21/7/13

Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν πρόκειται να μείνουν σιωπηλοί στο έγκλημα που συντελείται εις βάρος της δημόσιας υγείας


Απεργιακή κινητοποίηση με 24 πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στις 11πμ στο υπουργείο Υγείας, διοργανώνουν τα συνδικάτα των εργαζομένων στο χώρο των δημοσίων νοσοκομείων.
φωτο Αττικό Νοσοκομείο
 Για το θέμα που προέκυψε από την επίσκεψη του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο Αττικό Νοσοκομείο την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, αναφέρει σε ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ, ότι: «Ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης επισκέφτηκε σήμερα το Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ, αποκαλούμενο και ως "ναυαρχίδα του ΕΣΥ", προσδοκώντας προφανώς υποδοχή... ναυάρχου. 

Επειδή όμως είχε αμφιβολίες φρόντισε να διασφαλίσει την υποδοχή του μέσω των ΜΑΤ που έφτασαν πολύ ώρα πριν τη δική του άφιξη στο Νοσοκομείο. 

Απεναντίας, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του ΑΤΤΙΚΟΝ δεν είχαν καμιά αμφιβολία ότι η πολιτική που διαλύει τη δημόσια υγεία πρέπει να αποδοκιμάζεται με τον πλέον ρητό και αγωνιστικό τρόπο και γι αυτό συγκεντρώθηκαν στην πύλη του Νοσοκομείου διαμαρτυρόμενοι.  

Οι εργαζόμενοι στο «Αττικό» εξέδωσαν ανακοίνωση για τα γεγονότα.
«Η γενική συνέλευση των εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου καταδικάζει την πρωτοφανή εισβολή των ΜΑΤ και τους προπηλακισμούς εργαζομένων, γιατρών και συνοδών που διαμαρτυρόντουσαν ενάντια στην επίσκεψη – παρωδία του Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη στο νοσοκομείο μας.
Η γενική συνέλευση χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετείχαν στη μαχητική διαμαρτυρία καταγγέλλοντας της διάλυση της δημόσιας υγείας και την κυβερνητική τρομοκρατία. Σε κοινό μέτωπο με τους ασθενείς, τους υπόλοιπους υγειονομικούς και το λαό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ».


133918-540698_4810084739613_1103846581_n_1Ο Υπουργός μιας κυβέρνησης που υπονομεύει τη δημόσια υγεία, κλείνει νοσοκομεία, απολύει και θέτει σε διαθεσιμότητα προσωπικό, παραδίδει το ΕΣΥ στα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στο ΑΤΤΙΚΟ της αθλιότητας των ράντζων και της έλλειψης προσωπικού.

Τελικά ο κ. Γεωργιάδης εισήλθε στο Νοσοκομείο από την πύλη τροφοδοσίας και μίλησε σε ισχνότατο ακροατήριο, πράγμα που τον ενόχλησε σφόδρα.  
Μίλησε σε άδειο αμφιθέατρο (με την παρουσία 5-10 παρατρεχάμενων της διοίκησης και 15-20 πανεπιστημιακών καθηγητών), φρουρούμενος από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που εισέβαλλαν στο νοσοκομείο.

Το σωματείο και η γενική συνέλευση καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου (Διοικητή, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και ορισμένους Πανεπιστημιακούς καθηγητές) που νομιμοποίησαν την είσοδο των ΜΑΤ στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και δέχτηκαν να συνομιλήσουν μαζί του σε συνθήκες βίας και τρομοκρατίας.

Δυστυχώς η ενόχληση του κ. Γεωργιάδη εξετράπη σε συκοφαντία, κατηγορώντας τους εργαζόμενους ότι τον ξυλοκόπησαν, πράγμα αδύνατο να συμβεί, ενώ βρίσκονταν φρουρούμενος από δεκάδες αστυνομικούς και μια διμοιρία ΜΑΤ. 

Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν πρόκειται να μείνουμε σιωπηλοί στο έγκλημα που συντελείται εις βάρος της δημόσιας υγείας. 

Θα συνεχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε, να κινητοποιούμαστε και να κινητοποιούμε τον ελληνικό λαό, συγκροτώντας ένα ευρύ μέτωπο προάσπισης της δημόσιας υγείας. 
Απόδειξη η απεργία που έχουμε εξαγγείλει την επόμενη Τετάρτη 24 Ιουλίου γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ εναντίον των συγχωνεύσεων και λουκέτων σε δομές της δημόσιας υγείας».

πηγή: ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου