28/11/11

Γ.Χάμπερμας: Καθεστώς αντιδημοκρατικής ανωμαλίας στην ΕΕ!

Μύδρους εξαπέλυσε κατά του τρόπου που λειτουργεί η ΕΕ και τα πολιτικά κόμματα, ο Γιούργκεν Χάμπερμας, σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Γκαίτε στο Παρίσι, και την οποία αναπαράγει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Ο Χάμπερμας, ο οποίος θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους εν ζωή φιλοσόφους του περασμένου αιώνα, δήλωσε ότι στην Ευρώπη τα κράτη διοικούνται από τις αγορές και τελικά ασκούν τόσο μεγάλη επιρροή στις χώρες που διαμορφώνουν ακόμα και κυβερνήσεις... όπως στην Ελλάδα και την Ιταλία.
 
“Σε αυτή την κρίση οι λειτουργικές λύσεις συγκρούονται με εκείνες του συστήματος”, είπε μιλώντας για τις πιέσεις των αγορών. “Είναι απαράδεκτο, απαράδεκτό”, αναφώνησε μιλώντας για “το τελεσίγραφο της Ε.Ε.” και την “απώλεια της ελληνικής κυριαρχίας”.
“Το ευρωπαϊκό σχέδιο δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι στα χέρια μιας ελίτ. Καταδικάζω τα πολιτικά κόμματα! Είναι ανίκανα, εδώ και πολύ καιρό δεν έχουν καμία φιλοδοξία πέρα από την επανεκλογή τους. Δεν έχουν καμία πολιτική ουσία. Είναι μια πολιτική ελίτ που δεν ενδιαφέρεται καν να εξηγήσει στους πολίτες τι συμβαίνει. Είμαι θυμωμένος με τους πολιτικούς, με την ελίτ, με τα μέσα ενημέρωσης”, λέει.
 

Μάλιστα, ο Χάμπερμας περιγράφει πως η ελίτ επηρεάζεται από την πίεση των αγορών, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η εξουσία έχει φύγει από τα χέρια των ανθρώπων και έχει δοθεί στο “αμφισβητούμενης πολιτικής νομιμότητας” Ευρωπαϊκό συμβούλιο. 
Η ανωμαλία που βλέπει ο Χάμπερμας στο σύστημα, πηγάζει από το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δραστηριοποιείται με πολιτικές κυβερνητικές χωρίς να έχει την νομιμοποίηση αυτή.


πηγή:ίσκρα Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου