22/7/13

Πρώτη «ήττα» για την Goodyear!


Οι πρώην εργαζόμενοι της Goodyear μετά από 17 χρόνια δικαστικών αγώνων εισέπραξαν το ποσό που τους έχει επιδικαστεί για το 7μηνο!


Τα πρώτα χρήματα μετά από 17 χρόνια δικαστικών αγώνων εισέπραξαν οι πρώην εργαζόμενοι του εργοστασίου της Goodyear τα οποία αφορούν στο 7μηνο. Ακολουθούν οι αποζημιώσεις απολύσεων αλλά και για την 5ετία. 
Πάντως σύμφωνα με το δ.σ. των πρώην εργαζομένων της Goodyear η εταιρεία δήλωσε ότι επιθυμεί να ξεκινήσουν από την επόμενη ημέρα πληρωμής του 7μηνου οι διαπραγματεύσεις για την 5ετία!

Ειδικότερα όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε το δ.σ. των παράνομα απολυμένων της Goodyear αναφέρεται χαρακτηριστικά: 
«Συνάδελφοι, μετά από ένα μεγάλο μακρόχρονο και σκληρό δικαστικό αγώνα πετύχαμε την πρώτη σημαντική νίκη που υποχρεώνει την GOODYEAR να πληρώσει. Αποδέχθηκε η εταιρεία να εξοφλήσει πλήρως τα ποσά που μας είχαν επιδικαστεί για το 7μηνο για όλους ανεξαιρέτως (περιλαμβάνονται και αυτοί για τους οποίους είχε κάνει αίτηση αναψηλάφησης).
Όλοι οι συνάδελφοι που είχαν δικαιωθεί για το 7μηνο θα πληρωθούν με επιταγές της εταιρίας.
Το ποσό της επιταγής θα περιλαμβάνει το κεφάλαιο και τους νόμιμους τόκους που είχαν επιδικαστεί με τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, αφού αφαιρεθούν όλες οι κρατήσεις υπέρ του δημοσίου για φόρο μισθωτών υπηρεσιών, τόκων, η αμοιβή του δικηγόρου μας και ο ΟΑΕΔ (το επίδομα ανεργίας του 7μηνου). Είναι πολύ σημαντικό να σταθούμε στην πρώτη μας νίκη, γιατί επιτέλους ανοίγει ο δρόμος για οριστική δικαίωσή και την πλήρη οικονομική μας αποζημίωση, βάση των τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων. Τα ποσά που πληρώνει τώρα η εταιρεία είναι μικρά, αλλά είναι αυτά ακριβώς που μας οφείλει. 
Θα ακολουθήσουν σύντομα η δικαίωση μας για τις αποζημιώσεις απολύσεων (Πρωτοδικείο) και την 5ετία (Εφετείο). Παράλληλα η εταιρεία δήλωσε ότι επιθυμεί να ξεκινήσουν από την επόμενη ημέρα πληρωμής του 7μηνου οι διαπραγματεύσεις για την 5ετια. Στα 17 χρόνια που πέρασαν έγιναν αγώνες, δικαστήρια, συγκεντρώσεις, ατελείωτες ώρες οργάνωσης, αναλύσεων, ενημερώσεων και αν νικήσαμε οφείλεται κυρίως στην ενότητα που έχουμε. Η GOODYEAR είναι ένας εξαιρετικά δύσκολος και σκληρός αντίπαλος που έκανε τα πάντα για να πετύχει τους σκοπούς της. Το δίκαιο όμως όσα χρόνια και αν περάσουν στο τέλος θα θριαμβεύσει.

Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε το δικηγόρο μας Άρι Καζάκο για τους δικαστικούς αγώνες που έκανε, όλους τους συναδέλφους μας που συμμετείχαν αυτά τα 17 χρόνια στις μάχες που δώσαμε ενωμένοι στους δρόμους και στα δικαστήρια, το διευρυμένο διοικητικό συμβούλιο που πάντα μέσα από ένα πνεύμα ενωτικό και αγωνιστικό καθοδήγησε με επιτυχία τον εξαιρετικά δύσκολο αγώνα για τη δικαίωσή μας και τέλος ένα ευχαριστώ για αυτά τα μέλη του ΔΔΣ που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο σήκωσαν στην πλάτη τους με μεθοδικότητα και αυταπάρνηση το τεράστιο έργο υποδομής που ήταν απαραίτητο να πραγματοποιηθεί, για να οργανωθούμε και να προετοιμασθούμε σε κάθε επίπεδο, ώστε να υλοποιηθούν οι δικαστικές αποφάσεις και να φθάσουμε στην πληρωμή.

Κερδίσαμε μια μάχη αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται μέχρι την οριστική νίκη. 
Ενότητα, υπομονή και πίστη στο σκοπό μας. 
Η νίκη είναι δική μας και θα είναι ολοκληρωτική. 
Το ΔΔΣ 17 Ιουλίου 2013».

Πηγή: autobusiness.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου