόμενων της ΕΡΤ, επισημαίνουν πως «κανείς δεν μπορεί να την εμποδίσει», αλλά τονίζουν: «Είναι καιρός να μάθουμε ποιοι και με ποια εξειδικευμένη γνώση θα καταρτίσουν οργανόγραμμα, αριθμό εργαζομένων ανά ειδικότητα και προδιαγραφές λειτουργίας δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Ο χρηματιστής - τραπεζικός κ. Γκίκας Μάναλης και οι εθελοντές συνεργάτες του έχουν άραγε την τεχνογνωσία για ένα εγχείρημα τέτοιου βεληνεκούς ή μήπως θα αρκεστούν σε ένα φτωχό, πρόχειρο και ανυπόληπτο κανάλι τύπου 'ΔΤ'». 

Χαρακτηρίζοντας ελλιπή την ενημέρωση του υφυπουργού, αναφέρουν πως «η μισθοδοσία της ΕΡΤ αφορά το 44% του προϋπολογισμού της εταιρείας και είναι αντίθετα από ότι υποστήριξε ο κ. Καψής πολύ κοντά στο 'ιδανικό' 40% με βάση τα διεθνή ραδιοτηλεοπτικά πρότυπα και τις έρευνες της EBU».

Προσθέτουν πως «σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της εταιρείας, πριν το 'λουκέτο' οι δαπάνες μισθοδοσίας ήταν λίγο περισσότερο από το 35% της συνολικής λειτουργίας».Απαντώντας στις αναφορές του κ. Καψή για «χειροκίνητη τηλεόραση» που απαιτεί αδικαιολόγητα μεγάλο αριθμό εργαζομένων και αναχρονιστικές μεθόδους», τονίζουν πως τούτο «ήταν κυρίως επίτευγμα των κυβερνήσεων που 'φόρτωναν' με... υποχρεώσεις την ΕΡΤ», σημειώνοντας πως «η ΕΡΤ είναι επιφορτισμένη για την αποκλειστική κάλυψη του συνόλου της δραστηριότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας, των πολιτικών αρχηγών και των κοινοβουλευτικών κομμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με την υποχρέωση μάλιστα να προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ το τηλεοπτικό υλικό στα ιδιωτικά κανάλια (pool), τα οποία με απόφαση της Πολιτείας τα μετέδιδαν και πρώτοι, υπονομεύοντας τον όποιο ανταγωνισμό με την ΕΡΤ».

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ "ΜΑΪΜΟΥ"
 
Την έντονη αντίδραση των εργαζομένων της ΕΡΤ έχει προκαλέσει η έναρξη της εκπομπής της ψευδεπίγραφης "Δημόσιας Τηλεόρασης" (με διακριτικό τίτλο ΔΤ), οι οποίοι συνεχίζουν ανυποχώρητα για 33η μέρα το δίκαιο αγώνα τους, για να παρθεί πίσω η απόφαση για την διάλυση της ΕΡΤ και η απόλυσή τους και να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που πετάει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους!

Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευή (12/7) από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα ιδιωτικά στούντιο από όπου εκπέμπει η ΔΤ.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αναφέρουν: «Ένα μήνα η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει μαύρο-σκοταδισμό. Ένα μήνα η κυβέρνηση παρανομεί και προσπαθεί να τρομοκρατήσει. Ένα μήνα η κυβέρνηση μέσα από τα "συνεργαζόμενα" ΜΜΕ συκοφαντεί και λοιδορεί την ΕΡΤ και τους εργαζόμενους της. Μετά από ένα μήνα η κυβέρνηση δημιουργεί το κανάλι ΕΔΤ ή ΔΤ ή κάτι άλλο...».

"Μετά από ένα μήνα εκπέμπει πειρατικά λίγες ώρες πρόγραμμα "κονσέρβα"... Χρησιμοποιεί ιδιωτικές επιχειρήσεις που ανήκουν σε ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών για την μετάδοση και διανομή του σήματος με περιφρούρηση από ειδικές δυνάμεις. Αυτή είναι η Δημόσια Τηλεόραση που θέλουν. Μια τηλεόραση ελεγχόμενη στα χέρια των ιδιωτικών συμφερόντων που θα εξυπηρετεί την προπαγάνδα τους».

ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
 
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο δικηγόρος της ΕΡΤ, Γεώργ. Κόκκκας και επικαλούμενους 12 νομικούς ισχυρισμούς, ζητάει να ακυρωθούν όλες οι κυβερνητικές αποφάσεις, με τις οποίες σταμάτησε η λειτουργία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Ο επίμαχος δικηγόρος, πλέον της από 10.06.2003 πράξης νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) και της από 11.06.2013 κοινής υπουργικής απόφασης, με τις οποίες ανεστάλη η λειτουργία της ΕΡΤ ΑΕ, λύθηκαν όλες συμβάσεις των εργαζομένων σε αυτή, κλπ, ζητάει να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και αντίθετες στην ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία όλες οι σχετικές κοινές υπουργικές αποφάσεις, που εκδόθηκαν στη συνέχεια και αφορούν την ΕΡΤ, όπως είναι ο διορισμός του ειδικού διαχειριστή Γκίκα Μάναλη.

Ο κ. Κόκκας, ο οποίος, όπως αναφέρει από το 1987 εργάζεται στην ΕΡΤ με σύμβαση έμμισθης εντολής πάγιας αντιμισθίας, υποστηρίζει ότι από το κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, υφίσταται σοβαρή ηθική βλάβη από την αδυναμία να απολαύσει το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα της ΕΡΤ. Επιπρόσθετα, όμως, υφίσταται οικονομική και ηθική βλάβη, λόγω της επιβάρυνσης, που θα δεχθεί ο κρατικός προϋπολογισμός από τις αποζημιώσεις, που θα δοθούν στους απολυμένους και τις νέες προσλήψεις, που θα γίνουν, ενώ θα καταβάλει εξ΄ αυτών των λόγων και φόρους.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η επίμαχη ΠΝΠ είναι αντίθετη στο άρθρο 44 του Συντάγματος, καθώς για την έκδοσή της δεν υπήρξε καμία εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη, όπως απαιτεί ο συνταγματικός χάρτης, αλλά ούτε υπογράφεται από το σύνολο των μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Ακόμη, ζητάει την ακύρωση πέντε περίπου κοινών υπουργικών αποφάσεων, οι οποίες, όπως τονίζει, είναι αντισυνταγματικές (αντίθετες στα άρθρα 4, 107, κ.λπ. του Συντάγματος), εκδόθηκαν καθ΄ υπέρβασης νομοθετικής εξουσιοδότησης, πάσχουν από έλλειψη αιτιολογίας, είναι αντίθετες σε διατάξεις της ελληνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Πηγή: ίσκρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου