18/11/11

Μεγάλη και ενωτική η πορεία του πολυτεχνείου!


Πρώτη απάντηση στην κυβέρνηση της «δικτατορίας» του ευρώ

Τραυματισμένος διαδηλωτής χειρουργείται στον Ευαγγελισμό. Tα  MAT έφτασαν στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου παν/μιου Θεσ/νίκης!

Με την ειρηνική, ενωτική και αγωνιστική συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων λαού και νεολαίας, σε μια ογκώδη πορεία, τιμήθηκε με τον πλέον επίκαιρο τρόπο σήμερα στην Αθήνα η 38η επέτειος του ηρωικού Πολυτεχνείου.
Η πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία ξεκίνησε με ιδιαίτερο παλμό στις 4μ.μ. και εξελίχθηκε στην πρώτη μεγάλη αγωνιστική λαϊκή απάντηση στην «συγκυβέρνηση» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑOΣ και τον τραπεζίτη πρωθυπουργό , Λ. Παπαδήμο.

Αιχμή της αποδοκιμασίας των διαδηλωτών υπήρξε η συμμετοχή του ακροδεξιού ΛΑΟΣ και των Υπουργών του στη συγκυβέρνηση Παπαδήμου, πράγμα το οποίο, 38 χρόνια μετά, πάει να ανατρέψει κάθε ίχνος από το πνεύμα του Πολυτεχνείου στη διακυβέρνηση της χώρας, η οποία θα τείνει να κινείται στον αντίποδά του.

Οι διαδηλωτές-τριες, σε συνέχεια των αγώνων και αιτημάτων του Πολυτεχνείου, βροντοφώναξαν ότι δεν πρόκειται να περάσει η νέα τρικομματική αντισυνταγματική εκτροπή και οι νέες σκληρότερες επιλογές της «χούντας» της τρόικας, η οποία, στο όνομα της παραμονής της χώρας στο ευρώ, προωθεί τη χαριστική βολή στον τόπο με μια νέα, ακόμα χειρότερη κοινωνική ληστεία και λεηλασία, από αυτήν που πραγματοποίησε δύο χρόνια τώρα η κυβέρνηση του ΓΑΠ! 

Από νωρίς το πρωί το κέντρο της Αθήνας είχε μετατραπεί σε αστυνομοκρατούμενο φρούριο, με την κυβέρνηση και το Υπ. ''Προστασίας του Πολίτη'', να κάνουν ξεκάθαρο ότι η πολιτική εκτροπή των τριών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ) θα στηρίζεται, ίσως, περισσότερο από πριν, στην ισχύ των ΜΑΤ.
Το όργιο του αυταρχισμού ξεκίνησε με τις 20 «προληπτικές» προσαγωγές νωρίς το μεσημέρι, πριν την πορεία. 

Συνεχίστηκε με το αυθαίρετο κλείσιμο  σταθμών του Μετρό (από νωρίς το πρωί της Πέμπτης είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία γύρω από το Πολυτεχνείο, ενώ η στάση και η στάθμευση στους γύρω δρόμους απαγορεύτηκε  από την Τρίτη) και την ολιγόωρη απαγόρευση της διέλευσης της πορείας από το Σύνταγμα προς την Αμερικάνικη πρεσβεία

Υπο την κατακραυγή του κόσμου και ιδιαίτερα των μελών του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν τελικά στην άκρη για να περάσει η πορεία.

Το γεγονός το οποίο καταδεικνύει με τον πιο γλαφυρό τρόπο την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η «δημοκρατία» στη χώρα μας είναι ότι η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου έφτασε στην Αμερικάνικη Πρεσβεία υπό αστυνομική συνοδεία και αποκομμένη από τον υπόλοιπο κορμό των διαδηλωτών.

Σε γενικές γραμμές, και παρά την καλλιέργεια όλες αυτές τις μέρες από τα ΜΜΕ κλίματος τρομοκρατίας σε σχέση με την εξέλιξη της πορείας του Πολυτεχνείου, τα όποια ''επεισόδια'', παρά τις προκλήσεις των ΜΑΤ, ήταν περιορισμένα και απομονώθηκαν αρκετά γρήγορα. Δεν έλειψαν, όμως, για ακόμα μια φορά,  αδικαιολόγητες και αναίτιες βίαιες επιθέσεις των ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών . 
Αυτήν την ώρα (22:00) επιβεβαιώνονται πληροφορίες για αρκετούς τραυματίες διαδηλωτές και έναν πιο σοβαρά ο οποίος χειρουργείται στον Ευαγγελισμό.

Η Αστυνομία,  σύμφωνα με ανακοίνωσή  της προχώρησε σε 78 προσαγωγές και 11 συλλήψεις. Παρόλα αυτά, ακόμα και αυτή την ώρα, διάφορα ΜΜΕ εξακολουθούν να παρουσιάζουν μια πλήρως διαστρεβλωμένη εικόνα σε σχέση με τα επεισόδια, διογκώνοντας τα πραγματικά γεγονότα, με στόχο σαφώς να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα σύγχρονα επίδικα που κάνουν επίκαιρη όσο ποτέ τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου.

Δυναμικές ήταν και οι πορείες αντίστασης και τιμής στην επέτειο του Πολυτεχνείου σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στη Θεσσαλονίκη μέχρι και αργά το βράδυ σημειώνονταν σποραδικά επεισόδια, με  τα ΜΑΤ, ωστόσο, σε μια προκλητική επίδειξη ''δύναμης'' -άκρως συμβολικού και ουσιαστικού περιεχομένου αναφορικά  με το Παν/μιακό Άσυλο- εισήλθαν στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Παν/μιου, κάνοντας χρήση χημικών, όπου και έφτασαν μέχρι την Αίθουσα Τελετών. 

Αποχώρησαν τελικά μετά από λίγο. 

πηγή: Ίσκρα
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου