17/11/11

Το σημερινό μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι η πάλη για την ανατροπή των μνημονιακών κυβέρνήσεων και πολιτικών


Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου μπορεί να εξελιχθεί στο Πολυτεχνείο της εποχής μας και να συμπυκνώσει,  την πιο πλατιά, μαζική, αγωνιστική λαϊκή αντεπίθεση και ανατροπή της βάρβαρης και σύγχρονης υποδούλωσης, που χτίζουν το ντόπιο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο με την αυστηρή υπόδειξη και καθοδήγηση των διεθνών καπιταλιστικών και αντιδραστικών μηχανισμών.

Το φετινό Πολυτεχνείο μπορεί να αποτελέσει το νήμα που θα ενώσει το λαϊκό ξεσηκωμό που άρχισε με τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις του Ιούνη και του Οκτώβρη που συντάραξαν τη χώρα, την οργή που γέμισε τις πλατείες και τους δρόμους, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις που κλιμάκωσαν την αντίδραση, τις δράσεις ανυπακοής και άρνησης υποταγής σε συνεχή άδικα χαράτσια σε βάρος του λαού, την αντίσταση της νεολαίας να παραδοθεί η παιδεία στα  χέρια των ιδιωτικών εταιρειών με τους αγώνες που έρχονται.

Το ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ γίνεται το σύνθημα της εποχής μας, για να αντισταθούμε στα σχέδια της μόνιμης λιτότητας και εξαθλίωσης, της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών ακόμη και της παιδείας και της υγείας, της παράδοσης  του δημόσιου πλούτου της χώρας, της  κατάργησης των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών κατακτήσεων.

Το έξαλλο παραλήρημα όλου το ντόπιου και ξένου πολιτικού κατεστημένου για την δήθεν «σωτηρία της χώρας», δεν είναι πλέον αρκετό πια να συντηρεί αυταπάτες  και εφησυχασμούς, αλλά αποκαλύπτει ότι πρόκειται για πολιτική με την ίδια συνταγή, που μας οδήγησε στην ύφεση, στις στρατιές των ανέργων, στην οικονομική και κοινωνική ερήμωση, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ανοχή του λαού στην  μόνιμη πρόσδεση της κοινωνίας, των εργαζομένων και των νέων στο άρμα των μνημονίων, της τρόικα, των τοκογλύφων δανειστών και στην ασυδοσία ντόπιων και ξένων μεγαλοεπιχειρηματιών.

Τρομοκρατημένοι από τη θέληση και τη δύναμη του λαϊκού παράγοντα, έτρεξαν πανικόβλητοι να ενισχύσουν το μνημονιακό μπλοκ, που κινδύνευε με την πλήρη απονομιμοποίησή του και έστησαν την νέα κυβερνητική ορχήστρα,  με τραπεζίτες, θεσμικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες από εσωτερικό και εξωτερικό και από ντόπιους «ψύχραιμους υποστηρικτές» ακόμα και με την ακροδεξιά, προκειμένου να μετατρέψουν τη χώρα σε φτωχή και εξαθλιωμένη αποικία.
Το ποτάμι όμως πίσω δεν γυρνά, η λαϊκή οργή και αγανάκτηση δεν υποχωρούν  με κανένα τέχνασμα, οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας θα δυναμώσουν, θα κλιμακωθούν και θα ανατρέψουν τα σχέδιά τους.

Το σύνθημα Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ  μας ενώνει όλους δείχνοντας το δρόμο στους νέους αγώνες που έρχονται, συμπυκνώνοντας το σύγχρονο μήνυμα του Πολυτεχνείου.
Τα συνδικάτα πρέπει με αφορμή το τριήμερο του Πολυτεχνείου να συνεχίσουν και να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο τη ζωντάνια των συνελεύσεων, περιοδειών, συζητήσεων, της πρωτόγνωρης και ουσιαστικής επαφής με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς που γνωρίσαμε τις ημέρες των καταλήψεων.
Να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία ώστε συνδικάτα να συναντηθούν πιο συντονισμένα και σχεδιασμένα με τη νεολαία, στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια, στα σχολεία.
Να μη μείνουμε μακριά  από τις δράσεις και τις αντιστάσεις που οργανώνονται μαζικά και συλλογικά από πολλές συλλογικότητες και αναδεικνύουν, τις αξίες της συλλογικής δράσης, της αλληλεγγύης, της  υπεράσπισης συλλογικών καταχτήσεων.
Να αναζητήσουμε τη συμπόρευση και τον συντονισμό μας με αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας σε άλλες χώρες και να εμπλουτίσουμε των αγώνα μας με τις εμπειρίες από κάθε γωνιά της Ευρώπης.
Να φέρουμε πιο δυναμικά στο προσκήνιο την αποτελεσματικότητας της πλατιάς, ενωτικής,  μαζικής, συντονισμένης δράσης, ως όπλο του μαζικού κινήματος.

Τα συνδικάτα με συλλογικές διαδικασίες στα Δ.Σ σε Συνελεύσεις, συσκέψεις να οργανώσουν την συγκροτημένη και μαζική τους συμμετοχή στη Διαδήλωση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη.
Η έγκαιρη και οργανωμένη προετοιμασία των συνδικάτων για το τριήμερο του Πολυτεχνείου δεν μπορεί παρά να ενταχθεί στη διαδικασία της συνέχισης, της πολύμορφης κλιμάκωσης των αγώνων, που θα μας απαλλάξει από «σωτήρες» που υποθηκεύουν το μέλλον της  νεολαίας, των εργαζομένων και της κοινωνίας και παραδίδουν όλη την κοινωνία, δια μέσου των αλλεπάλληλων μνημονίων,  βορά στην ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου.
ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ  ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ
Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 3 μ.μ

Πηγή: Αυτόνομη παρέμβαση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου