17/11/11

«Τρύπα» πολλών δις. στο έλλειμμα ανακαλύπτει το οικονομικό επιτελείο!

Νέα λεηλασία στο εισόδημα εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων

Μπαράζ 7 φόρων πληρωτέων μέχρι τέλος Φλεβάρη - Ο λαός δεν έχει και δεν πληρώνει!

Στο ίδιο έργο θεατές βρισκόμαστε για μία ακόμα φορά, αφού το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ανακάλυψε εκ νέου τρύπα 2,5 δισ. ευρώ στο έλλειμμα του 2011, την οποία θα επιχειρήσει να κλείσει με νέα εισπρακτικά μέτρα, τα οποία αναμένεται να συζητηθούν με τον ερχομό της τρόικα αυτήν την εβδομάδα στην Αθήνα.

Το βάρος θα κληθούν να σηκώσουν και πάλι τα συνήθη κοινωνικά υποζύγια των μισθωτών και των συνταξιούχων, τα οποία, ωστόσο μετά από ενάμιση και πλέον χρόνο πρωτοφανούς, σε ένταση και αδικία, λιτότητας έχουν περιέλθει σε κατάσταση φτώχειας και εξαθλίωσης με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην μπορούν να συντηρηθούν αλλά και να μην μπορούν να πληρώσουν το μπαράζ χαρατσιών και φόρων που τους έχει επιβληθεί.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η απελθούσα κυβέρνηση ακολούθησε μία βαθύτατα ταξική πολιτική, αφήνοντας ανέγγιχτο το ελληνικό κεφάλαιο και μεταθέτοντας τα βάρη της κρίσης στην πλευρά των εργαζομένων. 
Με βάση τόσο τις προγραμματικές δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού στη Βουλή, όσο και με δεδομένες τις σχέσεις του Λ. Παπαδήμου με το ελληνικό κεφάλαιο και δη το χρηματοπιστωτικό, το οποίο και επιθυμούσε διακαώς την τοποθέτηση του στη θέση αυτή, αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι η συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση όχι μόνο δεν πρόκειται να αλλάξει, αντίθετα αναμένεται να οξυνθεί.

Ήδη, δημοσιεύματα στον αστικό τύπο τις τελευταίες μέρες, προετοιμάζουν το έδαφος για νέες περικοπές στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, για «κούρεμα» στους μισθούς του δημοσίου που θα ξεπερνά και τα προβλεπόμενα από το νέο μισολόγιο-πεινολόγιο και βέβαια για εφαρμογή της προειλημμένης απόφασης για μειώσεις και στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα. 

Μάλιστα, την ίδια ώρα η νέα κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να παρατείνει την εσωτερική στάση πληρωμών καθυστερώντας ακόμη περισσότερο να αποπληρώσει ληξιπρόθεσμες οφειλές της, ενώ το κράτος εξακολουθεί να μην έχει καταβάλλει την επιστροφή φόρου σε χιλιάδες πολίτες από τους οποίους ζητά να σπεύσουν στα δημόσια ταμεία για να πληρώσουν τα χαράτσια και τους φόρους που τους έχουν επιβληθεί.

Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα που έχει διαμορφωθεί αποδεικνύει περίτρανα όχι μόνο τον άδικο χαρακτήρα της τροϊκανής πολιτικής που ακολουθείται αλλά και την αδιέξοδη φύση της. Κι αυτό γιατί, όπως πολλές φορές έχουμε αναλύσει διεξοδικά, ο ορυμαγδός των μέτρων λιτότητας που έχουν ληφθεί και θα συνεχίζουν να λαμβάνονται βυθίζει τη χώρα όλο και πιο βαθιά στην ύφεση, καθηλώνει την κατανάλωση στο ναδίρ οδηγώντας συνακόλουθα στην κατάρρευση των εσόδων και στην αέναη αποτυχία των στόχων που θέτουν τα μνημονιακά προγράμματα.

Άλλωστε, έχουμε φτάσει πλέον σε σημείο όπου οι πολίτες όχι απλά δεν θέλουν να πληρώσουν τα άδικα φοροεισπρακτικά και άλλα μέτρα που τους επιβάλλονται για την αποπληρωμή ενός χρέους που δεν είναι δικό τους, αλλά δεν μπορούν.

Κι επειδή τρόικα και κόμματα του μνημονίου, εντός και εκτός της νέας κυβέρνησης, γνωρίζουν πολύ καλά ότι «ουκ αν λάβουν παρά του μη έχοντος», προσπαθούν να καλύψουν την υστέρηση στα έσοδα που εκτινάσσει το έλλειμμα μέσα από την περαιτέρω περιστολή των κρατικών δαπανών, εντείνοντας τις «προσπάθειες» τους στο μέτωπο των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων μέ όχημα την εφεδρεία, κλείνοντας όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς του δημοσίου και ψαλιδίζοντας ακόμα περισσότερο τις ήδη πενιχρές και άγρια κουρεμένες δαπάνες για κοινωνική πολιτική.

7 φόρες θα κληθούμε να πάμε στο ταμείο της ΔΟΥ μέχρι τέλος Φεβρουαρίου - Όποιος δεν έχει ας πάρει φοροδάνειο...
Στα πλαίσια αυτά η κυβέρνηση φαίνεται πως ζηλεύει τη γνωστή ρήση που έχει αποδοθεί στη Μαρία Αντουανέτα για τα ψωμιά και τα παντεσπάνια. Ουσιαστικά αυτό που λένε στον λαό είναι: "δεν έχετε να πληρώσετε τους φόρους; ας πάρετε φοροδάνειο με την εγγύηση του δημοσίου". Το μελετώμενο ύψος των εγγυήσεων φτάνει τα € 500 εκατ. για να πληρωθούν 7 φόροι μέχρι και το τέλος Φλεβάρη.

Οι φόροι αυτοί είναι:
1. Το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων 2009 και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2010 και 2011
2. Οι δύο δόσεις του χαρατσιού των ακινήτων μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος
3. Το χαράτσι "αλληλεγγύης" για τα εισοδήματα του 2010 μαζί με τις μηνιαίες παρακρατήσεις από τη μισθοδοσία του χαρατσιού του 2012.
4. Ο ετήσιος φόρος εισοδήματος 2010, του οποίου η διαδικασία εξόφλησης δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα σε ορισμένες περιπτώσεις
4. Τα "φουσκωμένα" τέλη κυκλοφορίας του έτους 2012
5. Το τέλος επιτηδεύματος
6. Η περαίωση των ετών 2000 - 2009
                                   
"Νοικοκυριό Α.Ε." από το 2012, με καθολικό ''πόθεν έσχες''!

thumbΠλήρης απεικόνιση εισοδημάτων δαπανών & αποταμιεύσεων με άθλια φορομπηξία 10% επί των "διαφορών"!
Και πρόστιμο € 100 σε όσους δεν ζητούν αποδείξεις....

Σε "ποινικοποίηση" των ιδιοτήτων του φορολογουμένου και του καταναλωτή προχωρά με γοργά βήματα η κυβέρνηση Παπαδήμου, υλοποιώντας το "μονόδρομο" του μνημονιακού προγράμματος.

Σε ότι αφορά τα φυσικά πρόσωπα, από το 2012 θα ισχύσει το καθεστώς του "καθολικού πόθεν έσχες".
Έτσι θα υπάρχει μετατροπή των νοικοκυριών σε ΑΕ, καθώς κάθε φορολογούμενος/η, θα πρέπει να απεικονίζει καθολικά τα εισοδήματα, τις δαπάνες και τις αποταμιεύσεις, σε ένα νέο ειδικό έντυπο (Ε 10).

Η μέγιστη δυνατή επιτρεπόμενη απόκλιση θα είναι από 15% έως και 20%, και εφόσον αυτή είναι μεγαλύτερη τότε θα επιβάλλεται φόρος 10% επί της διαφοράς.

Η φορομπηχτική λογική της ρύθμισης αυτής είναι προφανής, καθώς η κάλυψη των απαιτήσεων του νέου καθολικού "πόθεν έσχες", θα προϋποθέτει ευλαβική τήρηση τετραδίων με απεικόνιση εσόδων - εξόδων και αρχειοθέτηση αποδείξεων και παραστατικών....

Για παράδειγμα, φορολογούμενος με έσοδα € 30.000 δηλώνει δαπάνες και καταθέσεις € 20.000.
Εφόσον, η επιτρεπόμενη διαφορά είναι 20%, αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος φορολογούμενος θα έπρεπε να δηλώσει -τουλάχιστον- € 24.000 σε έσοδα/καταθέσεις.
Για τη διαφορά των € 4.000 θα κληθεί να πληρώσει φόρο € 400.

Επίσης, καθιερώνεται νέο point system για τις παραβάσεις, όπου θεσπίζονται για πρώτη φορά «κίνητρα συμμόρφωσης», ενώ υπάρχουν πρόστιμα για τυπικές φορολογικές παραβάσεις.
Μεταξύ των αλλαγών που θα περάσουν σε πρώτη φάση θα είναι και η υποχρεωτική χρήση της φοροκάρτας από τις αρχές του 2012, καθώς και το «πόθεν έσχες» για όλα τα εισοδήματα.

Η έξοδος από το ευρωνόμισμα και μια νέα προοδευτική νομισματική πολιτική, στο πλαίσιο ενός νέου προοδευτικού προγράμματος, θα ανακόψει την εσωτερική λεηλασία και την πολιτική χρεωκοπία.

Πηγή: ίσκρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου